Avontuurlijk Caribbean voor Jachtschippers. Martinique <> Grenadines

« Terug naar het overzicht

Maak zelf uw zeilplan

Er staan nog geen reizen in uw zeilplan

Deze zeiltocht is de balans tussen uw actieve zeilvakantie, leuke zeilers te ontmoeten en het aanleren van vaardigheden. Als gevorderde zeiler kan je die volledig toepassen bijvoorbeeld in de rol van (co)schipper. De route zal zeer gevarieerd en uitdagend zijn. Het hele zuidelijke deel van de Carieb: Martinique, St Lucia en Bequa is eigenlijk het mooiste gebied waar de Carribbean bekend om is.

oude vulkaan

le salines

St Anne

Onze opstaphaven is gelegen in het dorp Le Marin in het meest zuidelijke gebied van het eiland, een zeer belangrijke plaats. Het is een van de belangrijkste havens in het Caribisch gebied en wereldwijd bekend om zijn bijzondere charme. Op een uur zeilen ligt Sainte-Anne. Bijzonder fijne dorpje naast de paradijselijke stranden. Een stukje verder ligt het Salines strand waar vooral de lokale fransen komen met kleine eet gelegenheden.
Martinique heeft als hoofdstad Ford de France een zeer fjne stad met oude cultuur winkels en koloniale invloeden.

Ford De France

De Caribbean is een ideale bestemming voor een actieve zeilvakantie. De omstandigheden zijn er perfect: een constante passaatwind, heerlijke zon en azuurblauwe zee waar u wordt omringd door tropische vissen, dolfijnen, witte zandstranden met wuivende palmen en prachtige koraalriffen. Het summum van actief relaxen in tropische sferen en spectaculaire zonsondergang en opgang. We zullen rustige baaien vinden en met de bijboot de wal op gaan om de Caribische sferen in al haar schoonheid te ervaren.
Het dagprogramma bestaat uit bijvoorbeeld 's ochtends een frisse duik in het water en een heerlijk vers ontbijt die door iemand wordt verzorgd. Zodra het schip vaarklaar is gaan we zeilen. Avonds maken we de keuze voor eten aan boord, een leuk restaurant of BBQ op het strand. Boekt u twee reizen (korting 10%) dan zullen we met de routes rekening houden met uw wensen.

Actief zeilen Iedereen werkt mee om de boot te zeilen. Als team varen we in een wachtschema. De eerste dag(en) staat in het teken van het opfrissen van zeilhandelingen, navigatie. We zeilen afwisselend 4-8 uur per dag zeilen en eventueel ook onder een nachtelijk sterrenhemel :-). Als u meer ervaring heeft zult u een actieve rol spelen in de passage planning. De WestWind heeft alle mogelijkheden om de zeilen goed te trimmen en ook echt hard te gaan. We houden uw mijlen bij voor het CWO of RYA.

Marigot Bay, St Lucia

Afspraken mbt vliegen:
Heen en terug op Martinique "Ford de France". Vliegen gaat het makkelijkst met KLM of Air France (12u via Parijs) met KLM of Air France. Kijk op een van beide sites. Neem een bus of taxi naar Le Marin. Of maak een afspraak met de afstappende ploeg ivm autohuur. Hou de KLM-werelddeal weken in de gaten

Alternatieven?
Vliegtickets.nl of Jetcost.nl of Google Flights heeft soms goede gecombineerde vluchten die soms veel voordeliger kunnen uitpakken. Wellicht zijn er meer aanbieders. Rechtstreeks of je vliegt via londen of Parijs of NewYork, etc. (neem de thalis naar Parijs). Zorg wel voor voldoende overstap tijd inclusief uit-en inchecken (minimaal 4 uur voor Charles de Gaule < > Orly).