Avontuurlijk zeilen, Caribbean, Eilandhoppen naar de zuidelijke, windward Islands

« Terug naar het overzicht

Maak zelf uw zeilplan

Er staan nog geen reizen in uw zeilplan

Avontuurlijke zeiltocht en gepaste instructie. We zullen een kleine 300 zeemijlen zeilen. De Caribbean is een ideale bestemming voor een actieve zeilvakantie, leuke zeilers te ontmoeten en het aanleren van vaardigheden. Niet iedereen hoeft goed te kunnen zeilen maar het is geen meezeilvakantie. De omstandigheden zijn er perfect: een constante passaatwind, heerlijke zon en azuurblauwe zee waar je wordt omringd door tropische vissen, dolfijnen, witte zandstranden met wuivende palmen en prachtige koraalriffen. Het summum van actief relaxen in tropische sferen en spectaculaire zonsondergang en opgang.

Deze actieve zeilreizen wordt met onze nieuwe aanwinst gevaren. De "Victoria", een Nautor Swan 60 ft is een zeer ruim en sneller schip dan onze andere schepen. We rekenen een lage introductie prijs om iedereen enthousiast kunnen maken voor dit nieuwe concept van adventure en speciaal zeilen. Er is beddegoed & handdoek aan boord. Je hoeft dus allen handbagage mee te nemen. Je wordt opgewacht door onze vaste instructeur/schipper. Lees meer over de "Victoria" en foto's.

De route zal zeer gevarieerd en uitdagend zijn langs de mooie eilanden. In het hele zuidelijke deel van de Carieb: Martinique, St Lucia, St Vincent, Beque Tobago Cays en de Grenadines zijn een van de mooiste vaargebieden. Er moet wel een keuze gemaakt worden. Want er is echt veel. Zie het kaartje met een impressie.

Dag en zeilprogramma
Het dagprogramma bestaat uit bijvoorbeeld 's ochtends een frisse duik in het water en dan een ontbijt. Het is geen meezeiltocht. Maar je hoeft niet goed te kunnen zeilen. Met elkaar zijn we het team en iedereen neemt een taak op zich. Uiteraard rouleren we. We bespreken de plannen voor die dag. Je zult het schip besturen, de zeilen bedienen, navigatie doen en ook af en toe kombuis taken. Op de verschillende koersen leer je het schip kennen en toewerken naar de juiste zeilstanden. Elke koers heeft zijn optimale snelheid  en als je daar belangstelling voor hebt zal je met zeiltrim optimaal zeilen. Overstag gaan is ook team werk. Het is heerlijk zoals de boot door de golven beweegt en het volgende eiland in de verte lonkt.

Martinique met vulkaan en wandel gebied met oerwoudachtige bossen, watervallen en grotten.

les salines
St Anne
Ford De France

Impressie programma Eilandhoppen
Dit is een impressie. Volgorde en aandoen van een eiland stellen we zelf samen.
Onze opstaphaven is gelegen in het dorp Le Marin in het meest zuidelijke gebied van het eiland. Het is een van de belangrijkste jachthavens in het Caribisch gebied en wereldwijd bekend om zijn bijzondere charme. In de avond verzamelen we ons aan boord. Dan maken we kennis, nemen de verwachtingen door maken plannen.   
Dag 2 Inkopen op locale markt maar er is ook een Carrefour. Misschien gaan we daarna al gelijk ergens voor anker. Op een uur zeilen ligt Saint-Anne. Bijzonder fijne dorpje naast de paradijselijke stranden. Met ernaast Les Salines. Het strand waar vooral de lokale Fransen komen met vele kleine eetgelegenheden (alleen 's middags).
Dag 2-3 Zeildag naar St Lucia, Marigot Bay. Het Programma bestaat uit bijvoorbeeld 's ochtends een frisse duik in het water en een heerlijk vers ontbijt die door iemand wordt verzorgd. We maken plannen en zodra het schip vaarklaar is gaan we zeilen. Bekijk het kaartje voor mogelijkheden. Eventueel bezoek aan de barretjes. 
Dag 3-4 Zeilen naar St Lucia, Soufrere. Bezoek natuurpark, waterval of zwavelbaden aan de voet van een vulkaan.
Dag 5-6 Flinke zeildag naar St Vincent ( Filmset van Pirates of The Caribean)
Dag 6-7-8 Doorzeilen naar een van de super gezellige eilandjes zoals Bequia heerlijk voor een goede wandeling, 's avonds een drankje of een diner. Mistique is het eiland voor sommige bekende artiesten. We zijn Mick Jagger wel eens tegengekomen.
Dag 8-9: Tobego Cays, Ankeren achter een coral reef en zwemmen met de Turtles.
Dag 9-10 Indien tijd en zin is een bezoek aan het mooie eiland Grenada, mogelijk.
Dag 9-10-11 terugzeilen naar Martinique. In een mooie baai voor anker.
Dag 11-12 Meestal liggen we de laatste avond bij St Anne om de hoek bij Le Marin. Prachtige palmstranden. Misschien is er tijd voor wandelen naar Les Salines. Hebben we meer tijd dan rekken we de dagen sowieso wat meer uit.

