Spanje en Biscaye

Spaanse Ria

De oversteek van de golf van Biscaye blijft altijd spannend. We maken allerlei weertypen mee maar ook de combinatie tussen wind en het stroompatroon maken dit gebied uitdagend om te varen. Eenmaal na de oversteek zeilen we via de kust van La Coruna richting het zuiden. Buiten de Ria's zijn het weer en ook de stromen, bepalend voor varen in dit gebied. Het is enigszins vergelijkbaar met Bretagne maar het grote verschil is dat berekenen nauwelijks het resultaat heeft dat je voor ogen hebt. De factoren getij en verval spelen een rol maar lokale bekendheid geeft hier belangrijke inzichten.

 

De Ria's, de diepe inhammen geven een goede beschutting voor de mooie eilanden. Ze zijn van een paradijselijke schoonheid. Kleine havenplaatsjes soms met een rijke historie. Ankerbaaien om te overnachten, zwemmen of met een bootje naar de wal te varen. De Spaanse keuken alleen al is een reden om die kant op te gaan. Het is een bijzonder plezierig gebied om te varen en in 2017 staat dit gebied weer op ons programma.

 

Cabo Finisterre

Cabo Finisterre

Cursus zoeken

Vind hieronder direct uw zeezeilcursus, training of een zeezeiltocht.

Selectie op datum

Van: Tot:

Direct op reisnummer zoeken

Reisnummer:

Nieuws

Gratis kaart voor Hiswa Rai Amsterdam

De komende week staan we ook op de Hiswa Rai Amsterdam van 8-12 maart.
We.. Lees meer »

instructeurs gezocht

Instructeur zeezeilen worden? Een nieuwe uitdaging voor Jachtschippers. Dat kan in eerste instantie voor het.. Lees meer »

Technische bootman/vrouw gezocht

Technisch bootsman/vrouw   Niet meer actueel. Wij zijn op zoek naar een bootsman/vrouw die de technische zorg op.. Lees meer »

hiswa te water 29 aug-3 sep

De Zeezeilers zijn aanwezig tijdens de Hiswa te water in Amsterdam. 29 augustus t/m  3 sep.. Lees meer »

De Zeezeilschool bestaat vandaag 35 jaar

PERSBERICHT, 2016 Harlingen – De zeezeilschool ‘Zeezeilers van... Lees meer »

Volg ons