Ocean Crossing, Azoren en Bretagne

Ocean Crossing - Caribbean -  Azoren

De Victoria begint vandaag 2 december aan haar tocht over de Atlantische Oceaan. Lees de verhalen aan boord op:
https://www.zeezeilers.nl/zeilblogs-van-deelnemers/avontuurlijke-tochten/2022-atlantische-oversteek-las-palmas-martinique

Zeilen met de Victoria een Nauter Swan 60 ft. Hoe leuk is dat? Om met dit mooie schip te zeilen. Volledig uitgerust voor avontuurlijke zeiltochten. Zeilen op deze boot is een prestatietocht met een buitengewone voldoening. Je hoeft niet veel meer mee te nemen dan een kleine tas en eigen lichte zeiljas. Je stapt aan boord en je hebt een eigen kooi en kast. Comfortabel ingericht met iets meer privacy.
Zeilen is teamwerk dus je doet alles met elkaar. Bekijk hier het overzicht van mooie 10 daagse zeiltochten in de Caribbean

Het is geen meezeiltocht! We verwachten dat iedereen mee doet met alle taken zodat je ook echt betrokken bent met het zeil- en leef-gebeuren aan boord. Zoals sturen, uitkijk houden, stellen van de zeilen op de verschillende koersen. Ben je een meer ervaren zeiler zal je ook schippers taken op je nemen zoals navigatie en een rol spelen bij de voorbereidingen en de reisplanning. Denk aan dagelijkse controles op de verstaging. Voor nog meer ervaring kan je op langere tochten zonnetje schieten met de sextant. Voor vertrek maken we een wachtschema met voor iedereen een eigen taak. Het kan soms weersafhankelijk wel fysiek inspannend zijn. Je krijgt vooraf uitgebreide instructie van de bediening. Omdat het allemaal groter en zwaarder is gaan veel acties als grootzeil hijsen, bediening rolgenua en de schoot bediening onder begeleiding. Naast het nautische deel zijn ook de inkopen, koken eventueel brood bakken, en als je wil een vislijntje uitgooien en vis klaarmaken belangrijke taken. We laten het kombuis altijd weer schoon achter. Dit ruime kombuis en het grote dagverblijf doet luxe aan. Maar het is gewoon een zeilboot. Bij heerlijke temperaturen voelt de wind anders aan.
Een unieke ervaring met soms mee zwemmende dolfijnen en de oneindige wijdsheid van de Atlantische Oceaan. Krijg je al inspiratie om meteen door te steken naar RYA Yachtmaster Ocean? Het is niet de cursus die je gewend bent van de volledige cursussen in Nederland maar de qualifying miles, de adequate zeemijlen, tellen mee voor het CWO of RYA.

Afspraken
We vinden het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om een taak uit te voeren en dat het niet snel uit handen wordt genomen. Er is niets frustrerender dan een enthousiast bemanningslid jouw taak overneemt. Uiteraard zal een schipper altijd wel bijstaan als het omwille van veiligheid wel snel moet. Het kost soms enige dagen om alle benamingen te kennen en handelingen goed uit te voeren. De instructeur en coschipper begrijpen dat en je mag altijd vragen stellen.
Dit schip is uitgerust met een lakenpakket, kussens en comfortabele reddingsvesten van spinlock, snorkelsetjes is aanwezig.
Het schip is iets groter en luxer. Nog niet alles is op haar eerste grote reis zoals we het willen. We denken dat we met een lage introductie prijs iedereen enthousiast kunnen maken.

Lees meer over de Victoria en de introductie prijzen?

Meer over de de programma's van de zeilreizen. Volgend voorjaar Azoren en dan door naar Isles of Scilly, Schotland en Noorwegen.

Hieronder is op de fotos de Westwind te zien