Wie zijn zeezeilschool de Zeezeilers?

Geïnspireerd door de avontuurlijke zeetochten van de bekende zeezeilschool Les Glénans in Bretagne startten de oprichters Leo Kind en Jolien Geursen in het voorjaar van 1981 De Zeezeilers van Marken, van waaruit zij georganiseerde zeezeiltochten in Nederland aanboden om deze tak van watersport voor een groter publiek toegankelijk te maken. Een droom was geboren en zij openden hun opleidingscentrum in het mooie Zuiderzeestadje Marken, waar het eerste avontuur werd gestart met twee Waarschepen 900 om uit te varen tot aan The Isles of Scilly en Bretagne. Kenmerkend voor onze zeilschool is het enthousiasme waarmee we een breed en aansprekend lesaanbod aan onze deelnemers kunnen bieden. Hierbij hopen we dat dit enthousiasme de overstap naar nieuwe vaargebieden mogelijk maken.

Al snel koos deze zeezeilschool, vanwege het unieke karakter, voor de Waddenzee en de zeegaten als vaargebied. Na een intensieve groei van de zeezeilschool en door overname wordt er inmiddels met drie Centurions en een V44 langs de hele Nederlandse, Franse en Engelse kust gevaren vanuit de thuishavens Harlingen en Amsterdam. Inmiddels een aantal generaties verder houden we uit respect voor de oprichters de naam Zeezeilers van Marken nog even aan.

De Zeezeilers van Marken hebben zich als doel gesteld zeezeilers te inspireren en nog meer plezier uit zeezeilen te laten halen. Dit heeft geresulteerd in een aanbod van een boeiend cursusprogramma en een reeks mooie tochten in prachtige vaargebieden. Het is dan ook van groot  belang dat een kundige schipper een ontspannen sfeer aan boord creëert, zodat er zo veel mogelijk plezier uit het zeilen kan worden gehaald en hetgeen uw zeilvaardigheid ten goede komt. Bij onze zeezeilschool kiest u dan ook voor een school met een visie. Al snel maakt u deel uit van een team en een netwerk van leuke zeilers. De Zeezeilers bieden professioneel advies, training en zeilen met passie.

Zeezeilen spreekt tot de verbeelding: vakantie, wind en water voelen, vrijheid en grenzen verleggen. Wij laten u graag kennis maken met de diversiteit van het zeezeilen en de nautische uitdagingen. Om die reden zijn wij steeds op zoek naar de beste en meest uitdagende vaargebieden. Voor vele zeilers wordt zeezeilen ook wel ervaren als een vorm van persoonlijke groei, uitdaging en ontwikkeling.

Wij reiken u dan ook een breed scala aan cursussen, zeiltochten trainingen en masterclasses aan voor elk niveau - zowel plezier als  professioneel. Voor certificering RYA als CWO. Dat kan in losse cursussen. Maar jaarlijks volgt er ook een groep mensen een heel traject, wel of niet verspreid over langere tijd, om later professioneel als Yachtmaster aan de slag te gaan. Dat kan over langere tijd, maar ook aansluitend van "Zero to Hero". Maar wat denkt u van wedstrijdzeilen, mijlen makers of avontuurlijke reizen.

Rob Bonte en staf

Wij staan u graag te woord om een geschikte zeezeiltocht uit te kiezen bij onze zeezeilschool.
We kunnen u met een nieuwsbrief op de hoogte houden van het laatste nieuws, aanbiedingen en ontwikkelingen: