Havenmanoeuvres op de motor

« Terug naar het overzicht

Maak zelf uw zeilplan

Er staan nog geen reizen in uw zeilplan

Ziet u ook wel eens op tegen het wachten voor de sluis bij harde wind, of een haven met weinig manoeuvreerruimte en de box met dwarswind. Met uw eigen schip oefent u niet vaak de manoeuvres omdat er vaak andere belangen zijn. Deze cursus is geschikt voor diegene die gericht met manoeuvreren aan de slag wil. U vaart met maximaal vier cursisten aan boord. Deze tochten starten en eindigen in Harlingen. Voeg eerst de reis toe aan uw zeilplan (winkelwagentje) en daarna kunt u boeken.

Vaargebied
Het havengebied van Scheveningen. Scheveningen is de op en afstaphaven. De werkelijke ligplaats bij de Scheveningen jachthaven/yachtclub + hekcode is pas een week tevoren bekend.

Inhoud
U traint tijdens deze cursus intensief vaardigheden als het aanleggen aan hogerwal en in boxen, wegvaren van lagerwal. Het resultaat is dat u meer overzicht heeft. U leert het uitgebreide scala aan mogelijkheden te gebruiken. U kiest de juiste procedure om een manoeuvre veilig en met overzicht in te zetten. U zult merken dat u de manoeuvres steeds meer leert beheersen.

Informatie zodra u de reis heeft geboekt

Ervaring

Kunnen zeilen met een kleine kajuitboot

Trainingsniveau

Het is een korte cursus dus moeten we een keuze maken welke vaardigheden aan de orde komen.

Examens

Er is geen examen

Vervolg
Voorbereiding

U hoeft zich voor deze cursus niet voor te bereiden.

Meenemen

Overzicht met wat u meeneemt aan boord vindt u bij: Wat neemt u mee? Lunchpakket. Koffie en Thee zijn aan wezig.

Deelnemers

Inschrijvingen zijn meestal individueel.

Het schip

We varen met een kajuitjacht van ruim 12 meterĀ 

Prijs Inclusief

Instructie, verblijf en eventueel bij twee dagen de overnachting aan boord, gasverbruik en brandstofkosten, verzekering, BTW

Prijs Exclusief

Vervoer naar en van de op- afstapplaats. Als er sprake is van twee dagen en dus een boordkas wordt de schipper wordt hiervan vrijgehouden.

Aanvang

De schepen ligt aan de steiger van de Zuiderhaven 75, t.o. de kerk. U verzamelt zich op de aangegeven tijd bij de instructeur op boot. Hij weet ook met welk schip wordt gevaren.

Parkeren Kan rondom de haven. Betaald parkeren is nu nog onbekend
Einde cursus

De cursus is over het algemeen, na schoonmaken en ontruimen, op de aangegeven tijd afgelopen. Daarna is er ruim de tijd om naar huis te rijden.

Scheveningen is de op en afstaphaven. De werkelijke ligplaats bij de Scheveningen jachthaven/yachtclub + hekcode is pas een week tevoren bekend.

Scheveningen is de op en afstaphaven. De werkelijke ligplaats bij de Scheveningen jachthaven/yachtclub + hekcode is pas een week tevoren bekend.