Notice [8]: Undefined property: stdClass::$url
Error in bestand /home/zeezeilers/domains/zeezeilers.nl/public_html/includes/classes/class.page.php op regel 298
Notice [8]: Undefined property: stdClass::$parent
Error in bestand /home/zeezeilers/domains/zeezeilers.nl/public_html/includes/classes/class.page.php op regel 302
Notice [8]: Undefined property: stdClass::$friendlyurl
Error in bestand /home/zeezeilers/domains/zeezeilers.nl/public_html/includes/classes/class.page.php op regel 308
Notice [8]: Undefined property: stdClass::$id
Error in bestand /home/zeezeilers/domains/zeezeilers.nl/public_html/includes/classes/class.page.php op regel 312

Info Zeezeilschool de Zeezeilers

In het voorjaar van 1981 startten De Zeezeilers van Marken met het geven van zeezeilopleidingen. De avontuurlijke tochten van Les Glénans, de bekende zeezeilschool in Bretagne, waren de inspiratiebron van pioniers Leo Kind en Jolien Geursen. Zij, woonden op Marken en haalden echte zeezeiltochten naar Nederland om deze tak van watersport voor een groter publiek toegankelijk te maken in de vorm van een zeezeilschool. Marken was toen het hoofdkantoor. Met twee Waarschepen 900 voeren we vanuit Marken tot aan The Isles of Scilly en Bretagne.

Al gauw koos deze zeezeilschool vanwege het unieke karakter voor de Waddenzee en de zeegaten als vaargebied. Harlingen en Amsterdam zijn inmiddels onze thuishavens en de drie Centurions en twee V44's varen langs de hele Nederlandse, Franse en Engelse kust tot aan de Carieb. De naam Marken blijft nog even.

De Zeezeilers van Marken hebben zich als doel gesteld zeezeilers te inspireren en nog meer plezier in zeezeilen te laten beleven. Dat resulteerde in een boeiend cursusprogramma en een reeks mooie tochten in fraaie vaargebieden. Voor zeilplezier is zeilvaardigheid cruciaal. Inmiddels is het hele team al weer regelmatig ververst. Nieuwe instructeurs hebben het stokje overgenomen. De oorspronkelijke structuur en opbouw is gebleven. De kundige instructeurs geven een ontspannen sfeer aan boord. Bij deze zeezeilschool kiest u voor een school met een visie. Al snel maakt u deel uit van een team en een netwerk van leuke zeilers.

De Zeezeilers bieden advies, training, en zeilen met passie.
Zeezeilen spreekt tot de verbeelding: vakantie, wind en water voelen, vrijheid en grenzen verleggen. We laten u graag kennis maken met de diversiteit van het zeezeilen en de nautische uitdagingen.

Daarvoor zoeken we voor u de beste locaties voor het opnieuw verleggen van uw grenzen. Voor velen is leren zeezeilen daarom ook een bron van persoonlijke groei en ontwikkeling. Er is daarom een breed scala aan cursussen, zeiltochten trainingen en masterclasses. Voor zowel plezier als professional. Dat kan in losse cursussen. Maar wat denkt u van wedstrijdzeilen, mijlen makers of zeilreizen naar mooie gebieden de Adventures?

Jaarlijks volgt er ook een groep mensen, een heel traject, wel of niet verspreid over langere tijd om later professioneel als "Yachtmaster offshore" aan de slag te gaan. Van "Zero to Hero" of gewoon rustig uitbouwen? Wij staan u graag te woord om een geschikte zeezeiltocht uit te kiezen bij onze zeezeilschool.

Rob Bonte en staf