Instructeur zeezeilen worden

Instructeur zeezeilen worden

Wij hebben een groot team enthousiaste instructeurs die zijn opgeleid volgens CWO of RYA-norm.

Onze instructeurs zijn voorbereid om u door de verschillende fasen van uw opleidingstraject te leiden. De Zeezeilers van Marken is een RYA en CWO erkende zeezeilschool. Wij nemen het voortouw als het gaat om vernieuwing en doen onderzoek naar instructie in nieuwe nautische ontwikkelingen in een ruime keuze aan vaargebieden en met speciale trainingen. De Zeezeilers zijn erin geslaagd een team van vaklieden om zich heen te verzamelen die weten waar ze mee bezig zijn.

We zijn een groeiende zeezeilschool. Dus ons team heeft geregeld instructeurs nodig. Is een instructeur worden iets voor jou?
We varen weekend en weekcursussen met mensen die willen leren zeilen met een kajuitjacht op zee.
Er is daarbij een opbouw naar trainingen voor ervaren zeezeilers.

  • Ben je een ervaren zeiler en je wilt een volgende stap maken tot instructeur. We hebben daarvoor een instructeursopleiding en als je daar nog zeker van bent een instructeurs vooropleiding.
  • Ben je al instructeur en je wilt de switch maken.
  • Ben je een instructeur met professionele ambities dan zoeken we jou voor een meer vaste invulling.

Pas je in een van deze rollen? Twijfel niet en neem direct contact op. Stuur ons jouw CV. In een persoonlijk gesprek bespreken we dan jouw mogelijkheden.

 

_____________________________________________________

Mogelijkheid 1
Meer over de instructeurs "vooropleiding" 
Als u nog geen CWO III of RYA Yachtmaster Coastal of vergelijkbaar heeft adviseren we de vooropleiding voor uw CWO III Jachtzeilen "tidal". U leert de kneepjes van het zeezeilen en u bekijkt of instructie geven iets voor u is. Voor deze trainingen kunt u een keuze maken uit het aanbod uit het programma. We kunnen u hierin begeleiden. U zult hiermee overtuigend boven de stof te staan. Na afloop heeft u een stevige CWO III Jachtzeilen "tidal" op getijde water. Daarna zijn er twee mogelijkheden:

Instructeur worden bij De Zeezeilers?
Als u zich aangesproken voelt  om les te geven bij De Zeezeilers van Marken en u wilt zich voor een aantal jaren nauw verbinden aan een groeiende zeezeilschool, dan is instructeursschap bij De Zeezeilers van Marken misschien iets voor u. We starten tweemaal per jaar met het vaardeel van de opleiding 8 dgn, eind november en in maart, daarnaast een volgt u theorie traject met didactische vaardigheden, onderhoudsbeleid, dieseltechniek en First Aid. U wordt begeleid door een mentor.

Wij verwachten van u dat u minimaal 2 weken per jaar lesgeeft en dat u zich een aantal jaren aan ons verbind. Heeft u meer tijd dan zult u t.z.t. doorgroeien, mee op mooie ervaringsplaatsen. Per jaar hebben we met instructeurs een aantal contactmomenten waar we samen zeilen, vaardigheden aanscherpen, ideeën uitwisselen en gezelligheid. Stuur ons een korte CV met in ieder geval uw motivatie, ervaring met lesgeven, reeds gevaren zeemijlen, vaargebieden en schepen waar u ervaring mee heeft. We nemen dan contact met u op.

Mogelijkheid 2. Ben je al instructeur en je wilt de switch maken. Dan gaan we kijken hoe  we je zo adequaat mogelijk aan het varen krijgen Dat doen we in een persoonlijk gesprek.

Mogelijkheid 3 Ben je een instructeur met professionele ambities dan zoeken we jou voor een meer vaste invulling en vergoeding. Het professionele pakket betekent meer varen, meer en ruimere ervaring.  Dat doen we in een persoonlijk gesprek.

Mogelijkheid 4 Algemene Instructeursopleiding
Als u niet voor De Zeezeilers gaat varen kunt u ook een instructeurs opleiding beginnen. U maakt gebruik van bovenstaande onderdelen. U zit praktisch op het KJ CWO niveau 3 "tidal" of vergelijkbaar). Na afronding van de algemene opleiding kunt u als instructeur of teambegeleider bij diverse  vaarscholen trainingen verzorgen. Daarnaast maakt het een goede indruk bij deliveries of persoonlijke begeleiding bij privecursussen. Door in te spelen op uw kennis en ervaringen stellen we in overleg een pakket samen. Dit pakket bestaat uit modules met  vaardigheidsontwikkeling (weekend), de instructeurstraining zelf (8 dgn), didactiek, leiding geven ( 2 dgn) en stages. U kunt daarvoor een afspraak maken. Stuur ons een korte CV met in ieder geval uw motivatie, ervaring met lesgeven, reeds gevaren zeemijlen, vaargebieden en schepen waar u ervaring mee heeft. Deze stuur u naar  info@zeezeilers.nl . Als we je uitnodigen voor een gesprek ontvang je een meer uitgebreid informatiepakket. U kunt meer info opvragen bij Rob Bonte 0517434300.

er zijn nog geen reizen toegevoegd.