Meteorologie voor zeezeilers

Meteorologie voor zeezeilers

Kennis van het weer is van belang voor de veiligheid aan boord. De cursussen wordt in één dag gegeven voor beginners of één dag voor gevorderden.


Meteorologie Basis: Zaterdag behandelen we de meteo op het niveau van de Theoretische Kust Navigatie. Onderwerpen die in deze cursus aan bod komen zijn: Waar vind ik weersinformatie, het lezen van de weerkaart, wat zegt zo'n kaart over de windkracht en windrichting, de betekenis van isobaren, fronten en wolken. Druksystemen, trekrichting van fronten en de verschijnselen die daarmee gepaard gaan. Kortom, u leert het weer interpreteren en krijgt al snel inzicht in de weersverwachting op grond van zelf getekende kaartjes.


Meteorologie voor Gevorderden: Deze cursus is een vervolg op de basismeteorologie. Liefst met praktijk ervaring van bijvoorbeeld zee-zeilreizen. We behandelen extra kennis voor gevorderden en sluiten af met casussen waarin de zeiler het weer zal interpreteren en eventueel de route zal bijstellen. De basis kennis als vermeld in bijvoorbeeld "Het weer van Morgen" moet wel paraat zijn.


reis: 24037 Cursus Meteorologie Basis

Zat 09 Nov 09:30 - Zat 09 Nov 16:30
Harllingen
Lees meer

€ 125.00


reis: 24038 Cursus Meteorologie Gevorderden

Zon 10 Nov 09:30 - Zon 10 Nov 16:30
Harlingen
Lees meer

€ 125.00