Cursussen voor Gevorderden

"Heerlijk uitwaaien en me "zeezeiler" voelen. Door de zeilen goed te trimmen schoten we door onze eerste nachttocht. Als wachtleider leerde ik eerst de koersen uit te zetten  en ook snachts met al die lichten de navigatie bij te houden. Met de instructeur hadden we een prima balans van intensief zeilen en genieten van de natuur."- Marijke

Volledige Gevorderdencursus

Eén effectieve cursus van 5 tot 7 dagen om zelfstandig dagschipper "tidal" te worden als je al ervaring hebt. Veel vaarplezier samen met andere enthousiaste zeilers. Niveau: CWO JaZ-II "tidal"

Lees meer...

Korte Gevorderdencursus

Intensieve cursus van 2 tot 5 dagen als opfriscursus of korte deelcursus. Voor als u al redelijk wat ervaring heeft met kajuitjachten. Praktijklessen voor CWO JaZ-II "tidal"

Lees meer...

Havenmanoeuvres op de motor

Een cursus van 1 of 2 dagen om in alle vertrouwen met een kajuitjacht op de motor te varen. Intensief oefenen in haven, box en sluis. Bekijk hier de data en prijzen:

Lees meer...

RYA Dayskipper

A Dayskipper course for aspiring skippers with some yachting experience and basic navigation and sailing skills. A course completion with the training of hundreds of skills. Max 5 students.

Lees meer...

Zeilen en droogvallen cursus voor gevorderden

"Moeder Natuur heeft een stop uit de Waddenzee getrokken. Van de omgeving van nog geen anderhalf uur geleden is niets overgebleven. Ik weet dat de maan het water steeds weer terugtrekt, steeds weer terug duwt,als een tijdloze dans met aantrekkingskracht, maar de theorie verbleekt bij de praktijk. Dit is droogvallen." - Wieke van Oord, Zeilen en droogvallen op het Wad.

Lees meer...

Verhuur Jeanneau 319 Ultiem droogvallen

De Jeanneau Sun Odyssey 319 is een zeiljacht dat kan droogvallen op het Wad en beschikt over een grootzeil, een rolfok en Code-Zero om ook bij minder wind lekker te zeilen. Je kunt zeilen vanuit Harlingen. Met een minimale diepgang van 90 cm kunt u het droogvallen, en de serene rust van het Wad te ontdekken. Met een uitgeklapt zwaard is de diepgang 185 cm.

Lees meer...

Verhuur van de Centurions 41S

Deze schepen een plezier om mee te varen. Stoere schepen met een fantastisch zeegedrag. Omdat niet alle schepen in deze periode van Corona maatregelen kunnen worden ingezet voor het geven van cursussen zijn ze ook te huur.

Lees meer...

Dagschippertraining met instructeur op de Wal

Ontwikkel vaardigheden en zelfstandigheid in reisvoorbereiding, routering en planning op tochten zonder direct een instructeur in de buurt. Ideaal voor ervaren zeilers die zelfstandig een eigen tocht willen varen en onder begeleiding op afstand willen groeien. Prijzen zijn voor 2 personen samen: Maak jouw keuze uit 1, 2 of 3

Lees meer...

Privecursus op onze schepen

Wel eens gedacht aan een Privécursus?
Een cursus met veel aandacht voor jouw ontwikkeling en jouw mogelijkheden om jouw vaardigheden met schip van ons of met uw eigen bemanning te vergroten. Privecursussen worden door een kleine selectie instructeurs gegeven.

Lees meer...