Training en verkenning Schotland

« Terug naar het overzicht

Maak zelf uw zeilplan

Er staan nog geen reizen in uw zeilplan

Schotland kenmerkt zich door fantastisch mooie en ruige kusten waar de kapen imposant de lucht in steken, desolate vuurtorens, snel wisselende luchten, rustige vissersdorpen  Een van de meest bijzondere tochten in ons schema.

Deze training en verkenning is de balans tussen het aanleren van vaardigheden, intensieve training, mijlen maken en uw actieve zeilvakantie.

Onze route zal niet een rechte lijn zijn. Het is een spel van beslismomenten en anticiperen op veranderingen in wind en omstandigheden.
In de rol van schipper bepaalt u de strategie aan de hand van variabelen zoals het weer.

Schotland telt ruim 180 bewoonde- en ongeveer zeshonderd onbewoonde eilanden. De meesten liggen voor de Noord- en erg grillige Westkust. Als in Europa nog ongerepte, wilde natuur bestaat, dan is het wel op de eilanden aan de Schotse Westkust en de Hebriden.

Hebriden
Zo'n 40 mijl ten westen van het vaste land ligt de eilandengroep de Outer Hebrides, zoals bijvoorbeeld Barra en Saint Kilda. Hier eindigt ook onze reis. Het schip vaart weer door met een andere bemanning.

Impressies: https://www.instagram.com/visitscotland/
https://www.instagram.com/scotland/

Afspraken vervoer:

Op de heen- en terugreis regelt u zelf uw vluchten.  Oban heeft zelf geen luchthaven maar u vliegt naar Glasgow vanwaar u de bus neemt naar Oban.

www.easyjet.com

www.flybe.com (overstap Birmingham)

 
Vanaf Stornoway zijn er ruim voldoende low Budget vluchten.

www.flybe.com of www.cheaptickets.nl
Alternatief: Vliegen op Inverness al je de tijd wil nemen. Je neemt een ferry naar Ullapool en dan de bus naar Inverness (ruim 5 uur en 55 Eng. Pond extra)

 

Algemene informatie met nadere details voor uw Jachtschippertraining. CWO III of RYA Coastalskipper

Welke ervaring verwachten wij?

Je hebt het meeste aan deze tocht bij een opgedane ervaring vergelijkbaar met minimaal 15 dgn of 500 zm op getijde water inclusief navigatie, reisplanning, Almanak, zeil- en motorvaardigheden. Je beheerst de kustnavigatie en bent in bezit van CWO II tidal of vergelijkbaar.

Welke taken kan je  vervullen?

Jouw instructeur begeleidt je aan de hand van jouw ervaring met jouw taken aan boord. 
• Als actieve bemanning zult je sturen en zich bezig zijn met het reilen en zeilen.
• Als wachtleider hou je de navigatie bij.en het bewaken van koersen
• Als schipper heb je een proactieve rol in de tochtplanning.
• Wacht te kooi :-).
Naast de cursusonderdelen zult je sowieso alle taken uitvoeren die horen bij een pittige zei
ltocht of oversteek.

Trainings stromengs-onderdelen

Het stroomt op deze tocht soms erg hard• we maken 60 mile passages. Inclusief zeilen met stevige stromen. Navigeren langs de kust of op open zee met alle middelen toe die ons ter beschikking staan. • Werken met buitenlandse Almanakken. • Veilige sectoren en transit 's. • "Bepalingen ter Voorkoming van Aanvaring" • Reisvoorbereiding & masterplan • Stroomvensters, beslismomenten en anticiperen op veranderingen in wind en omstandigheden • De route zal nooit een rechte lijn zijn. • Proactief zeilen en de zeiltrim toepassen. • Leiding geven va begin tot eind. Er is geen tot weinig tijd voor motormanoeuvres!.

Bij het evalueren kunnen we de route die we gevaren hebben terugkijken op de computer. We gebruiken als hulpmiddel bij de navigatie de boordcomputer met WinGPS Voyager. De instructeur speelt altijd in op jouw ervaring en bespreekt dit met je aan de hand van leskaarten en aandachtspunten. De "Vorderingen en Advies" wordt aan het einde van de reis bijgewerkt in uw zeil-CV. Zodat je op een adequate vervolgtraining verder gaat.

Examens

Als je er klaar voor bent en met voldoende vorderingen en ervaringsmijlen op getijde water kun je gedurende deze zeiltocht examen doen voor CWO III "tidal" of vaak ook RYA Coastal. Geef dat wel duidelijk van te voren aan. Bovendien certificaten halen hoeft niet het doel te zijn.
Informatie over de norm CWO-certificaten.
Informatie over de norm RYA certificaten.

Waar staat deze in het programma?

Deze toptraining, masterclass, is bedoeld voor zeezeilers die aan het einde als volwaardig en zelfstandig jachtschipper op een zeegaand zeiljacht willen varen. "Huren zal ineens een stuk makkelijker zijn."

Wat neem je mee?

Overzicht met wat je meeneemt aan boord vindt je bij: Wat neemt u mee? Zeilpakken zijn te huur. Laat voor buitenlandse trips wel zeer tijdig weten (€ 9 x aantal dagen)!

Wie gaan er mee? Inschrijvingen zijn meestal individueel. Leeftijden kunnen variëren. Gemiddeld man/vrouw  60/40
Schepen Je vaart met een kajuitjacht van 13 meter. Meer over de schepen.
Prijs inclusief Instructie, verblijf en overnachting aan boord, gasverbruik en brandstofkosten, verzekering, watersportpaspoort met certificaten, BTW
Prijs exclusief

Vervoer naar en van de op- afstapplaats. Boordkas voor het eten boord en de havengelden. De schipper wordt hiervan vrijgehouden.

Aanvangs tijd

Je wordt op de aangegeven tijd bij de boot verwacht. Je hoeft je dus niet eerder aan te melden.
Bij afspraken vervoer staat een suggestie voor samen rijden .

 Eind tijd

De cursus is over het algemeen, na schoonmaken en ontruimen, op de afgesproken tijd afgelopen. Daarna is er ruim de tijd om naar huis te rijden of een vlucht te nemen. De vermelde tijd is een richtlijn. Vermeld jouw vlucht in het forum op de site zodat anderen ook eventueel kunnen boeken..