Wedstrijdzeilen

Round The Rock 2019

Round The Rock 2021

Zijn offshore Zeilwedstrijden iets voor u? We bieden dit complete trainings pakket bestaande uit 4 training weekenden, Theorie, 3 offshore RORC wedstrijden en de beroemde RORC FastnetRace.

Deze race is een offshore zeilrace voor zeiljachten. Ze wordt gezien als een van de klassieke, de meest uitdagende of zware offshore races. Het evenement vindt iedere twee jaar plaats over een parcours van 608 zeemijl. The race start in Cowes op het eiland Wight in Engeland, gaat rond de Fastnetrots, vervolgens verder naar de zuidwest kust van Ierland en eindigt 2021 in Cherbourg in het zuiden van Engeland na zuidelijk van de Scilly-eilanden gepasseerd te zijn. De Fastnet-race wordt sinds 2001 gesponsord door Rolex.

Met de RORC Fastnet programma van The Dutch Offshore Sailing School/ Zeezeilers.nl, bieden wij ervaren zeilers de mogelijkheid om kennis te maken met het offshore wedstrijdzeilen, teamspirit en zeilvaardigheid. Wanneer je beschikt over de juiste teamspirit en instelling, beter snel willen varen, dan moet je je haast wel aanmelden voor deze Once in a lifetime experience

Er zijn momenten dat je denkt dat dit jouw droom kan zijn. Veilig, hard zeilen als een professional. De focus op maar een doel. Je zult je misschien wel de vraag stellen: wanneer? Zeezeilen is een goede investering die niet verkeerd kan uitpakken. Kortom de investering in jezelf is een verdieping. Daar zijn technieken voor, maar dat moet je wel even weten en juist toepassen. Nu komt het er op aan of je er voor gaat? Je kunt jouw standaard verhogen.

Het is een compleet opleidingsprogramma. Het gaat verder dan alleen het meevaren in een wedstrijd. Als teamlid krijg je de gelegenheid om posities te proberen en je eigen talent te onderzoeken. De juweeltjes zijn de trainingen en masterclasses op het gebied van zeiltrim en het managen van de diverse taken aan boord. Als u kennis heeft van navigatie en routeplanning op ongeveer CWO III, of vergelijkbaar, kunt u ook uw kennis kwijt in de route en de strategie.

Belangstelling?

 • Trainings weekenden in de periode 24-25 april 2021
 • waaronder 1 of 2 masterclasses van bekende zeilers,
 • Theorie momenten
 • 3 benodigde RORC kwalificatiewedstrijden in 2021. We streven ernaar dat iedereen de minimale kwalificatiemijlen vaart.
  • Trainingen 9-10 mei 2021
  • RijnVeld Race, Scheveningen 11-12 mei 2021
  • Covid Race, Scheveningen 14-15-16 mei 2021
  • ISAF-OPST seasurvival certificaat. 5-6 juni 2021
  • Cowes - St Malo Race 7-11 juli 2021
  • Trainingsdagen voorafgaand in overleg 2-4 aug 2021
  • RORC Fastnet Cowes-Cherbourg 4-15 aug 2021

Hoeveel dagen ben je bezig?
In totaal bestaat het pakket uit ongeveer 25-30 dagen, (inclusief trainingen inzeilen, reistijd en trainingsdagen vlak voor een wedstrijd). Meestal in het weekend.
Inschrijven?
Als je inschrijft dan reserveren we een plek voor je bij de onderstaande trainingen en wedstrijden (behalve die waar optioneel bij staat). Als je last minute annuleert of je afmeldt door ziekte of een andere reden dan kunnen we helaas geen geld teruggeven. Dan zullen we wel samen met je kijken of je de lessen kunt inhalen op een reguliere zeezeilcursus.

Wilt u deelnemen aan dit kernteam of heeft u specifieke interesse in een aantal losse componenten van dit programma?
Neem dan even contact op met Rob Bonte.
S
tuur ons een mail met ZeilCV om je op te geven.