Adventure & Miles: Eilandhoppen Leeward Islands vanaf Martinique

« Terug naar het overzicht

Maak zelf uw zeilplan

Er staan nog geen reizen in uw zeilplan

Avontuurlijke zeiltocht en gepaste instructie waarin we ongeveer 300 zeemijlen maken in 11 dagen. De Caribbean is een ideale bestemming voor een actieve zeilvakantie, leuke zeilers te ontmoeten en het aanleren van vaardigheden.

Deze zeilreizen wordt met onze nieuwe aanwinst gevaren. De Victoria, een Nautor Swan 60 ft is een zeer ruim en sneller schip dan onze andere schepen. We rekenen een lage introductie prijs om iedereen enthousiast kunnen maken voor dit nieuwe concept  met adventure en speciaal zeilen. Lees meer over de Victoria en foto's.

De route zal zeer gevarieerd en uitdagend zijn. Het hele zuidelijke deel van de Carieb: Martinique, St Lucia en de Grenadines zijn een van de mooiste vaargebieden. zie kaartje met een impressie.

oude vulkaan
le salines
St Anne

Onze opstaphaven is gelegen in het dorp Le Marin in het meest zuidelijke gebied van het eiland, een zeer belangrijke plaats. Het is een van de belangrijkste havens in het Caribisch gebied en wereldwijd bekend om zijn bijzondere charme. Op een uur zeilen ligt Sainte-Anne. Bijzonder fijne dorpje naast de paradijselijke stranden. Een stukje verder ligt het Salines strand waar vooral de lokale Fransen komen met kleine eet gelegenheden.
Martinique heeft als hoofdstad Ford de France een zeer fjne stad met oude cultuur winkels en koloniale invloeden.

Ford De France

De omstandigheden zijn er perfect: een constante passaatwind, heerlijke zon en azuurblauwe zee waar je wordt omringd door tropische vissen, dolfijnen, witte zandstranden met wuivende palmen en prachtige koraalriffen. Het summum van actief relaxen in tropische sferen en spectaculaire zonsondergang en opgang. We zullen rustige baaien vinden en met de bijboot de wal op gaan om de Caribische sferen in al haar schoonheid te ervaren.
Het dagprogramma bestaat uit bijvoorbeeld 's ochtends een frisse duik in het water en een heerlijk vers ontbijt die door iemand wordt verzorgd. We maken plannen en zodra het schip vaarklaar is gaan we zeilen. Bekijk het kaartje voor mogelijkheden. Misschien dat we wel eens wat langer doorzeilen zodat we ook echt afstanden kunnen afleggen. 's Avonds maken we de keuze voor eten aan boord, een leuk restaurant of misschien wel BBQ op het strand?

Stap jij aan boord voor een avontuurlijke tocht vanaf Martinique? Kijk op Google Flight voor geschikte vluchten. Het is vaak interessant voor de prijs om eerder te komen en/of later terug te gaan. Je moet dan wel een hotel regelen. Alle vluchten gaan via Parijs.

Advies (februari: Onderstaande optie kan voor ongeveer 1000 euro):
Ga met de Thalys naar Parijs en kijk op Google flights voor geschikte vluchten naar Martinique. Daarvandaan gaan meer vluchten naar het Franse Martinique.
Terug is het anders en kan je met Google Filghts het beste Sint Maarten- Amsterdam intypen.

 

.

Detailinformatie voor deze avontuurtocht

Welke ervaring verwachten wij voor deze zeiltocht?

We verwachten dat je liefhebber bent van actief zeilen. De taken aan boord worden verdeeld aan de hand van ieders ervaring. Zo is er plek voor meerdere ervaringen aan boord.
• V
olwaardig bemanningslid.
• Gevorderde Zeiler
• Ervaren zeiler
Als je twijfelt, kun je altijd met het kantoor overleggen of dit de juiste reis voor je is.

fotos

Programma & Activiteiten

Afhankelijk van het vaargebied en de weersomstandigheden wordt de route bepaald. In het begin korte afstanden gecombineerd met lessen en later wat langere tochten. Je beleeft sowieso een actieve zeilvakantie met andere enthousiaste zeilers. Er is ruim voldoende tijd om de wal op te gaan of een excursie te volgen. Dat proberen we wel af te spreken met elkaar. Want we willen ook graag zeilen.

