Ierland, Iles of Scilly

"Uniek om de kans te hebben hier te varen"


Bekijk het volledige overzicht buitenlandse trips en de verwachte kennis en ervaring.

Buitenlandse trips voor Gevorderden of JachtschippersIerland biedt veelzijdige mogelijkheden om te zeilen. Het landschap is adembenemend, met mooie zandstranden afgewisseld door ruige kliffen. Er zijn leuke havens maar ook vele baaien waar we aan een mooring of anker liggen. Het water is blauw en kan turbulent zijn en er bestaat een grote kans dat we vroeg of laat door een school dolfijnen worden vergezeld.

De warme golfstroom en de komende en gaande depressies vanaf de Atlantische Oceaan bepalen het afwisselende weerbeeld. Een bezoek aan de wal en de ontmoeting met vaak allervriendelijkste mensen in de locale pub horen erbij.

 

De Isles of Scilly is een eilandengroep van 5 bewoonde en 140 onbewoonde eilanden in de Atlantische Oceaan ten zuiden van Ierland. De eilanden worden gekenmerkt door prachtige  lappendekens van bloembollenvelden tot rotspartijen die beïnvloed zijn door de Atlantische oceaan en paradijselijke stranden in de meer beschutte baaien.

Het klimaat is er subtropisch door de ligging in de golfstroom. Het vriest zelden op de Isles of Scilly en het waait er vaak stevig.

Op het grootste eiland St Mary's, is het leuk om Hugh Town te bezoeken of over een van de vele paden wandelend te genieten van de prachtige zeegezichten. Tresco is het op een na grootste eiland en heeft een beetje van alles, van indrukwekkende rotspartijen tot romantische kastelen aan afgelegen baaien, natuurlijk de beroemde subtropische Abbey Gardens en het scheepswrakkenmuseum.

De onbewoonde eilanden zijn toevluchtsoorden voor wilde dieren en zeevogels.

De Isles of Scilly liggen op een afgelegen plek en om er te komen hebben de factoren stroom en wind invloed op de afgelegde koers. De eilanden liggen in de open zee en het beeld wordt bepaald door de klippen en de ruige rotsen die echter ook deels onder water liggen. We zoeken beschermende baaien, afhankelijk van de richting waaruit de wind komt.

Iles of Scilly, St Marie

 

Bekijk de beelden van Ierland op pintorest


"Deze zeilreis naar het uiterste puntje van Engeland is een onvergetelijke ervaring".

Cursus zoeken

Vind hieronder direct uw zeezeilcursus, training of een zeezeiltocht.

Selectie op datum

Van: Tot:

Direct op reisnummer zoeken

Reisnummer:

Nieuws

Gratis kaart voor Hiswa Rai Amsterdam

De komende week staan we ook op de Hiswa Rai Amsterdam van 8-12 maart.
We.. Lees meer »

instructeurs gezocht

Instructeur zeezeilen worden? Een nieuwe uitdaging voor Jachtschippers. Dat kan in eerste instantie voor het.. Lees meer »

Technische bootman/vrouw gezocht

Technisch bootsman/vrouw   Niet meer actueel. Wij zijn op zoek naar een bootsman/vrouw die de technische zorg op.. Lees meer »

hiswa te water 29 aug-3 sep

De Zeezeilers zijn aanwezig tijdens de Hiswa te water in Amsterdam. 29 augustus t/m  3 sep.. Lees meer »

De Zeezeilschool bestaat vandaag 35 jaar

PERSBERICHT, 2016 Harlingen – De zeezeilschool ‘Zeezeilers van... Lees meer »

Volg ons