 

St Lucia, Marigot Bay

Stap jij aan boord voor deze avontuurlijke tocht vanaf Martinique?

Op de Franse eilanden betaal je met euro's. Op de andere eilanden betaal je met easy dollars. East European Dollars. Die kan je pinnen met pin of credicard. 3 easy's is ongeveer 1 euro. Dat hoef je niet van te voren te regelen.

Kijk op Google Flights voor geschikte vluchten. Het is soms interessant voor de prijs of te acclimatiseren om eerder te komen en/of later terug te gaan. Je moet dan wel een hotel regelen. De meeste vluchten gaan via Parijs. Je kan eventueel met de Thalys naar Parijs. Daarvandaan gaan meer vluchten naar het Franse Martinique.

 

.

 

Detailinformatie voor deze avontuurtocht en training new

Welke ervaring verwachten wij voor deze avontuurlijke zeiltocht?

We verwachten dat je liefhebber bent van actief zeilen. Er dan een mooie mix aan boord van actief zeilen en een actieve vakantie.

Als je ook nautische taken wilt oppakken tijdens het zeilen dan horen we dat graag. Zo is er plek voor meerdere ervaringen en taken die opgepakt kunnen worden. Als je twijfelt, kun je altijd met het kantoor overleggen of dit de juiste reis voor je is. We nemen tijd om in te slingeren.

Uitieindelijk hebben we een mix van ervaring aan boord en daarmee ook rollen die je kan uitvoeren.  Deze zijn globaal als volgt ingedeeld
1) bemanning: Actief zeilen • Sturen op de diverse koersen
2)
Dagschipper: zeiltrim • navigeren • toepassen van de aanvaringsregels.
3) Jachtschipper: Een proactieve rol in de Reisvoorbereiding & strategie.

Programma & Activiteiten

Je zeilt actief met andere enthousiaste zeilers, met alle taken en rollen aan boord. We willen veel zeilen en er is ook gelegenheid om het vaargebied echt te ontdekken, geregeld de wal op te gaan, zwemmen vanaf de boot of snorkelen vanaf strand. We hebben een bijboot waar we naar de wal varen om via een steiger of het strand te beginnen aan een wandeling, een waterval of natuurpark bezoeken de wal op te gaan en/of een excursie te doen.

Dag 1 kennismaken en het vaargebied bekijken, Bekijken de mogelijkheden van de routes en wat we verwachten en willen opsteken van deze zeilreis. Wat we gaan doen hangt af van de weersverwachtingen, stromingen en de diversiteit van de eilanden.
Dag 2 We maken met elkaar eerst een team met checks op veiligheid en standaard manoeuvres onder zeil. Eventueel leggen we al korte afstanden af zodat we kunnen inslingeren. We combineren dit met gepaste lessen.
Dag 3-10 Het is altijd een goede wind om de zeileen te hijsen en langere tochten te maken. Met deze temperaturen, 27 graden C, is het altijd goed zeilen.Dat gaat heel relaxed op zo'n grote boot. Aan het einde bespreken we de tocht en wat we hebben geleerd. 

Taken aan boord

Deze zeiltocht is niet een echte zeilcursus in Nederland. Maar we geven graag gepaste instructie of we coachen als je meer ervaring hebt. Als we wat langer zeilen stellen we een wachtschema op zodat je met veel taken wordt meegenomen.

Aan deze taken doet iedereen mee
• Meedraaien in wachtschema • Zeilen met een kajuitjacht • Alles rondom leven aan boord en kleine huishoudelijke zaken • sturen ten opzichte van de wind of op kompas • Benamingen & knopen • Overstag gaan en gijpen met een groter schip.

