Caribbean actief zeilavontuur voor Gevorderden naar Britisch Virgin Islands

« Terug naar het overzicht

Maak zelf uw zeilplan

Er staan nog geen reizen in uw zeilplan

Deze reis is een echte "adventure"-zeiltocht, die ook voor gevorderde zeilers aantrekkelijk is Vanaf St. Maarten (een Nederlands Eiland) zeilen we langs Caribische eilanden naar de Britse Maagdeneilanden (Brittish Virgin Islands). Dat is een eilandengroep ten noordwesten van St. Maarten. Deze reis vormt een mooie balans tussen een actieve vakantie, leuke zeilers ontmoeten, fantastische plaatsen aandoen en ook nog iets opsteken van het zeilen op niveau. We zeilen actief van eiland naar eiland en zijn steeds uit op nieuwe ontdekkingen. Niet iedereen aan boord heeft zeilervaring nodig en als je dat wel hebt, kan je die ervaring geheel uitleven met zeiltrim, navigatie of co-schipper. De meeste mensen boeken deze trip alleen en kijken na de reis nog lang terug op een van de mooiste zeilervaringen die zij ooit hebben meegemaakt

Van de Britse Maagdeneilanden zijn tientallen eilandjes te bezeilen. Op vele daarvan vind je nog perfecte rust en privacy. Naast de hoofdeilanden Tortola, Virgin Gorda Island, Jost Van Dyke Island en het iets noordelijker gelegen Anegada, bestaan de Britse Maagdeneilanden uit ongeveer 50 kleine eilandjes. Op vele daarvan waan je je even alleen op de wereld. Je kunt hier snorkelen en duiken bij prachtige koraalriffen. We zullen zeker ook de intieme baaien vinden die je mag verwachten op een van de mooiste zeilbestemmingen in de Caribische zee en met de bijboot de wal op gaan om de Caribische sferen in al haar schoonheid te ervaren.

Elke ochtend nemen we een vers ontbijt en 's-avonds maken we de keuze voor eten aan boord, een leuk restaurant aan de wal of een BBQ op het strand. De Caribbean is een ideale bestemming voor een zeilvakantie. De omstandigheden zijn er perfect. Er is een constante passaatwind en er is een heerlijke zon met daaronder een azuurblauwe zee waar u wordt omringd door tropische vissen, dolfijnen, witte zandstranden met wuivende palmen en prachtige koraalriffen. Het is het summum van actief relaxen in tropische sferen en spectaculaire zonsondergang- en opgangen.

Actief zeilen
Iedereen aan boord werkt mee om de boot actief te zeilen. Als team varen we het schip op basis van een wachtschema. De eerste dag(en) staat in het teken van het opfrissen van zeilhandelingen en navigatie. We zeilen afwisselend 4-8 uur per dag zeilen en eventueel ook onder een nachtelijk sterrenhemel :-). Als u meer ervaring heeft zult u een actieve rol spelen in de passage-planning. De WestWind heeft alle mogelijkheden om de zeilen goed te trimmen en ook echt hard te gaan. We houden uw mijlen bij voor het CWO of RYA. Boekt u twee reizen (korting 10%) dan houden we daar rekening mee.

Afspraken mbt vliegen:
We kiezen ervoor om te vliegen op St. Maarten om dat deze bestemming vanuit Nederland het makkelijks is om aan te vliegen. Vliegen op St. Maarten kost momenteel rond de 600-850 euro. Vliegen gaat het makkelijkst met KLM of Air France (12u via Parijs). Kijk op een van beide sites of vliegtickets.nl. Ook Google Flights biedt soms goede gecombineerde vluchten aan die voordeliger kunnen uitpakken, soms via CuraƧao en dan door naar St. Maarten. Wellicht zijn er meer aanbieders via Londen of Parijs gecombineerd met een lokale vlucht tussen de eilanden. Houd wel rekening met voldoende overstaptijd. (minimaal 4 uur uit- en inchecken en 1-2 uur van het ene vliegveld naar het andere) .