Taken aan boord en Leselementen

1) Iedereen zal zich bezig houden met actief zeilen • Sturen op de diverse koersen.• Taken vervullen bij het leven aan boord.
2) Met meer ervaring kan je die direct toepassen met taken als: zeiltrim • navigeren • toepassen van de aanvaringsregels. Je kan werken aan onderdelen van het CWO II of Dayskipper.
3) Bij nog meer ervaring: •een proactieve rol in de Reisvoorbereiding, passageplanning en eventueel de strategie. Dit zijn coschippertaken en je doet ervaring op.

Voor vertrek maken we een wachtschema met voor iedereen een eigen taak. Het kan soms weersafhankelijk wel fysiek inspannend zijn. Je krijgt vooraf uitgebreide instructie van de bediening. Omdat het allemaal groter en zwaarder is gaan veel acties als grootzeil hijsen, bediening rolgenua en de schoot bediening onder begeleiding.

Afspraken
We vinden het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om een taak uit te voeren en dat het niet snel uit handen wordt genomen. Er is niets frustrerender dan een enthousiast bemanningslid jouw taak overneemt. Uiteraard zal een schipper altijd wel bijstaan als het omwille van veiligheid wel snel moet. Het kost soms enige dagen om alle benamingen te kennen en handelingen goed uit te voeren. De instructeur en coschipper begrijpen dat en je mag altijd vragen stellen.

Uiteraard weten we niet hoe de tocht werkelijk uitvalt. Daarom is dit een impressie. Er is ruimte voor begeleiding maar niet te vergelijken met een training gericht op de hele range aan vaardigheden en lessen. Er is geen tijd voor (motor)oefeningen.

Certificering

Op deze tocht kan je gekwalificeerde zeemijlen maken voor RYA of CWO. Al is dit niet echt een cursus of training daarvoor. Bedenk dat we zeker enkele keren een wal-excursie doen. Je zal veel leren gedurende de week. Als je voldoende vorderingen gemaakt hebt kan de schipper wellicht enige punten af te tekenen voor het CWO I of II. Neem eventueel voor boeking contact op om jouw eigen situatie te bespreken.

Voorbereiding

Je kan je inlezen in de
• Leidraad voor kajuitjachtzeilen van Richard Vooren.
• Een studieboek voor Vaarbewijs 2
• Theoretische Kustnavigatie Pilots en kaarten met details van de havens zijn aan boord.

Andere deelnemers

• actieve en avontuurlijke zeilers
• zeilers die nieuw vaargebied willen verkennen
• zeilers die zich willen verdiepen in de vaardigheden.
• inschrijvingen zijn meestal individueel.
• leeftijden variëren
• gemiddeld man/vrouw 60/40

Communicatie na boeken

Je ontvangt de bevestiging van je boeking via mail. Hierna ontvang je geen mails meer van kantoor: alle informatie over je reis kun je namelijk op de website vinden onder Mijn gegevens:

• reis, hier zie je jouw medeopvarenden.
• zodra de instructeur bekend is, zie je ook de instructeur.
• je kunt berichten sturen. Bijvoorbeeld voor samen reizen.
• Vaak stuurt de instructeur enkele weken van tevoren een welkomstmail. Eventueel met bijzonderheden, voorbereiding etc.

Met kantoor kan je mailen voor
• Administratieve vragen en natuurlijk beantwoorden we ook graag je andere vragen.
• Afmelding. Deze moeten direct en tijdig worden gemeld.
• Er gelden namelijk Annuleringsvoorwaarden, annuleringsvoorwaarden.

Annulering

Bij annulering is restitutie deels mogelijk. 2 maanden voor aanvang 50% en 1 maand tevoren 25%. We raden daarom je echt aan een eigen (doorlopende) annuleringsverzekering af te sluiten. Inhalen is helaas lastig plannen en kan alleen last Minute. Dit staat uitgebreid vermeld in onze annuleringsvoorwaarden. Lees deze vooraf door.