Heb je belangstelling om meer te doen? We helpen je graag • anticiperen op windvlagen en zeiltrim om sneller te varen • Zeilreven • Ankeren. • MOB: kennismaking met man-over-boord-manoeuvres • Reisplanning  & navigeren: je raakt vertrouwd met kaartlezen, logboek, betonning, zichtpeilingen en het herkennen van walkenmerken • De plotter is een zinvol hulpmiddel bij de navigatie.

Milebuilder & Certificering

Dit is een Milebuilder.
Je kan al jouw kennis en ervaring met betrekking tot zeiltechniek, navigatie toepassen, positie bepalen en het logboek bijhouden en ervaring opdoen. Als je voldoende vorderingen gemaakt hebt kan de schipper wellicht enige punten af te tekenen voor het CWO I

Voorbereiding

Het is natuurlijk altijd goed je in te lezen. Maar is niet noodzakelijk voor deze trip. Als je ervaring hebt en echt aan de slag wilt met navigatie is parate kennis van de kustnavigatie handig. De instructeur vertelt je er graag alles over. Pilots en kaarten met details van de havens zijn aan boord.Kenmerkend

Je kan je inlezen in de:
• Leidraad voor kajuitjachtzeilen van Richard Vooren.
• Een studieboek voor Vaarbewijs 2
• Theoretische Kustnavigatie

Andere deelnemers

• actieve en avontuurlijke zeilers
• zeilers die nieuw vaargebied willen verkennen
• zeilers die zich willen verdiepen in de vaardigheden.
• inschrijvingen zijn meestal individueel.
• leeftijden variëren
• gemiddeld man/vrouw 60/40

Zeilen is Teamwerk

Wat fijn dat we met elkaar meedoen met alle taken. Je bent betrokken met het zeil- maar ook het leef-gebeuren en huishoudelijke taken aan boord. Als je je meer wilt verdiepen als meer ervaren zeiler zal je daarnaast ook schippers taken op je nemen, zoals navigatie en een rol spelen bij de voorbereidingen en de reisplanning. 

We vinden het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om een taak uit te voeren en dat het niet snel uit handen wordt genomen. Er is niets frustrerender dan een enthousiast bemanningslid, die jouw taak overneemt. Bij zeilmanoeuvres zal een schipper er altijd bijstaan als het omwille van veiligheid wel snel moet. Het kost soms enige dagen om alle benamingen te kennen en handelingen goed uit te voeren. De instructeur en coschipper begrijpen dat en je mag altijd vragen stellen.

Ook dit is een avontuurlijke zeilreis

Je houd je bezig met ontdekken van alle fijne plekken, mooie palmstranden en verborgen baaien. De ongereptheid is soms adembenemend. Een unieke ervaring met soms mee zwemmende dolfijnen, opduikende walvissen en de oneindige weidsheid van de Atlantische Oceaan. Bij heerlijke temperaturen voelt de wind sowieso anders aan. Je beleeft een actieve zeilvakantie met andere enthousiaste zeilers.

We willen natuurlijk veel zeilen. Daarnaast is er tijd om te bekijken waar je nu eigenlijk vaart, de wal op te gaan met de bijboot voor een lokaal etentje en/of wandeling of een excursie te volgen. Je beleeft een actieve zeilvakantie met andere enthousiaste zeilers. Heb je al zin om aan boord te stappen?

Communicatie na boeken

Je ontvangt de bevestiging van je boeking via mail. Hierna ontvang je geen mails meer van kantoor: alle informatie over je reis kun je namelijk op de website vinden onder Mijn gegevens:

• reis, hier zie je jouw medeopvarenden.
• zodra de instructeur bekend is, zie je ook de instructeur.
• je kunt berichten sturen. Bijvoorbeeld voor samen reizen.
• Vaak stuurt de instructeur enkele weken van tevoren een welkomstmail. Eventueel met bijzonderheden, voorbereiding etc.

Met kantoor kan je mailen voor
• Administratieve vragen en natuurlijk beantwoorden we ook graag je andere vragen.
• Afmelding. Deze moeten direct en tijdig worden gemeld.
• Er gelden namelijk Annuleringsvoorwaarden, annuleringsvoorwaarden.

Annulering

Bij annulering is restitutie deels mogelijk. 2 maanden voor aanvang 50% en 1 maand tevoren 25%. We raden daarom je echt aan een eigen (doorlopende) annuleringsverzekering af te sluiten. Inhalen of verplaatsen is helaas lastig plannen en kan alleen last Minute. Dit staat uitgebreid vermeld in onze annuleringsvoorwaarden. Lees deze vooraf door.

