Nieuws

Ocean Crossing, Azoren en Bretagne

Op de terugreis van de Westwind vanaf de Azoren hebben we een aantal mooie zeiltochten staan. Oversteek Terciera (AZ, PO) - Roscoff (FR)
Deze Oceancrossing of qualifying mijlenmaker is de balans tussen het aanleren van vaardigheden, intensieve training, mijlen maken en een actieve zeilvakantie. Het is een prestatietocht met een buitengewone voldoening. Op het eerste gezicht lijken dagen lang en leeg, maar in de praktijk ben je constant bezig. We hebben naast het nautische deel zoals sturen, uitkijk, navigatie, positie bijhouden en zonnetje schieten met sextant, maar ook brood bakken, een vislijntje uitgooien, vis klaar maken en dagelijkse controles op slijtage.

4 aug 2022 Round Britain Ireland race

Round Britain and Ireland Race, 4- 28 augustus 2022 Omschrijving
Na de succesvolle deelname door De Zeezeilers in de 2021 editie van de RORC Fastnet Race, is er de ambitie om in 2022 deel te nemen aan de “RORC Sevenstar round Britain and Ireland Race” met 1850 zeemijlen.  Voor deze unieke uitdaging heeft de Zeezeilers nog 2 plaatsen vrij voor enthousiaste zeezeilers met offshore (wedstrijd) ervaring! De race wordt omschreven als een ‘marathon van epische proporties” dat onder omstandigheden het uiterste vergt van schip en bemanning. Lees meer op onze wedstrijd pagina.

Active EastCoast Rivers

De EastCoast Rivers is een fantastisch gebied voor 60 mile-passages en boeiende aanlopen. Elke reis is anders en we proberen ook telkens een nieuw haventje te ontdekken.Grote zeehavens zijn Great Yarmouth, Lowestoft, Harwich, Ramsgate en Dover. Binnenkort hebben we een aantal Eastcoastrivers reizen gepland staan: Lees meer

Instructeur worden bij de Zeezeilers?

Instructeur worden bij de Zeezeilers? Stuur ons een mail en kom langs voor een gesprek. Samen gaan we je mogelijkheden bespreken. Instructeur worden kan in eerste instantie voor het CWO maar later ook RYA. Als je je zich aangesproken voelt  om les te geven bij De Zeezeilers van Marken en je voor een aantal jaren nauw verbinden aan een groeiende Zeezeilschool, dan is instructeur zijn bij De Zeezeilers van Marken misschien iets voor jouw.  Lees meer

Bretagne en Kanaaleilanden

Bij Bretagne wordt het grootste verval van Europa gemeten. In de hoek bij Granville en St.Malo kan dat oplopen tot ruim 10 meter. Daarmee staat dan ook een bijzonder sterke getijdenstroom. Voor ervaren zeezeilers bij uitstek geschikt voor het oefenen van kustnavigatie en stroomvensters.

Bretagne en Kanaaleilanden

Bij Bretagne wordt het grootste verval van Europa gemeten. In de hoek bij Granville en St.Malo kan dat oplopen tot ruim 10 meter. Daarmee staat dan ook een bijzonder sterke getijdenstroom. Voor ervaren zeezeilers bij uitstek geschikt voor het oefenen van kustnavigatie en stroomvensters.

Open dag 10 oktober Harlingen

Op Zaterdag 10 oktober 2021 is het weer Open dag bij de Zeezeilers in Harlingen. Kom kennismaken met onze zeilschool en ga mee voor een gratis proefles op het wad. lees meer over de Open dag.
Lees meer

Instructeur worden

Instructeur zeezeilen worden? Een nieuwe uitdaging voor Jachtschippers. Dat kan in eerste instantie voor het CWO maar later ook RYA. Als u zich aangesproken voelt  om les te geven bij De Zeezeilers van Marken en u wilt zich voor een aantal jaren nauw verbinden aan een groeiende zeezeilschool, dan is instructeursschap bij De Zeezeilers van Marken misschien iets voor u.  Lees meer