Zeilen Caribbean en Oceaanoversteek

Zeilen over de Atlantische Oceaan met een oversteek en zeilen in het Caribisch gebied of een Oceaanoversteek naar Caribisch gebied.
Oceaan oversteek.
Er komt een moment dat je je horizon wilt verbreden. Je denkt aan een oceaanoversteek of bijvoorbeeld aan het verkennen van exotische kusten. Misschien wil je over enige tijd met je eigen schip een langere zeiltocht maken, een oversteek, een wereldreis of een flottielje reis met je gezin of vrienden. Zeilen in de Caribbean met de Zeezeilers is voor actieve zeilers, die ook willen leren. We vertrekken in september weer met onze eigen boot naar de Caribbean. Oceaan Passages zijn bijzondere, one's in a lifetime experiences, voor actieve zeilers. Daarnaast kunnen deze passages ook een 'Qualifying Yachtmaster Miles Builder 'zijn. Ook interessant voor zeilers die zich willen richten op astronavigatie & weerroutering

De trips in de Caribbean worden gevaren door instructeurs die al jarenlang bij De Zeezeilers lesgeven. We zullen actief en veel zeilen. Zeilervaring is niet altijd noodzakelijk, want we leren het je bij en je kan mee participeren op je eigen niveau. Maar als je wel ervaring hebt kan je dat ten volle toepassen met de reisvoorbereiding, zoals navigatie en zeiltrim in de rol van Co-schipper.We zullen avontuurlijk eiland hoppen. Gaandeweg oefenen we zeilhandelingen, het wachtlopen, positie bepalen en sturen op oceaangolven.
De trips zijn 9-14 dagen. Je kan kiezen uit trips vanuit Martinique Trips vanuit St Maarten en trips daartusse. Welke havens, eilanden en baaien we onderweg aandoen staat niet vooraf vast.

Taken aan boord
Je wordt actief betrokken bij het varen van het schip. We oefenen in het begin zeilhandelingen. Onderweg besteden we ook aandacht aan de zeiltrim, planning, route en navigatie. Als je meer ervaring hebt wordt je meer betrokken bij alle elementen van reisvoorbereiding, passageplanning, navigatie, en formaliteiten. Eventueel onder een nachtelijk sterrenhemel varen en navigeren. Als je meer ervaring hebt zul je uiteraard een actievere rol spelen in de passage planning. We houden je mijlen bij voor het CWO of RYA.Het karakter is anders dan de lessen, zoals je die gewend bent bij De Zeezeilers. Het is wat relaxter dan een cursus in Nederland. Natuurlijk hoort in deze Caribische wateren ook een ochtend duik, snorkelen, excursie of hiking.

Het Caraïbisch gebied is een waar zeilersparadijs.
De zeilomstandigheden zijn perfect: een constante passaatwind, heerlijke zon en een azuurblauwe zee, waarin je wordt omringd door tropische vissen, dolfijnen, witte zandstranden met wuivende palmen en prachtige koraalriffen. We zullen zeker ook de intieme baaien vinden en met de bijboot de wal op gaan om de Caribische sferen in al haar schoonheid te ervaren. Elke ochtend een vers ontbijt en 's avonds maken we de keuze voor eten aan boord, een leuk restaurant of BBQ op het strand. De prachtige eilanden kleuren de sfeer. Martinique Quadaloupe zijn Franse eilanden met euro en europeesche beltarieven. St. Lucia, St. Vincent en de Grenadines zijn voormalige Engelse koloniën. Je merkt deze culturen Maar de latijns amerikaanse invloeden maak je overal mee, de tropische marktjes. Soms kiezen de deelnemers aan boord voor een wandeling in een tropsch regenwoud een vulkaan beklimmen of een dagje duiken. De temparatuur is 27-30 graden

Impressie van een week programma

Dag 1