Victoria

De Victoria is eind december aangekomen op Martinique in het Caribisch gebied. Waar ze aan haar tweede reeks zon zeilreizen begint onder de Zeezeilers vlag.
Heb je interesse om mee te gaan met een van de avontuurlijke zeilreizen? Meer informatie vind je op onze website, waar je ook de blogs van deelnemers kunt lezen.

Lees de verhalen aan boord op: https://www.zeezeilers.nl/zeilblogs-van-deelnemers

Alle avontuurlijke zeilreizen in de Carieb vind je hier: https://www.zeezeilers.nl/cursusaanbod/doelgroepen/avontuurlijke-zeilreizen-oceancrossing-caribbean-canarische-eilanden-azoren

In 2024 gaan we ook naar Bretagne, Ierland en Schotland, deze reizen vind je hier: https://www.zeezeilers.nl/cursusaanbod/doelgroepen/avontuurlijke-zeilreizen-ierland-schotland-bretagne

Sinds 2021 maakt de Victoria deel uit van onze vloot. Het is een Nautor Swan 60, een oceaanwaardig jacht dat van alle gemakken is voorzien. Gebouwd in 1999 met de daarbij horende grandeur. Ze past past heel goed in de lijn met de Centurions 41, onze klassieke harde werkers. De Victoria is goed voorbereid op langere tochten en er is meer ruimte voor privacy. Voor deze winter staat dit schip in de planning voor De Canarische eilanden en de Caribbean. En in het volgende seizoen voor de Azoren, Schotland en Scandinaviƫ. Doelgroep zijn actieve en avontuurlijke zeilreizigers die ook graag iets willen leren aan boord.

Rob en voormalig eigenaar Alfonso

Zeilen met de Victoria een Nautor Swan 60 ft. Hoe leuk is dat om met dit mooie schip te zeilen? Een schip volledig uitgerust voor avontuurlijke zeiltochten. Zeilen op deze boot is een prestatietocht met een buitengewone voldoening. Je hoeft niet veel meer mee te nemen dan een kleine tas en eigen lichte zeiljas. Je stapt aan boord en je hebt een eigen kooi en kast. Comfortabel ingericht met iets meer privacy. Zeilen is teamwerk dus je doet alles met elkaar. Het is geen meezeiltocht! We verwachten dat iedereen mee doet met alle taken zodat je ook echt betrokken bent met het zeil- en leef-gebeuren aan boord. Zoals sturen, uitkijk houden, stellen van de zeilen op de verschillende koersen. Ben je een meer ervaren zeiler zal je ook schippers taken op je nemen zoals navigatie en een rol spelen bij de voorbereidingen en de reisplanning. Denk aan dagelijkse controles op de verstaging. Met nog meer ervaring kan je op langere tochten zonnetje schieten met de sextant.

Voor vertrek maken we een wachtschema met voor iedereen een eigen taak. Het kan soms weersafhankelijk wel fysiek inspannend zijn. Je krijgt vooraf uitgebreide instructie van de bediening van de lieren en schoten. Omdat het allemaal groter en zwaarder is gaan veel acties als grootzeil hijsen, bediening rolgenua en de schoot bediening hydrolisch en onder begeleiding. Naast het nautische deel zijn ook de inkopen, koken eventueel brood bakken, en als je wil een vislijntje uitgooien en vis klaarmaken belangrijke taken. We laten het kombuis altijd weer schoon achter. Dit ruime kombuis en het grote dagverblijf doet luxe aan.

Bij heerlijke temperaturen voelt de wind anders aan. Een unieke ervaring met soms mee zwemmende dolfijnen en de oneindige weidsheid van de Atlantische Oceaan. Krijg je al inspiratie om meteen door te steken naar RYA Yachtmaster Ocean? Het is niet de cursus die je gewend bent van de volledige cursussen in Nederland maar de 'qualifying miles', de adequate zeemijlen, tellen mee voor het CWO of RYA.

Afspraken
We vinden het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om een taak uit te voeren en dat het niet snel uit handen wordt genomen. Er is niets frustrerender dan wanneer een enthousiast bemanningslid jouw taak overneemt. Uiteraard zal een schipper altijd de veiligheid bewaken, zeker wanneer het sneller gaat. Het kost soms enige dagen om alle benamingen te kennen en handelingen goed uit te voeren. De instructeur en co-schipper begrijpen dat. Je mag altijd vragen stellen.
Dit schip is uitgerust met een lakenpakket, handdoek, kussens en comfortabele reddingsvesten van Spinlock. Ook snorkel-setjes zijn aanwezig.

f