Aangesloten bij de Commisie Watersport Opleidingen

 

CWOAls Nederlands consument kiest u voor een Zeilschool die CWO certificaten "Zeezeilen" uitgeeft. U vaart met, voor de zeezeilopleiding, CWO goedgekeurde schepen en instructeurs die u een stap verder brengen.

Met een CWO-diploma gaat u zelfverzekerd en veilig zeilen. Al hoeft het halen van een niveau niet voorop te staan. U zult veel plezier beleven aan het veilig zeilen met een kajuitjacht op zee.

CWO

De stichting Commisie Watersport Opleidingen is een samenwerkingsverband van ANWB, het Watersportverbond en de Hiswa. De CWO is de enige officiele instantie die Nederlandse watersport diploma's uitgeeft voor alle vormen van watersport. Daarmee wordt de kwaliteit zichtbaar van opleidingen, lesschepen, instructeurs en examinatoren.

 

Het CWO kent per bootsoort niveau's 1 t/m V. Het zeezeilen en kajuitjachtzeilen vormen een aparte groep omdat daar een duidelijke theoretische en ervaringsmijlen eis is.

 

CWO "Zeezeilen"

U werkt met De Zeezeilers aan de erkende certificaten "Zeezeilen", het hoogste niveau voor varen met een kajuitjacht.

  • De diplomalijnen CWO zeezeilen (Zz) zit als een schil om CWO kajuitjachtzeilen (Kj).
  • In de eerste dagen lijken de cursussen zeezeilen en kajuitjachtzeilen op elkaar.
  • Bij zeezeilers kunt u desgewenst ook voor de diplomalijn Kajuitjachtzeilen kiezen.
  • In elke cursus van De Zeezeilers maakt u adequate zeemijlen voor de niveau's van CWO of RYA

 

Kruisverbanden & overzicht niveaus
Cursus of training bij De Zeezeilers
Zeezeilen niveau
Kajuitjacht niveau
RYA (taal in de cursus is engels)
Basiscursus, bemanning
CWO 1 zz
CWO I en II Kj
Competent Crew

Gevorderdencursus,
wachtleider / dagschipper

CWO II zz
CWO II en III Kj
Dayskipper
Schipperstraining kustwateren
CWO III zz
CWO IV Kj (Wad  en Noordzee kust
Yachtmaster Coastal
Jachtschippertraining offshore
CWO IV zz
Yachtmaster Offshore
(mits minimaal 2500 ZM + ext dipl)

 

Zeezeilen basiscursus

In de Basiscursussen, werkt u aan het CWO I zz of CWO I en II KJ. We werken daarvoor met een leskaart die we gedurende de cursus bijhouden. Ongetwijfeld komen ook punten van de leskaart CWO IIzz aan de orde.

 

Zeezeilen gevorderden cursus

In de Gevorderdencursussen werkt u aan het CWO II zz of het CWO III KJ. We werken daarvoor met een leskaart die we gedurende de cursus bijhouden. Daarnaast maakt u zeemijlen en is deze cursus een voorbereiding voor langere tochten CWO II-III zz.

 

Gevorderden trianing

In de Gevorderdentraining en verkenning, CWO II-III zz, traint u uw kennis en vaardigheden in verschillende vaargebieden. Zo maakt u veel zeemijlen voor CWO III zz.

Jachtschipper trainingen

De Jachtschippertrainingen zijn een masterclass. U wordt uitgedaagd om in de diverse vaagebieden uw grenzen te verleggen en u maakt zeemijlen. Het is daarmee een wat langer traject.

 

Als u zover bent kunt u bij de trainingen examen doen voor het CWO III of IV zeezeilen. Uiteraard gaat examineren in een relaxte sfeer waarin u enkele dagen traint traint en vervolgens laat zien wat u kan in een tocht of met korte opdrachten. Het examen wordt vooraf aangemeld bij het CWO en er kan een CWO gedelegeerde aanwezig zijn om de procedures te toetsen.