reisvoorbereiding & tactiek

Maak zelf uw zeilplan

Er staan nog geen reizen in uw zeilplan

Voeg toe aan zeilplan

« Terug naar overzicht

Reisnummer 9864
Startdatum Zat 08 Jun 09:30
Einddatum Zat 08 Jun 16:30
Prijs € 95,00
Havens

harlingen

tochtvoorbereidingsdag Harlingen

De reisdagen zijn universeel. Maar we werken in kleine groepjes per vaargebied of zelfs per reis. Op het overzicht van de reisplanning geven we een selectie advies.

 

Programma
1) 09:30 tot 12:30:
Praktisch werken met buitenlandse almanakken zoals de Reeds almanak. Gegevens opzoeken over haven aanlopen, gevaren, weer, scheepvaartverkeer en zeegaten, Veel praktische berekeningen over diepte en stromingen, die echt worden gebruikt zoals standard en secundair ports, toepassen krommes (ankeren bij veel getij, marges, drempels). De kleine oefeningen die we geven en casussen gaan over het gebied waar je gaat varen. Voor dit onderdeel wordt kennis van de TKN stof of VB II verwacht.

 

2) 13:30 tot 15.00 uur:
Vaartactieken bij oversteek met daarin de factoren: - stroomvensters drempels en deadlines - specifieke kennis over vaargebied.
Tactiek bij het aanlopen van vreemde kusten en havens met hun nautische karakteristieken. Het bepalen van hoofd-bijzaken, veilige sectoren etc.

 

3) 15:00 tot 16:30 uur
Uw eigen trip. U gaat nu heel gericht met uw vaargebied en de route van de eerste dagen aan de slag.
U maakt een start met uw voorbereiding en we bespreking route mogelijkheden voor het vaargebied waar u gaat varen. Voor het laatste onderdelen werken we in kleinere groepen verdeeld per vaargebied. We hebben de originele zeekaarten bij de hand.

 

4) Thuis verder voorbereiden
Met de lessen en casussen van deze dag zet u een raamwerk op en leert u welke onderdelen u kunt voorbereiden en hoe u aan informatie komt om vervolgens het plan op te zetten. U krijgt de bewuste tabellen en gegevens van uw vaargebied mee. Zodat u uw reis thuis verder in detail kan uitwerken en nalezen.

Prijs is

Inclusief lunch koffie thee etc.


Lokatie:

 

De Zeezeilers van Marken,

Zuiderhaven 57

8861 CK Harlingen

0517-434300


U kunt eventueel overnachten in Hotel Centraal.

Geef even aan dat u een cursus volgt bij de Zeezeilers en dan krijgt u korting.
Brouwersstraat 12
8861 CX Harlingen

Telefoon: 0517-412200

E-mail: info@hotelcentraal.com

 

De cursus start om 9:30, de koffie staat klaar vanaf 9:15 op de Zuiderhaven 57 te Harlingen.

 

parkeren;

u kunt in harlingen op twee verschillende locaties een hele dag uw auto tegen betaling parkeren; -spoorstraat (5 min. van centrum, kaartje kopen bij automaat of via mobiele telefoon, van 0:00 -6:00 geldt hier een parkeerverbod).

-Gratis parkeren op de westerzeedijk (10 min. van centrum, van 0:00-08:00 geldt hier een parkeerverbod)

U kunt ook voor de deur parkeren, van ma t/m zat van 9:00 - 17:00, de kosten zijn €1,- per uur, maximum parkeertijd 4 uur.

kennis van de TKN is aan te bevelen