Jachtschippertraining en verkenning Bretagne en kanaaleilanden

« Terug naar het overzicht

Maak zelf uw zeilplan

Er staan nog geen reizen in uw zeilplan

Impressie van de route

Pittige en leuke training bij Bretagne, Normandie, Kanaal eilanden Race of Alderney en Zuid Engeland,

Kenmerk van deze zeiltraining is de afwisseling en de sterke stroming en groot verval. Er zijn ontelbare navigatie oefeningen te doen met veilige sectoren en de stroom berekeningen. Daarnaast speelt daarom ook reisplanning en tactiek een belangrijke rol in samenwerking met de weersverwachting en actueel weer.

Granville is de vertrekhaven. Je zeilt via de kanaaleilanden, Ile Chaussey, Jersey, Geurnsey en natuurlijk Sark.

Het een mooi verkenningsgebied met ankerbaaien, mooie plaatsjes en altijd het aanblik van de ruige rotsen en vervaarlijke herkenningspunten. Culinaire hoogstandjes aan de wal. Na het bezoek aan de kanaaleilanden begin je via de Race of Alderney, een gebied waar het extreem stroomt, aan het kanaaloversteek naar de Engelse zuidkust. Als er tijd voor is, is The Solent een optie.

Maar waarschijnlijk zeilen jullie snel door richting Boulogne

The Solent is het watersport mekka van Engeland. Naast de talrijke ankerplaatsen zijn er vele havens met een typerende klassieke uitstraling. Het water is er helder lichtgroen door de kalkachtige bodem, dat nodigt uit voor een duik.

De nautische uitdaging is het inspelen op ondieptes met dwarsstroming, lichtsectoren en de grote scheepvaart. De typische getijdestroming rond het eiland Wight bepaalt het vaarplan.

Afspraken vervoer:

We rijden heen met een huur bus naar Granville en terug vanaf Boulogn.

Voor de opstap Granville zullen we vrijdag eind van de middag ervoor al vertrekken en een lowbudget hotel nemen in bijvoorbeeld Honfleur. De volgende ochtend rijden we verder komen we dan aan bij het schip ( reistijd is totaal ongeveer 8 uur)
Boulogne doen we net zo. De aflosploeg komt met de bus tussen 13-14 uur en jullie rijden dan weer naar Nederland

Uw bijdrage in de onkosten voor beide bustrips is 120 euro. U heeft enkele weken tevoren contact met uw instructeur en andere deelnemers middels het berichtenforum op de website bij uw reis.

 

Algemene informatie met nadere details voor uw Jachtschippertraining. CWO III of RYA Coastalskipper

Welke ervaring verwachten wij?

Je hebt het meeste aan deze tocht bij een opgedane ervaring vergelijkbaar met minimaal 15 dgn of 500 zm op getijde water inclusief navigatie, reisplanning, Almanak, zeil- en motorvaardigheden. Je beheerst de kustnavigatie en bent in bezit van CWO II tidal of vergelijkbaar.

Welke taken kan je  vervullen?

Jouw instructeur begeleidt je aan de hand van jouw ervaring met jouw taken aan boord. 
• Als actieve bemanning zult je sturen en zich bezig zijn met het reilen en zeilen.
• Als wachtleider hou je de navigatie bij.en het bewaken van koersen
• Als schipper heb je een proactieve rol in de tochtplanning.
• Wacht te kooi :-).
Naast de cursusonderdelen zult je sowieso alle taken uitvoeren die horen bij een pittige zei
ltocht of oversteek.

Trainings stromengs-onderdelen

Het stroomt op deze tocht soms erg hard• we maken 60 mile passages. Inclusief zeilen met stevige stromen. Navigeren langs de kust of op open zee met alle middelen toe die ons ter beschikking staan. • Werken met buitenlandse Almanakken. • Veilige sectoren en transit 's. • "Bepalingen ter Voorkoming van Aanvaring" • Reisvoorbereiding & masterplan • Stroomvensters, beslismomenten en anticiperen op veranderingen in wind en omstandigheden • De route zal nooit een rechte lijn zijn. • Proactief zeilen en de zeiltrim toepassen. • Leiding geven va begin tot eind. Er is geen tot weinig tijd voor motormanoeuvres!.

Bij het evalueren kunnen we de route die we gevaren hebben terugkijken op de computer. We gebruiken als hulpmiddel bij de navigatie de boordcomputer met WinGPS Voyager. De instructeur speelt altijd in op jouw ervaring en bespreekt dit met je aan de hand van leskaarten en aandachtspunten. De "Vorderingen en Advies" wordt aan het einde van de reis bijgewerkt in uw zeil-CV. Zodat je op een adequate vervolgtraining verder gaat.

Examens

Als je er klaar voor bent en met voldoende vorderingen en ervaringsmijlen op getijde water kun je gedurende deze zeiltocht examen doen voor CWO III "tidal" of vaak ook RYA Coastal. Geef dat wel duidelijk van te voren aan. Bovendien certificaten halen hoeft niet het doel te zijn.
Informatie over de norm CWO-certificaten.
Informatie over de norm RYA certificaten.

Waar staat deze in het programma?

Deze toptraining, masterclass, is bedoeld voor zeezeilers die aan het einde als volwaardig en zelfstandig jachtschipper op een zeegaand zeiljacht willen varen. "Huren zal ineens een stuk makkelijker zijn."

Wat neem je mee?

Overzicht met wat je meeneemt aan boord vindt je bij: Wat neemt u mee? Zeilpakken zijn te huur. Laat voor buitenlandse trips wel zeer tijdig weten (€ 9 x aantal dagen)!

Wie gaan er mee? Inschrijvingen zijn meestal individueel. Leeftijden kunnen variëren. Gemiddeld man/vrouw  60/40
Schepen Je vaart met een kajuitjacht van 13 meter. Meer over de schepen.
Prijs inclusief Instructie, verblijf en overnachting aan boord, gasverbruik en brandstofkosten, verzekering, watersportpaspoort met certificaten, BTW
Prijs exclusief

Vervoer naar en van de op- afstapplaats. Boordkas voor het eten boord en de havengelden. De schipper wordt hiervan vrijgehouden.

Aanvangs tijd

Je wordt op de aangegeven tijd bij de boot verwacht. Je hoeft je dus niet eerder aan te melden.
Bij afspraken vervoer staat een suggestie voor samen rijden .

 Eind tijd

De cursus is over het algemeen, na schoonmaken en ontruimen, op de afgesproken tijd afgelopen. Daarna is er ruim de tijd om naar huis te rijden of een vlucht te nemen. De vermelde tijd is een richtlijn. Vermeld jouw vlucht in het forum op de site zodat anderen ook eventueel kunnen boeken..