Onze zeilschepen

Centurion 41

 

Interieur Centurion 41

De Zeezeilers van Marken varen met drie Centurions 41'S.

Deze uiterst zeewaardige toerschepen van de Franse werf Wauquiez hebben een lengte van 41ft, zijn sloepgetuigd en geheel aangepast en uitgerust voor het varen en instructie geven op open zee. Er zijn 8 of 9 slaapplaatsen en we varen in een cursus met maximaal 6 deelnemers. (bij manoeuvreren max 4).

 

De jachten zijn zeer degelijk gebouwd en hebben een hoog afwerkingsniveau. Met een uitgebreide zeilgarderobe, moderne navigatie apparatuur en alle denkbare veililgheidsmiddelen, zijn deze schepen een plezier om te varen.separate hutten en twee keer een natte cel, waarvan een is uitgerust als natgoed kast. Ieder jacht heeft verwarming aan boord, warm en koud stromend water en de kombuis is uitgerust met kooktoestel, oven en dubbel uitgevoerde koelkast.

 

De schepen van De Zeezeilers voldoen aan de uitrustingseisen van de HISWA, CWO, RYA en ISAF. Aan boord treft u onder andere een of meerdere GPS systemen, navtex, marifoons, AIS en ze zijn voorzien van EPIRB. Op de schepen met een buitenlandse bestemming of die worden ingezet voor de jachtschippertrainingen tevens een boordcomputer met programma's voor planning en navigatie van Max-sea, WinGPS Voyager en Yachtcontrol. Modem voor ophalen van weersgegevens en gribfiles.

 

 

V44 Performance

 

Een V44, DE WESTWIND.

Eveneens een zeewaardige, veelzijdige, praktische en zeer snel schip. Dit schip is speciaal aangepast voor het maken van langere tochten en meer privacy. Door het comfort en de snelheid zijn er meer havens binnen handbereik.

Er zijn 5 hutten met stappel of dubbele kooien

LOA 13.30 m | 43´7˝
LWL 12.00 m | 39´4˝
Beam 4.18 m | 13´9˝
Draft 2.23 m | 7´3˝ (standard)
CE Certificate A (ocean)
Main sail approx. 56 m² |
Genoa 105% approx. 44 m²

Gennaker approx. 144 m²
Design judel / vrolijk & co
Interior HanseYachts Design