Theoriedagen Zeezeilen

Wilt u hulp bij uw keuze?

 

"Theoretische kennis heeft voor ons het zeilplezier en de veiligheid vergroot" - Alleta en Bart

Aanbod

Theoretische Kustnavigatie TKN

Theoretische Kustnavigatie (TKN) is bedoeld voor iedereen die een ambitie heeft om langs Europese Kusten te gaan varen. Leer 50 manieren om jouw navigatie vaardigheden te verbeteren.

Lees meer...

Reisvoorbereidingsdag

Uw eerste tocht naar nieuw vaargebied? Deze theoriedag is een must als u een (eerste) Training met de Zeezeilers gaat maken. Maar ook voor zeilers die een nieuwe bestemming in hun reisplan opnemen.

Lees meer...

Meteorologie voor zeezeilers

Kennis van het weer is van belang voor de veiligheid aan boord.
De cursus wordt in één dag gegeven. Beginners of gevorderden.

Lees meer...

Dieselcursus

Kennis van de Diesel techniek geeft u een meer veilig gevoel als u vaker met een kajuitjacht vaart. Het is niet alleen droge techniek maar ook vol praktische tips om kleine problemen op te lossen of een inschatting te maken van een storing. Goed om te weten is dat veel problemen niet de dieselmotor zelf is maar de randapparatuur of dieseltoevoer.

Lees meer...

RYA, First Aid, EHBO voor watersporters

Een ongeluk zit ook aan boord in een klein hoekje terwijl de dichtstbijzijnde haven en dus de hulp, zich maar liefst op een paar uur varen bevindt. In The RYA First Aid- cursus leert u wat u moet doen of juist niet moet doen in uiteenlopende situaties in geval van calamiteiten aan boord.

Lees meer...

Reisvoorbereiding Routering & Planning

De Reisvoorbereiding Routering en Planning geeft u een andere kijk op de routestrategie van een langere zeiltocht. Het is een van onze top cursussen met een hoogwaardig en boeiend programma.Voor veel mensen is een langere tocht een grotere stap, zeker als het weerbeeld wat complexer wordt. Met deze cursus brengen we structuur aan in de verschillende stappen. Maar ook wanneer we die toepassen.

Lees meer...

Werken met Radar en navigatie boordcomputer.

De radar geeft u in de eerste plaats informatie over scheepsbewegingen bij slecht zicht en is een aanvulling op de klassieke 'continue navigatie'.

Lees meer...

Boeken, software en materialen

Boeken en materialen los te bestellen voor uw theorie-cursus. De spullen liggen voor u klaar als u komt voor uw cursus.

Lees meer...

RYA Theory: Yachtmaster Ocean

The Yachtmaster Ocean is experienced and competent to skipper a yacht on passages of any length in all parts of the world.

Lees meer...

RYA Theory course & exam: Essential Navigation

However you decide to take the course, it offers a great introduction to navigation and safety awareness for new or inexperienced skippers and crew, and those wanting to refresh their skills. In fact it's for anyone interested in sailing, motor boating, sea angling or diving, and works well in complementing our on-the-water training, such as the Powerboat Level 2, Start Yachting and Helmsman courses.

Lees meer...

RYA Short Range Certificate Theory & Exam

A course for anyone who owns a fixed or handheld marine VHF radio. A radio is an important piece of safety equipment on board and it is vital to understand the correct procedures. The Short Range Certificate is the minimum qualification required by law to control the operation of VHF and VHF Digital Selective Calling (DSC) equipment on any vessel voluntarily fitted with a radio either fixed or hand held. See below for details, prices.

Lees meer...