Ierland, Iles of Scilly

Ierland Een parel in de mooiste zeilgebieden waar je anders bijna niet komt. Dit is je kans. Ierland biedt veelzijdige mogelijkheden om te zeilen. Het landschap is adembenemend met mooie zandstranden afgewisseld door ruige kliffen en heel veel groen. Er zijn leuke sfeervolle havens, maar ook vele baaien, waar we aan een mooring of voor anker liggen.

Het water is blauw en kan turbulent zijn. Daarnaast bestaat er een grote kans dat we vroeg of laat door een school dolfijnen worden vergezeld. De warme golfstroom, de komende en gaande depressies vanaf de Atlantische Oceaan bepalen het afwisselende weerbeeld. Een bezoek aan de wal en de ontmoeting met vaak allervriendelijkste mensen in de lokale pub horen erbij.

De Isles of Scilly is een eilandengroep van 5 bewoonde en 140 onbewoonde eilanden in de Atlantische Oceaan ten zuiden van Ierland. De eilanden worden gekenmerkt door prachtige lappendekens van bloembollenvelden tot rotspartijen,die beïnvloed zijn door de Atlantische oceaan en paradijselijke stranden in de meer beschutte baaien.

Het klimaat is er subtropisch door de ligging in de golfstroom. Het vriest zelden op de Isles of Scilly en het waait er vaak stevig.

Op het grootste eiland St. Mary's is het leuk om Hugh Town te bezoeken of over een van de vele paden wandelend te genieten van de prachtige zeegezichten. Tresco is het op een na grootste eiland en heeft een beetje van alles, van indrukwekkende rotspartijen tot romantische kastelen aan afgelegen baaien, natuurlijk de beroemde subtropische Abbey Gardens en het scheepswrakkenmuseum. De onbewoonde eilanden zijn toevluchtsoorden voor wilde dieren en zeevogels.

De Isles of Scilly liggen op een afgelegen plek en om er te komen hebben de factoren stroom en wind invloed op de afgelegde koers. De eilanden liggen in de open zee en het beeld wordt bepaald door de klippen en de ruige rotsen, die echter ook deels onder water liggen. We zoeken beschermende baaien, afhankelijk van de richting waaruit de wind komt.

Bekijk de beelden van Ierland op pinterest

"Deze zeilreis naar het uiterste puntje van Engeland is een onvergetelijke ervaring".