Zeilen Caribbean en Oceaanoversteek

Zeilen over de Atlantische Oceaan met een oversteek en zeilen in het Caribisch gebied of een Oceaanoversteek naar Caribisch gebied.
Oceaan oversteek.
Er komt een moment dat je je horizon wilt verbreden. Je denkt aan een oceaanoversteek of bijvoorbeeld aan het verkennen van exotische kusten. Misschien wil je over enige tijd met je eigen schip een langere zeiltocht maken, een oversteek, een wereldreis of een flottielje reis met je gezin of vrienden. Zeilen in de Caribbean met de Zeezeilers is voor actieve zeilers, die ook willen leren. We vertrekken in september weer met onze eigen boot naar de Caribbean. Oceaan Passages zijn bijzondere, one's in a lifetime experiences, voor actieve zeilers. Daarnaast kunnen deze passages ook een 'Qualifying Yachtmaster Miles Builder 'zijn. Ook interessant voor zeilers die zich willen richten op astronavigatie & weerroutering

 

De trips in de Caribbean worden gevaren met de Swan 60 en klein groepje vaste professionele eigen instructeurs die al lang bij De Zeezeilers lesgeven en schipperen. We zullen actief en veel zeilen. Zeilervaring is niet altijd noodzakelijk, want we leren het je bij en je kan mee participeren op je eigen niveau. Maar als je wel ervaring hebt kan je dat ten volle toepassen met de reisvoorbereiding, zoals navigatie en zeiltrim in de rol van Co-schipper. We zullen avontuurlijk eiland hoppen. Gaandeweg oefenen we zeilhandelingen, het wachtlopen, positie bepalen en sturen op oceaangolven.
De trips zijn 9-14 dagen. Je kan kiezen uit trips zeilen vanuit Martinique of St Maarten.

Taken aan boord
Je wordt actief betrokken bij het varen van het schip. We oefenen in het begin zeilhandelingen. Onderweg besteden we ook aandacht aan de zeiltrim, planning, route en navigatie. Als je meer ervaring hebt wordt je meer betrokken bij alle elementen van reisvoorbereiding, passageplanning, navigatie, en formaliteiten. Eventueel onder een nachtelijk sterrenhemel varen en navigeren. Als je meer ervaring hebt zul je uiteraard een actievere rol spelen in de passage planning. We houden je mijlen bij voor het CWO of RYA.Het karakter is anders dan de lessen, zoals je die gewend bent bij De Zeezeilers. Het is wat relaxter dan een cursus in Nederland. Natuurlijk hoort in deze Caribische wateren ook een ochtend duik, snorkelen, excursie of hiking.
Het Caraïbisch gebied is een waar zeilersparadijs.
De zeilomstandigheden zijn perfect: een constante passaatwind, heerlijke zon en een azuurblauwe zee, waarin je wordt omringd door tropische vissen, dolfijnen, witte zandstranden met wuivende palmen en prachtige koraalriffen. We zullen zeker ook de intieme baaien vinden en met de bijboot de wal op gaan om de Caribische sferen in al haar schoonheid te ervaren. Elke ochtend een vers ontbijt en 's avonds maken we de keuze voor eten aan boord, een leuk restaurant of BBQ op het strand. De prachtige eilanden kleuren de sfeer. Martinique en Quadaloupe zijn Franse eilanden met euro en Europeesche beltarieven. St. Lucia, St. Vincent en de Grenadines zijn voormalige Engelse koloniën. Je merkt deze culturen. Maar de latijns amerikaanse invloeden maak je overal mee, de tropische marktjes. Soms kiezen de deelnemers aan boord voor een wandeling in een tropisch regenwoud een vulkaan beklimmen of een dagje duiken. De temparatuur op het water is 27-30 graden. Op land hoger.

Welke havens, eilanden, volgorde en anker baaien we onderweg aandoen staat niet vooraf vast.daarom geven we hier een impressie.

Als je Martinique> St Maarten kiest heb je alle opties voor alle eilanden.

Routes rondom Sint Maarten (NL) of St Martin (Fr)
We beginnen aan de Franse kant van het eiland. Daar ligt de boot.

Dag 1: inkoop en misschien een kort tochtje naar buiten. En in de avond een Rumpunch :-)
Dag 2: eventueel nog wat inkoop en dan zullen we al snel zeilen naar een ankerbaai bij Anquella of St Barth
Dag 3: St Barth is een zeer luxe eiland met vooral veel superjachten en in het dorp eigenaren die winkelen
Dag 4: Relaxen op de stranden van een van de culturele eilanden als Anquilla of St Kits
Dag 5-6 als we echt actief willen zeilen is Antiqua een optie of misschien wel Guadaloupe een optie.
Dag 7-8 Saba en St Eustatius zijn oude Nederlandse eilanden. Je maakt een keuze afhankelijk weer en wind(?)
Dag 9-10 Round the Island en een baai zoeken bij Phillipsburg, st Maarten  


 

Hieronder de routes van het zuidelijk deel Carieb vanaf Martinique, Le Marin.
Dag 1 Martinique Inkoop op locale markt.
Dag 2-3 Zeildag naar St Lucia, Marigot Bay. bezoek aan de barretjes. 
Dag 3-4 Zeilen naar St Lucia Soufrere. Bezoek natuurpark of zwavelbaden aan de voet van een vulkaan.
Dag 5-6 Flinke zeildag naar St Vincent ( set van Pirates of The Caribean) Dag 6-7-8 Doorzeilen naar een van de super gezellige eilandjes zoals Bequia of Mistique.
Dag 8-9: Tobega Cays, Ankeren achter een coral reef en zwemmen met de Turtles.
Dag 9-10 Indien tijd en zin is een bezoek aan Grenada, mogelijk.
Dag 9-10-11 terugzeilen naar Martinique. In een mooie baai voor anker. Dag 11-12 Meestal liggen we de laatste avond bij St Anne om de hoek bij Le Marin. Prachtige palmstranden. Misschien is er tijd voor wandelen naar Les Salines. Hebben we meer tijd dan rekken we de dagen sowieso wat meer uit.