Havenmanoeuvres op de motor

« Terug naar het overzicht

Maak zelf uw zeilplan

Er staan nog geen reizen in uw zeilplan

Ziet u ook wel eens op tegen het wachten voor de sluis bij harde wind, of een haven met weinig manoeuvreerruimte en de box met dwarswind. Met uw eigen schip oefent u niet vaak de manoeuvres omdat er vaak andere belangen zijn.

Deze cursus is geschikt voor diegene die gericht met manoeuvreren aan de slag wil. U vaart met maximaal vier cursisten aan boord. Deze tochten starten en eindigen in Amsterdam.

Vaargebied
Het havengebied van Amsterdam en bijbehorende sluizen.

Inhoud

U traint tijdens deze cursus intensief vaardigheden als het aanleggen aan hogerwal en in boxen, wegvaren van lagerwal en het nemen van (zee-)sluizen. U kiest de juiste procedure om een manoeuvre veilig en met overzicht in te zetten. U zult merken dat u de manoeuvres steeds meer leert beheersen.

De Schepen
Deze cursussen worden meestal uitgevoerd op een Centurion 41 S. We varen met eigen schepen. Dat betekend dat u zeker weet dat de schepen speciaal uitgerust zijn om optimaal te oefenen. Ze voldoen aan alle veiligheidseisen en als het wat kouder wordt gaat de kachel aan.

.


Specificaties voor de manoeuvreercursus Informatie zodra u de reis heeft geboekt

 

 

Ervaring

Kunnen zeilen met een (kleine) kajuitboot.


Trainingsniveau

Het is een korte cursus dus moeten we in overleg een keuze maken welke vaardigheden aan de orde komen.


Examens

Er is geen examen


Vervolg
Voorbereiding

U hoeft zich voor deze cursus niet voor te bereiden.


Meenemen

Overzicht met wat u meeneemt aan boord vindt u bij: Wat neemt u mee?

Voor de dagtocht vervallen natuurlijk de slaapspullen

Lunchpakket. (Koffie en Thee zijn aanwezig).


Deelnemers

Inschrijvingen zijn meestal individueel.


Het schip

We varen met een kajuitjacht van ruim 12 meter Centurion 41'S


Prijs Inclusief

Instructie, verblijf en eventueel bij twee dagen de overnachting aan boord, gasverbruik en brandstofkosten, verzekering, BTW


Prijs Exclusief

Vervoer naar en van de op- afstapplaats. Boordkas voor het eten aan boord en de havengelden. De schipper wordt hiervan vrijgehouden.


Aanvang

U verzamelt eerst op de afgesproken tijd! bij de boot zie plattegrond. U hoeft dus niet eerder te komen. Uw instructeur stuurt u vooraf soms een bericht met aanvullende info.

Parkeren

U komt op eigen gelegenheid naar Amsterdam Marina, Werfkade 4 1033 RA Amsterdam Noord Dat kan openbaar vervoer (veerpont naar NDSM-werf vanaf CS) of met de auto (let op; bij marina is betaald parkeren)  Op dezelfde plattegrond staat de zone voor vrij parkeren. (10 min lopen)

Einde cursus

De cursus is over het algemeen, na schoonmaken en ontruimen, op de aangegeven tijd afgelopen. Daarna is er ruim de tijd om naar huis te rijden.