Plattegrond Victoria een Nautor Swan 60

 

Meer over de "Victoria"

Zeilen met de Victoria. Een Nautor Swan 60. Hoe leuk is dat?
Om met dit mooie schip te zeilen! Volledig uitgerust voor avontuurlijke zeiltochten met een hoge gemiddelde snelheid 9-11 knopen is een gemiddelde snelheid waar toch nog comfortabel kan worden gezeild. Zeilen op deze boot is een prestatietocht met een buitengewone voldoening. Bekijk de Victoria

Je wordt opgewacht door onze vaste gastheer, schipper en instructeur op de Victoria. Jan Paul kent het schip goed en je krijgt vooraf uitgebreide instructie van de bedieningen en procedures. Het is immers veel en groter en sneller.

Dit schip is comfortabel ingericht met iets meer privacy. Je hebt een eigen kooi, kast, uitgerust met een lakenpakket, dekbed, kussens en Spinlock reddingsvesten. Je hoeft dus minder mee te nemen dan een kleine tas en eigen zeilkleding. De ruime kombuis geeft genoeg ruimte en het grote dagverblijf doet luxe aan. Je leeft verder natuurlijk veel buiten. Maar het is gewoon een zeiljacht.

Wat neem je mee?

Op de Victoria zijn een lakenpakket, klein dekbed, handdoek en kussens zijn aanwezig. een zeilpak hoeft niet mee. Hooguit een licht jackje. Denk dus vooral aan zonnige kleding kort en dun, zonnebril, pet of hoed, zonnebrandmiddel, Anti muggen spul zoals DEET, lippenbalsem, gymschoenen met zachte lichte zool. ook om soms een langere afstand te lopen. Dit alles verpakt in een opvouwbare reistas of plunjezak (geen koffer!).

Als je een en ander wilt vastleggen mag het foto/film-toestel niet ontbreken. We vinden het erg leuk om jouw verhaal te lezen en op de site te plaatsen. Zorg zelf voor een goede bescherming van meegebrachte electronica en dat alles goed is opgeborgen. Op een boot is altijd een min of meer vochtige omgeving en de boot beweegt en gaat schuin. Wij zijn goed verzekerd maar niet aansprakelijk voor dit soort schade. Eventueel een anti-zeeziektemiddel (bv Primatour). Oordopjes zullen uitkomst bieden als je licht slaapt.

Als je bijzondere of noodzakelijke medicijnen gebruikt of andere relevante gezondheidszaken hebt, geef je dit van tevoren door aan de instructeur. Deze informatie blijft vertrouwelijk. We verzoeken je medische zaken die van belang zijn voor langer verblijf op zee van te voren te melden aan kantoor. Verdovende middelen of drugs zijn vanzelfsprekend aan boord niet toegestaan.

Prijs Inclusief

Instructie, verblijf en overnachting aan boord, algemene verzekeringen, watersportpaspoort met certificaten, BTW.

Prijs Exclusief

Vervoer van en naar de op- af-stapplaats.
De boordkas bestaande:
• gas (1 fles per week)
• diesel
• eten aan boord, drinken
• douane, custums immigratie, tarieven van natuurparken e.a. kosten
• havengelden.

• reis en annuleringsverzekering beiden raden we echt aan.

We tanken na elke reis de diesel zodat elk team weet hoeveel er is verbruikt.

(gemiddeld, zijn deze kosten vanaf 30-35 euro pppd. Maar het team heeft er zelf invloed op door meer te ankeren, minder te motoren, bewust eten en drinken. De schipper wordt vrijgehouden van de boordkas.(PS Boordkas is zonder rekening houden met uit eten).

Aanvang

Je meldt je voor deze reis op de aangegeven datum en tijd. Dat is helder zodat je dan ook wordt verwacht aan boord

De starttijd is een richtlijn. Ivm met vliegen komen de verschillende mensen op andere tijden aan. Gelieve niet daarvoor te komen, omdat we een nauwe doorloop van cursussen hebben en er zijn altijd nog wat handelingen. Volg dus de instructies van de schipper. Ps de exacte plek waar het schip ligt is nu wellicht nog niet duidelijk. Maar de schipper weet dat tegen die tijd wel.

Einde cursus

De cursus is over het algemeen, na schoonmaken en ontruimen, op de aangegeven tijd afgelopen. De tijd is een indicatie Maar als een vlucht slechts enkele uren eerder gaat kan het ook in overleg.