CWO certificering

Bij de Zeezeilers volgt u een universele opleiding die u voorbereidt op alle niveau's van CWO, RYA of Les Glenans.

 

Als Nederlands consument kiest u voor een Zeilschool die de CWO certificaten  "Jachtzeilen Tidal" uitgeeft. De CWO is de enige officiele instantie die Nederlandse watersport diploma's uitgeeft voor alle vormen van watersport.


De stichting Commisie Watersport Opleidingen is een samenwerkingsverband van ANWB, het Watersportverbond en de Hiswa. Daarmee wordt de kwaliteit zichtbaar van opleidingen, les-schepen, instructeurs en examinatoren.

 

U vaart met, voor de zeezeilopleiding, CWO goedgekeurde schepen en instructeurs die u een stap verder brengen. Het vaar- en oefengebied is afgestemd  op uw niveau. Al hoeft het halen van een certificaat  niet voorop te staan. U zult veel plezier beleven aan het zelfverzekerd en veilig zeilen met een kajuitjacht op zee. Let dus op dat de vaarschool de licentie heeft om u aan het einde een origineel CWO- certificaat te overhandigen.


Op alle cursussen en trainingen van De Zeezeilers maakt u adequate zeemijlen voor de CWO certificaten jachtzeilen I t/m IV "tidal. De diplomalijnen CWO jachtzeilen tidal is niet te vergelijken met het "nontidal". Printversie CWO eisen en mogelijkheden CWO certificaten en eisen.


RYA "offshore"

U kunt bij De Zeezeilers ook kiezen voor een erkend RYA certificaat die zijn te vergelijken met de CWO certificaten. 

De voertaal van de nautische onderdelen is in het Engels. RYA certificaten en eisen

Kruisverbanden & overzicht niveaus

Cursus of training

bij De Zeezeilers

CWO-niveau
   Jachtzeilen"Tidal"
CWO-niveau
Jachtzeilen"Non Tidal"
RYA
(De cursus is Engelstalig)
Basiscursus, bemanning
CWO 1 tidal
CWO I en II non tidalj
Competent Crew

Gevorderdencursus,
wachtleider / dagschipper

CWO II tidal
CWO II en III non tidal
Dayskipper
Schipperstraining kust & offshore
CWO III tidal
CWO IV non tidal  

 

Coastal skipper Course completion
examen Yachtmaster Coastal

Schipperstraining kust & offshore

examen (mits > 2500 ZM)

CWO IV tidal
 
examen Yachtmaster Offshore
(mits > 2500 ZM)

 

Welke cursussen geven De Zeezeilers?:

 

Basiscursus kajuitjacht / zeezeilen

In de Basiscursussen, werkt u aan het CWO I zz of CWO I en II KJ. We werken daarvoor met een leskaart die we gedurende de cursus bijhouden. Ongetwijfeld komen ook punten van de leskaart CWO IIzz aan de orde.

 

Gevorderden cursus zeezeilen

In de Gevorderdencursussen werkt u aan het dagschipper CWO II zz ( of CWO III KJ). We werken daarvoor met een leskaart die we gedurende de cursus bijhouden. Daarnaast maakt u zeemijlen en is deze cursus een voorbereiding voor langere tochten offshore CWO II-III zz.

 

(Jacht)schipper trainingen & verkenning van nieuwe vaargebieden voor ervaren zeilers

In de schipperstraining en verkenning, bent u intensief aan het trainen. Bedoelt voor ervaren zeilers of schippers,

Korte trainingen met vooral trim en zeilvaardigheden vanuit Nederland. Als weektochten met een buitenlandse bestemming om uw kennis en vaardigheden in verschillende vaargebieden te trainen.Sommigen zijn een masterclass. U maakt in ieder geval gericht zeemijlen voor schipper kustwateren CWO III of IV zz.

 

Mijlen maken & (Jacht)schipper trainingen

Dat verstevigd uw positie als jachtschipper met bewust vaardigheden aanscherpen veel adequate zeemijlen te maken in de diverse vaargebieden. Dat kan met de jachtschippertrainingen wordt uitgedaagd om in de diverse vaargebieden uw grenzen te verleggen. Daarnaast kunt u met de kennis van een jachtschippertraining ook met eigen mijlen, uw rol aan boord en havenaanlopen zeemijlen bijhouden. U maakt in ieder geval gericht zeemijlen voor schipper kustwateren CWO III of IV zz.

 

 

Wat zijn Adequate zeemijlen?

 

Door te zeilen als schipper of wachtleider in diverse vaargebieden met elk zijn eigen nautische karakteristieken doet u een brede ervaring op. U past daarbij uw vaardigheden toe op verschillende korte of langere tochten op getijdewater en soms in het donker met soms spannende of complexe aanlopen. Daarnaast vervult u alle rollen of geeft leiding bij manoeuvres en zeilhandelingen. De instructeur is daarbij uw coach. We houden aan boord trainingskaarten bij.

Cursus zoeken

Vind hieronder direct uw zeezeilcursus, training of een zeezeiltocht.

Selectie op datum

Van: Tot:

Direct op reisnummer zoeken

Reisnummer:

Nieuws

Gratis kaart voor Hiswa Rai Amsterdam

De komende week staan we ook op de Hiswa Rai Amsterdam van 8-12 maart.
We.. Lees meer »

instructeurs gezocht

Instructeur zeezeilen worden? Een nieuwe uitdaging voor Jachtschippers. Dat kan in eerste instantie voor het.. Lees meer »

Technische bootman/vrouw gezocht

Technisch bootsman/vrouw   Niet meer actueel. Wij zijn op zoek naar een bootsman/vrouw die de technische zorg op.. Lees meer »

hiswa te water 29 aug-3 sep

De Zeezeilers zijn aanwezig tijdens de Hiswa te water in Amsterdam. 29 augustus t/m  3 sep.. Lees meer »

De Zeezeilschool bestaat vandaag 35 jaar

PERSBERICHT, 2016 Harlingen – De zeezeilschool ‘Zeezeilers van... Lees meer »

Volg ons