Wat neemt u mee?

Iles Chaussey, Bretagne

Wat neem je mee?

  • Een kussensloop, een hoeslaken, een slaapzak en een theedoek. Kussens zijn aanwezig.
  • Verder 1x extra kleding, warm- en koudweerkleding, 1 extra handdoek, zonnebril, zonnebrandmiddel, lippenbalsem, gymschoenen met zachte lichte zool.
  • Een goed waterdicht zeilpak (jas, broek en (boot)laarzen met zachte lichte zool! ), Zeilpak is te huur voor €10 per dag.
  • Dit alles verpakt in een reistas of plunjezak (geen koffer!).

Veiligheid aan boord

  • Gekeurde reddingsvesten hoeft u niet mee te nemen deze behoren tot de standaard veiligheidsuitrusting aan boord.
  • Eventueel een anti-zeeziektemiddel (bv Primatour). Oordopjes zullen uitkomst bieden als u licht slaapt.
  • Identiteitsbewijs ( Ook in Nederland vaart u immers aan de landsgrenzen), watersportpaspoort en eventuele theoriecertificaten.
  • Als u medicijnen gebruikt die u moet innemen of in noodgevallen moet u dat van te voren opgeven bij de instructeur. Informatie blijft vertrouwelijk Dat kan in een gesloten enveloppe. We verzoeken u medische zaken die van belang zijn voor langer verblijf op zee van te voren te melden aan kantoor.
  • Het is absoluut verboden verdovende middelen of drugs aan boord mee te nemen.

Budget/eten aan boord

U maakt met elkaar een boordkas op. Uit de boordkas worden het eten en havengelden betaald. Het bedrag per dag ligt meestal tussen de 15 en 25 euro.

U eet met elkaar meestal aan boord. Qua budget kunt denken aan wat u normaal eet.

Voor douches wordt in Nederland over het algemeen gebruik gemaakt van een seppkey, opgeladen door de boordkas. Voor de zekerheid zijn munten van 1 euro en 50 eurocent handig voor de gevallen als de douches nog niet met een sepkey werken. In het buitenland is het douchen vaak bij het havengeld inbegrepen.

Elektronika aan boord

Als u het een en ander wilt vastleggen mag het foto/film-toestel niet onbreken. We vinden het erg leuk om uw verhaal te lezen en op de site te plaatsen.

Zorg zelf voor een goede bescherming van meegebrachte elektronische apparatuur ook in kasten aan boord. Denk daarbij ook aan laptop of Ipad etc. Op een boot is altijd een min of meer vochtige omgeving!

Wij zijn niet aansprakelijk voor vochtschade

Aan boord is in de havens 220 V om bijvoorbeeld uw mobiel etc op te laden. Tijdens het varen alleen 12v aansluitingen.

.