Zeilen Caribbean, oceaan oversteek, Azoren

Zeilen in het Caribisch gebied, Azoren of een Oceaanoversteek.

Er komt een moment dat je je horizon wilt verbreden. Je denkt aan een oceaanoversteek of bijvoorbeeld aan het verkennen van exotische kusten. Misschien wil je over enige tijd met je eigen schip een langere zeiltocht maken, een oversteek, een wereldreis of een flottielje reis met je gezin of vrienden. Zeilen in de Caribbean met de Zeezeilers is voor actieve zeilers, die ook willen leren. We vertrekken in september 2020 weer met onze eigen boot de Westwind naar de Caribbean. Je volgt reizen en cursussen in de visie van De Zeezeilers. Deze reizen worden gevaren door instructeurs die al jarenlang bij De Zeezeilers lesgeven. We zullen actief en veel zeilen. Zeilervaring is niet noodzakelijk, want we leren het je bij en je kan mee participeren op je eigen niveau. Maar als je wel ervaring hebt kan je dat ten volle toepassen met de reisvoorbereiding, zoals navigatie en zeiltrim in de rol van Co-schipper. Oceaan Passages zijn bijzondere, one's in a lifetime experiences, voor actieve zeilers. Daarnaast kunnen deze passages ook een 'Qualifying Yachtmaster Miles Builder 'zijn. Ook interessant voor zeilers die zich willen richten op astronavigatie & weerroutering
Overzicht cursussen bij de Canarische eilanden, de oversteek of een Caribisch avontuur 2021-2022

Zeilen in de Caribbean - voor actieve zeilers die ook willen leren
We zullen avontuurlijk eiland hoppen. Gaandeweg oefenen we zeilhandelingen, het wachtlopen, positie bepalen en sturen op oceaangolven. Eventueel onder een nachtelijk sterrenhemel varen en navigeren. Als je meer ervaring hebt zul je uiteraard een actievere rol spelen in de passage planning. We houden je mijlen bij voor het CWO of RYA.

Je wordt actief betrokken bij het varen van het schip. We oefenen in het begin zeilhandelingen. Onderweg besteden we ook aandacht aan de zeiltrim, planning, route en navigatie. Als je meer ervaring hebt wordt je meer betrokken bij alle elementen van reisvoorbereiding, passageplanning, navigatie, en formaliteiten.
Het karakter is anders dan de lessen, zoals je die gewend bent bij De Zeezeilers. Het is wat relaxter dan een cursus in Nederland. Natuurlijk hoort in deze Caribische wateren ook een ochtend duik, snorkelen, excursie of hiking.

De zeilomstandigheden zijn perfect in het Caribisch gebied: een constante passaatwind, heerlijke zon en een azuurblauwe zee, waarin je wordt omringd door tropische vissen, dolfijnen, witte zandstranden met wuivende palmen en prachtige koraalriffen. Het summum van actief relaxen in tropische sferen en een spectaculaire zonsondergang en opgang. We zullen zeker ook de intieme baaien vinden en met de bijboot de wal op gaan om de Caribische sferen in al haar schoonheid te ervaren. Elke ochtend een vers ontbijt en 's avonds maken we de keuze voor eten aan boord, een leuk restaurant of BBQ op het strand. We hebben met de prijs van de reis rekening gehouden met vliegprijzen.

Neemt contact met ons op zodat we in een gesprek een plan op maat kunnen maken. Bekijk het complete overzicht van avontuurlijke reizen en cursussen die we voor je klaar hebben staan.