Azoren en Atlantic crossing naar Azoren

De Azoren is een fantastisch gebied om naar toe te zeilen. Je zeilt naar een ruig gebied in het midden van de Atlantische Oceaan. De vulkanische eilanden zijn al van verre te zien aan de hoge bergen en soms semi actieve kraters waar je in af kan dalen. De vruchtbare grond geeft een bloemenpracht. Je kan er zelfs in wandelen. Walvissen worden niet meer gevangen daardoor zijn ze regelmatig te zien. Jij kan in mei daar ook zeilen, zeemijlen maken en zeiltraining. De oversteek of alleen al daar zijn is een Once of a life time experience. Een oversteek naar de Azoren of eiland hoppen bij de Azoren Er komt een moment dat je je horizon wilt verbreden. Misschien wil je over enige tijd met je eigen schip een langere zeiltocht maken, een oversteek, een wereldreis of een flottielje reis met je gezin of vrienden. Je zeilt op de Atlantische Oceaan en dat is geen meezeilvakantie.

  • Zeilreis 23524: Wo 31 mei t/m do 15 juni van Terciera naar St Malo of Granville
    Avontuurlijke Bucketlist vanaf de Azoren. Van € 2950 voor € 1995

Fajal, met Hoofdplaats Horta, is verreweg het meest populair. De marina biedt ruimte voor 300 schepen en is momenteel nummer vier op de lijst van meest bezochte oceaan marina’s. Noemenswaardig is de muur in de haven van Horta die versierd is met een gekleurd mozaïek van tekeningen en schilderingen van zeevaarders die ooit in de haven hebben aangemeerd. Peters Sport Café is het beroemdste café in de Noord-Atlantische Oceaan. Dit café op het eiland Faial openende 80 jaar geleden zijn deuren en is bezocht door zeevaarders en beroemdheden uit de hele wereld. Als het past is het erg leuk om, om het eiland heen te zeilen. Of een middag een auto te huren.Veel wereldzeilers op de Atlantische Oceaan houden een tussenstop op de Azoren. Horta op het eiland Fajal is dan een mijlpaal. Je ziet de hoge ruige en ongerepte randen van het eiland. Maar het is heel groen. Het lenteachtige klimaat op de eilandengroep de Azoren maakt tot prachtige groene juweeltjes en vol met Orchideeën die je langs elke weg ziet. Het onderliggend vulkanische landschap moet dan ook wel heel vruchtbaar zijn. Bij het Noordwest punt van Fajal was er in 1958 nog een vulkaan uitbarsting waardoor het eiland groter is geworden. Het resultaat zijn de veel mooie uitzichten aan de Atlantische Oceaan.

 

Terciera is het rijkste eiland. Dat merk je al als je door de straten en parken loopt. Ook hier oude vulkaankraters, musea en wandeltracks door de honderd meter diep begroeide kraters.

De Azoren en de eilanden. Het gaat natuurlijk om het zeilen maar als je toch hier bent is er af en toe tijd voor ontspanning, heerlijk eten en de Azoriaanse Portugese cultuur leren kennen of een korte excursie aan de wal. De voorpret is natuurlijk dat je je alvast inleest. Op de Azoren gaat een wereld aan bijzondere natuurverschijnselen voor je open: kratermeren, warmwaterbronnen en een rotsachtige kust. De eilanden zijn bekend om hun geschiedenis met walvisvaart. Nu worden ze niet meer gevangen maar elk eiland heeft wel een verhaal en een fabriek. Vaak komen we dolfijnen tegen of we zien een Walvis met een  "fontein 'of  ‘blow’ en een staart van een walvis.