Cowes St Malo Race

« Terug naar het overzicht

Maak zelf uw zeilplan

Er staan nog geen reizen in uw zeilplan


Meer details & aanvullende informatie voor het wedstrijdzeilen

Welke ervaring verwachten wij voor het wedstrijdzeilen

Je hebt minimaal CWO II tidal of RYA Day Skipper of vergelijkbaar. Of anders als dat bij de Offshore wedstrijd wordt aangegeven. Overleg gerust  eventueel met kantoor om dat even af te stemmen. Heb je meer ervaring kan je misschien een rol spelen in de tactiek en planning. 

Conditie

Je moet in een goede conditie zijn om alle taken te kunnen uitvoeren en veilig aan dek bewegen. Maar je moet geregeld toch naar voren of bij de giek iets klaren zonder een beroep te doen op anderen. Bedenk dat we een wachtschema lopen zeker op de langere (Fastnet) tochten. De eerste trainingen zullen we samen naar kijken.
Sturen is een belangrijk onderdeel. We verwachten dat de meeste teamleden nauwkeurig sturen. Gewoon sturen en proactief sturen scheelt ongeveer 20 % van de snelheid! 

Hoe laat moet je er zijn?

Op de aangegeven tijd bij de Reis, training of Wedstrijd. Tenzij jullie iets anders afspreken. Zo ook met de trainingsdagen om goed te anticiperen op de mogelijkheden.

Hoe laat is het afgelopen Op de aangegeven tijd bij de Reis, training of Wedstrijd en na opruimen

Bij de prijs inbegrepen:

Alle genoemde trainingen of masterclasses, theoriemomenten.
Evt overnachtingen aan boord.
Inschrijfkosten voor genoemde (kwalificatie) RORC e.a. wedstrijden
ORC en IRC metingen en meetbrief watersportverbond en extra kosten mbt veiligheid en Sat telefoon. Voor iedereen is een goedgekeurd en voor de Fastnet uitgebreid reddingsvest. AIS en/of plb's zijn niet bij de prijs inbegrepen

Exclusief

Alle kosten voor de boordkas,
Diesel en
havengelden voor de nachten dat jullie aan boord zijn
het eten/drinken aan boord
Eten aan de Wal.

Alle extra Vervoerskosten/vliegkosten
Bijdrage in de onkosten als we de huurbus gebruiken. ( igv St Malo, Granville of Cherbourg). Ps evt extra Inhuren van de AIS en/of plb's

Meenemen

Standaard overzicht met wat je meeneemt aan boord vindt je bij: Wat neemt u mee? Maar wellicht dat jullie dat nog aanpassen met elkaar (?)

Inzet

We verwachten een proactieve deelname aan een dag onderhoud of technisch voorbereiden van het schip zodat we optimaal aan de start kunnen verschijnen. Dit is overigens een uitgelezen kans om het schip naast het schip beter te leren kennen is zorgen dat het schip goed glad is aan de onderkant.

Communicatie na boeken

Je ontvangt de bevestiging van je boeking via mail. Hierna ontvang je geen mails meer van kantoor, want alle informatie over je reis kun je vinden op de website onder Mijn gegevens:

• reis, hier zie je jouw medeopvarenden.
• zodra de instructeur bekend is, zie je ook de instructeur.
• je kunt berichten sturen. Bijvoorbeeld voor carpoolen.

• Vaak stuurt de instructeur enkele weken van tevoren een welkomstmail. Eventueel met bijzonderheden, voorbereiding etc.

Met kantoor kun je mailen voor
• Administratieve vragen.
• Natuurlijk beantwoorden we ook graag je andere vragen.
• Afmelding. Deze moet tijdig worden gemeld.
• Er gelden namelijk Annuleringsvoorwaarden.

Betaal termijn

Totale bedrag kan eventueel in twee termijnen worden betaald. 50%  bij boeking en 50% 1 maand voor aanvang van de eerste reis

Voorwaarden inschrijving

Als je inschrijft dan reserveren we een plek voor je bij de onderstaande trainingen en wedstrijden (behalve die waar optioneel bij staat). Als je last minute annuleert of je afmeldt door ziekte of een andere reden dan kunnen we helaas geen geld teruggeven. Dan zullen we wel samen met je kijken of je de lessen kunt inhalen op een reguliere zeezeilcursus.

Inschrijven voor losse onderdelen?

De trainingen en wedstrijden, behalve de Fastnet, zijn ook los te boeken indien er nog plaatsen beschikbaar zijn. Soms zijn er open plekken. Dus het is goed om te overleggen voor het boeken
Het is dus ook mogelijk om een aantal IJspegel wedstrijden of een losse masterclass te boeken. De prijs staat apart vermeld.

.

.