Het schip een Swan 60,  "Victoria"

Zeilen met de Victoria een Nauter Swan 60 ft.
Hoe leuk is dat? Om met dit snelle mooie schip te zeilen. 8-10 knopen is een gemiddelde snelheid waar toch nog comfortabel kan worden gezeiled. Volledig uitgerust voor avontuurlijke zeiltochten. Zeilen op deze boot is een prestatietocht met een buitengewone voldoening. Je stapt aan boord en je hebt een eigen kooi en kast. Comfortabel ingericht met iets meer privacy. Dit schip is uitgerust met een lakenpakket, kussens en comfortabele reddingsvesten van spinlock, ook snorkelsetjes zijn aanwezig. Je hoeft niet veel meer mee te nemen dan een kleine tas en eigen lichte zeiljas.

De ruime kombuis geeft genoeg ruimte en het grote dagverblijf doet luxe aan. Je leeft verder natuurlijk veel buiten. Het schip is iets groter. Maar het is gewoon een zeilboot. Nog niet alles is op haar eerste grote reis zoals we het graag zouden willen. We denken dat met een lage introductie prijs iedereen kan wennen aan dit nieuwe concept.

Wat neem je mee?

Het is mogelijk om ‘light’ te travelen. ( alleen handbagage 10 -12kg max).
Op de Victoria zijn een lakenpakket, klein dekbed, handdoek en kussens zijn aanwezig.

Verder vooral zonnige kleding kort en dun, zonnebril, pet of hoed, zonnebrandmiddel, lippenbalsem, gymschoenen met zachte lichte zool. ook om soms een langere afstand te lopen. Dit alles verpakt in een opvouwbare reistas of plunjezak (geen koffer!). Zeilpak behalve een dun jackje, is niet nodig.

Als je een en ander wilt vastleggen mag het foto/film-toestel niet ontbreken. We vinden het erg leuk om jouw verhaal te lezen en op de site te plaatsen. Zorg zelf voor een goede bescherming van meegebrachte electronica. Op een boot is altijd een min of meer vochtige omgeving! Wij zijn niet aansprakelijk voor schade. Eventueel een anti-zeeziektemiddel (bv Primatour). Oordopjes zullen uitkomst bieden als je licht slaapt.

Als je bijzondere of noodzakelijke medicijnen gebruikt of andere relevante gezondheidszaken hebt, geef je dit van tevoren door aan de instructeur. Deze informatie blijft vertrouwelijk. We verzoeken je medische zaken die van belang zijn voor langer verblijf op zee van te voren te melden aan kantoor. Verdovende middelen of drugs zijn vanzelfsprekend aan boord niet toegestaan.

Prijs Inclusief

Instructie, verblijf en overnachting aan boord, algemene verzekeringen, watersportpaspoort met certificaten, BTW.

Prijs Exclusief

Vervoer van en naar de op- af-stapplaats.
De boordkas bestaande:
• gas (1 fles per week)
• diesel
• eten aan boord, drinken

• havengelden.
• reis en annuleringsverzekering beiden raden we echt aan.

We tanken na elke reis de diesel zodat we weten hoeveel er is verbruikt.

(gemiddeld, zijn deze kosten vanaf 20-30 euro pppd. Maar het team heeft er zelf invloed op door meer te ankeren, minder te motoren, eten en drinken. De schipper wordt vrijgehouden. van de boordkas.(PS Boordkas is zonder rekening houden met uit eten).

Aanvang

Je meldt je voor deze reis op de aangegeven datum en tijd. Dat is helder zodat je dan ook wordt verwacht aan boord

De starttijd is een richtlijn. Ivm met vliegen komen de verschillende mensen op andere tijden aan. Gelieve niet daarvoor te komen, omdat we een nauwe doorloop van cursussen hebben en er zijn altijd nog wat handelingen. Volg dus de instructies van de schipper.
PS Kom je een dag of enkele dagen eerder regel dan een (budget) hotel. Dat is fijn want je zal merken dat je de eerste dagen erg moe kan zijn door de temperatuur en het tijdsverschil. (5 uur vroeger). gedurende de hele periode wordt het zes uur licht en 6 uur donker. Je wordt dan ook rond 6-7 uur wakker. Dat bepaald dan ook een beetje ons ritme.   

Ps de exacte plek waar het schip ligt is nu wellicht nog niet duidelijk. Maar de schipper weet dat tegen die tijd wel.

Einde cursus

De cursus is over het algemeen, na schoonmaken en ontruimen, op de aangegeven tijd afgelopen. De tijd is een indicatie Maar als een vlucht slechts enkele uren eerder gaat kan het ook in overleg.