Zeilen Caribbean, oceaan oversteek, Azoren

Zeilen in het Caribisch gebied, Azoren en oceaan oversteek.

Er komt een moment dat u denkt aan een oceaanoversteek of bijvoorbeeld het verkennen van exotische kusten. Misschien wilt u wel over enige tijd met uw eigen schip een langere zeiltocht maken. Zeilen in Carieb is de balans tussen uw actieve zeilvakantie, leuke zeilers te ontmoeten en het aanleren van vaardigheden. Ze zijn onderverdeeld in:

Zeilen Caribbean: september 2017 - juli 2018 Hoe gaan we te werk?

We vertrekken september 2017 met een eigen boot naar de Carieb. De Westwind is geheel gepimpt en heeft alle mogelijkheden om de zeilen goed te trimmen en ook echt hard te gaan. In tegenstelling tot de gemiddelde charters die daar varen. U volgt reizen en cursussen in de visie van De Zeezeilers. Deze reizen worden gevaren door instructeurs die jarenlang bij De Zeezeilers varen.

  • Weekcursussen Canarische eilanden in oktober of november
  • Oceaan-oversteken eventueel met RYA-ocean.
  • Caribbean avontuur met de balans van les, reisplanning en een echte actieve zeilvakantie

Bij 2 reizen krijgt u 10% korting. Bij vroegboeken extra korting.
Vluchtkosten Canarische eilanden: vanaf ± € 250 Rechtstreeks vliegen met KLM naar Martinique of St Maarten vanaf ± € 750

Zeilen Caribbean - actief zeilen en les
We zullen actief zeilen van eiland naar eiland en gaandeweg oefenen we zeilhandelingen, het wachtlopen, positie bepalen en sturen op oceaangolven. Eventueel onder een nachtelijk sterrenhemel varen :-). Uiteraard als u meer ervaring heeft, zult u een actieve rol spelen in de passage planning. We houden uw mijlen bij voor het CWO of RYA.

U wordt actief betrokken bij het varen van het schip. We oefenen in het begin alle zeilhandelingen. Maar daarna ook de zeiltrim een mob oefening etc.. Als u meer ervaring heeft wordt u meer betrokken bij alle elementen van reisvoorbereiding, passageplanning, navigatie, formaliteiten en natuurlijk het zeilen. Maar het karakter van de lessen is niet zoals een cursus die u bij De Zeezeilers gewend bent te varen. Het is wat relaxter en een cursus in Nederland duurt 6 dagen hier doen we er 10 dagen over. Het is dus goed mogelijk dat u een CWO I haalt of een CWO II met een korte cursus in Nederland (getij en manoeuvreren). We hebben met de prijs wel rekening gehouden met vliegprijzen.

De omstandigheden zijn er perfect: een constante passaatwind, heerlijke zon en azuurblauwe zee waar u wordt omringd door tropische vissen, dolfijnen, witte zandstranden met wuivende palmen en prachtige koraalriffen. Het summum van actief relaxen in tropische sferen en spectaculaire zonsondergang en opgang. We zullen zeker ook de intieme baaien vinden, met de bijboot de wal op gaan om de Caribische sferen in al haar schoonheid te ervaren. Elke ochtend een vers ontbijt en 's avonds maken we de keuze voor eten aan boord, leuk restaurant of BBQ op het strand.

Neemt u contact met ons op zodat we in een gesprek een plan op maat kunnen maken. Bekijk het complete overzicht reizen en cursussen die we voor u klaar hebben staan.

Overzicht cursussen bij de Canarische eilanden, de oversteek of een Caribisch avontuur.