Onze zeilschepen

Alle schepen van De Zeezeilers

voldoen aan de uitrustingseisen van de HISWA, CWO, RYA.
Aan boord treft u onder andere één of meerdere GPS systemen, Raymarine plotters, navtex, marifoons, AIS en ze zijn voorzien van EPIRB. De schepen met een buitenlandse bestemming of die worden ingezet voor de jachtschippertrainingen zijn vaak voorzien van een Radar en bij lange oversteken een iridium telefoon modem voor het ophalen van weersgegevens en gribfiles.

De Zeezeilers van Marken varen met drie Centurions 41'S.

Deze uiterst zeewaardige toerschepen van de Franse werf Wauquiez hebben een lengte van 41ft, zijn sloepgetuigd en geheel aangepast en uitgerust voor het varen en instructie geven op open zee. Er zijn 8 of 9 slaapplaatsen aanwezig en we varen in een cursus met maximaal 6 deelnemers. (bij manoeuvreren max 4).

De jachten zijn zeer degelijk gebouwd en hebben een hoog afwerkingsniveau. Met een uitgebreide zeilgarderobe, moderne navigatie apparatuur en alle denkbare veiligheidsmiddelen zijn deze schepen een plezier om mee te varen. Tevens zijn ze uitgerust met separate hutten, twee keer een natte cel, waarvan één cel als natgoed kast. Ieder jacht heeft verwarming aan boord, warm en koud stromend water en de kombuis is uitgerust met kooktoestel, oven en dubbel uitgevoerde koelkast.

Centurion 41
Interieur Centurion 41

 

De Zeezeilers varen met twee Dehlers 44,

De Westwind en de Windshift

Eveneens een zeewaardig, veelzijdig, praktisch en zeer snel schip. Dit schip is speciaal aangepast voor het maken van langere tochten en meer privacy. Door het comfort en de snelheid zijn er meer havens binnen handbereik. Er zijn 5 hutten totaal 2 hutten met stapelbedden en 3 met dubbele kooien. In het dagverblijf zijn nog eens 2 plekken.

 

LOA 13.30 m | 43´7˝
LWL 12.00 m | 39´4˝
Beam 4.18 m | 13´9˝
Draft 2.23 m | 7´3˝ (standard)
CE Certificate A (ocean)
Main sail approx. 56 m² |
Genoa 105% approx. 44 m²
Gennaker approx. 144 m²
Design judel / vrolijk & co
Interior Hanse-Yachts Design

De Zeezeilers varen met één Swan 60, De Victoria

Zeilen met de Victoria een Nautor Swan 60 ft. Hoe leuk is dat om met dit mooie schip te zeilen? Een schip volledig uitgerust voor avontuurlijke zeiltochten. Zeilen op deze boot is een prestatietocht met een buitengewone voldoening. Je hoeft niet veel meer mee te nemen dan een kleine tas en eigen lichte zeiljas. Je stapt aan boord en je hebt een eigen kooi en kast. Comfortabel ingericht met iets meer privacy. Zeilen is teamwerk dus je doet alles met elkaar. Het is geen meezeiltocht! We verwachten dat iedereen mee doet met alle taken zodat je ook echt betrokken bent met het zeil- en leef-gebeuren aan boord. Zoals sturen, uitkijk houden, stellen van de zeilen op de verschillende koersen. Ben je een meer ervaren zeiler zal je ook schippers taken op je nemen zoals navigatie en een rol spelen bij de voorbereidingen en de reisplanning. Denk aan dagelijkse controles op de verstaging. Met nog meer ervaring kan je op langere tochten zonnetje schieten met de sextant.