Kennismakingsdag

« Terug naar het overzicht

Maak zelf uw zeilplan

Er staan nog geen reizen in uw zeilplan

In deze tocht vaar je ongeveer 25 zm.

De kennismakingsdag is bedoeld voor (niet) zeilers die willen proeven aan het zeilen op zee. Je maakt kennis met ons, de schepen en het vaargebied. Breng in kaart waar je staat en krijg een persoonlijk vervolgadvies.

Hoe ziet deze dag er globaal uit?

We zeilen op het IJsselmeer of de Waddenzee en alle taken en rollen komen afgewisseld met de andere zeilers aan boord aan de orde. Je oefent en maakt kennis met wat belangrijk is bij kajuitjachtzeilen. Dat kan zijn een keuze uit: Koers en kompas varen, zeilstanden, reven van zeilen, overstag gaan & gijpen en ook ankeren, man-over-boord manoeuvres, lijnbehandeling & knopen. Eventueel de basis van navigeren en motor-manoeuvreren.

Meer details & aanvullende informatie

Corona afspraken en maatregelen

De gezondheid van onze deelnemers en instructeurs staat voorop. We houden de geldende maatregelen en veranderingen (internationaal) nauwlettend in de gaten. Belangrijk zijn hygiëne en veiligheid aan boord.
1. Bij aanvang vragen we iedereen een Corona triage formulier in te vullen.
2. We varen met minder opvarenden dan gebruikelijk. Het maximaal aantal deelnemers is afhankelijk van de geldende (lokale) maatregelen. We geven dat aan bij de reisomschrijving.
3. We hebben ervaren dat een zelftest voor aanvang van de cursus het veiligheidsgevoel aan boord vergroot. Je zit dan in een veilige bubble.

Welke ervaring verwachten wij voor deze cursus?

Je kunt al zeilen met een open boot of met een kleine kajuitboot op stilstaand water. Je bent al handig met zeilstanden, koersen en windrichting. Je bent bekend met sturen, zeilmanoeuvres, overstag en gijpen. Je begrijpt waarom een boot zeilt.

Voorbereiding

Je hoeft je niet voor te bereiden. Het is wel leuk om je alvast in te lezen in de "Leidraad voor Kajuitjachtzeilers'' van Richard Vooren

Cursusprogramma

Maak kennis met:
• Het leven aan boord.
• Zeilen op een kajuitjacht: sturen ten opzichte van de wind en zeilen op kompas, anticiperen op windvlagen, wisselen van zeilen, reven, overstag gaan en gijpen met een kajuitjacht. 

• Navigeren: de basis

Wat neem je mee?

We raden je aan extra warme kleding mee te nemen. Eventueel een zonnebril/pet en zonnebrand. En een lunchpakket.

Zeilpakken zijn te huur: pak € 9 en laarzen € 2 per cursusdag. Je betaalt dit digitaal op kantoor of aan boord, bij aanvang van de cursus.

Wie zijn jouw medecursisten?

• Actieve en avontuurlijke zeilers
• Zeilers die nieuw vaargebied willen verkennen
• Zeilers die zich willen verdiepen in de vaardigheden
• Inschrijvingen zijn meestal individueel
• Leeftijden variëren, gemiddeld 25- 50
• Gemiddeld man/vrouw 60/40

Het schip

We varen met een Centurion 41'S een kajuitjacht van ruim 12 meter. Echte werkpaarden die geschikt zijn voor deze cursus. Door te varen met eigen schepen weet je zeker dat de schepen voldoen aan alle veiligheidseisen. Ze zijn speciaal uitgerust om optimaal te oefenen. Zodra het wat kouder wordt, gaat de kachel aan.

Communicatie na boeken

Je ontvangt de bevestiging van je boeking via mail. Hierna ontvang je geen mails meer van kantoor.

Prijs Inclusief

Instructie, verblijf en overnachting aan boord, gasverbruik en brandstofkosten, verzekeringen, watersportpaspoort met certificaten en btw.

Prijs Exclusief

Vervoer van en naar de op- afstapplaats. Boordkas voor het eten aan boord en de havengelden. De schipper wordt hiervan vrijgehouden.

Aanvang

Je verzamelt op de aangegeven tijd bij de instructeur aan boord. We vragen je niet te vroeg te komen. De schepen liggen aan de steiger ter hoogte van de kerk (Zuiderhaven 75). De instructeur weet met welk schip wordt gevaren.

Parkeren

Overal in Harlingen is betaald parkeren, maximaal 4 uur. Je kunt de hele dag parkeren op de Spoorstraat, 5 min. lopen (niet parkeren van 00:00 tot 06:00). Voor lang parkeren raden wij "All in parkeren" aan. Je wordt met een pendelbus naar de schepen gebracht. Reserveren is gewenst en kan hier. Of bel +31 (0)6 11341576.

Einde cursus

De cursus is over het algemeen, na schoonmaken en ontruimen, op de afgesproken tijd afgelopen.

.

.