Reisvoorbereidingsdag

« Terug naar het overzicht

Maak zelf uw zeilplan

Er staan nog geen reizen in uw zeilplan

Reisvoorbereidingsdag

De reisvoorbereidingsdagen zijn universeel. We werken in kleine groepjes per vaargebied of zelfs per reis. Op het overzicht van de reisplanning geven we een selectie advies.

Programma
1) 09:30 tot 12:30:
Praktisch werken met buitenlandse almanakken zoals de Reeds almanak. Gegevens opzoeken over haven aanlopen, gevaren, weer, scheepvaartverkeer en zeegaten, Veel praktische berekeningen over diepte en stromingen, die echt worden gebruikt zoals standard en secundair ports, toepassen krommes (ankeren bij veel getij, marges, drempels). De kleine oefeningen die we geven en casussen gaan over het gebied waar je gaat varen. Voor dit onderdeel wordt kennis van de TKN stof of VB II verwacht.

2) 13:30 tot 15.00 uur:
Vaartactieken bij oversteek met daarin de factoren: - stroomvensters drempels en deadlines - specifieke kennis over vaargebied.
Tactiek bij het aanlopen van vreemde kusten en havens met hun nautische karakteristieken. Het bepalen van hoofd-bijzaken, veilige sectoren etc.

3) 15:00 tot 16:30 uur
Je eigen trip. Je gaat nu heel gericht met je vaargebied en de route aan de slag.
Je maakt een start met je voorbereiding en we bespreking route mogelijkheden voor het vaargebied waar je gaat varen. Voor het laatste onderdeel werken we in kleinere groepen verdeeld per vaargebied. We hebben de originele zeekaarten bij de hand.

4) Thuis verder voorbereiden
Met de lessen en casussen van deze dag zet je een raamwerk op en leert je welke onderdelen je kunt voorbereiden en hoe je aan informatie komt om vervolgens het plan op te zetten. Je krijgt de bewuste tabellen en gegevens van je vaargebied mee. Zodat je je reis thuis verder in detail kan uitwerken en nalezen.

De cursus Reisvoorbereiding start om 9:30, de koffie staat klaar vanaf 9:15 op de Zuiderhaven 57 te Harlingen.   
De prijs voor de cursus is inclusief koffie, thee en een simpele lunch.

Voorbereiding: Kennis van de theoretische kustnavigatie is aan te raden

Locatie:
De Zeezeilers van Marken,
Zuiderhaven 57
8861 CK Harlingen
Telefoon: 0517-434300

Overnachten:
Je kunt eventueel overnachten in Hotel Centraal.

Geef bij hen aan dat je een cursus volgt bij de Zeezeilers en dan krijgt je korting.
Brouwersstraat 12
8861 CX Harlingen
Telefoon: 0517-412200
E-mail: info@hotelcentraal.com

Parkeren:
Maandag t/m zaterdag is het betaald parkeren. Op zondag kun je gratis parkeren in Harlingen.
Op 5 minuten loopafstand vind je Parkeerterrein Spoorstraat, deze locatie is het goedkoopst voor de hele dag. Hier zijn ook laadpalen aanwezig.