(in 2020!) Havenmanoeuvres op de motor

Maak zelf uw zeilplan

Er staan nog geen reizen in uw zeilplan

Voeg toe aan zeilplan

« Terug naar overzicht

Reisnummer 2131
Startdatum Zat 11 Apr 09:00
Einddatum Zat 11 Apr 16:30
Prijs € 175,00
Havens

Harlingen tot Harlingen

cursus

 

 

Ziet u ook wel eens op tegen het wachten voor de sluis bij harde wind, of een haven met weinig manoeuvreerruimte en de box met dwarswind. Met uw eigen schip oefent u niet vaak de manoeuvres omdat er vaak andere belangen zijn. Deze cursus is geschikt voor diegene die gericht met manoeuvreren aan de slag wil. U vaart met maximaal vier cursisten aan boord. Deze tochten starten en eindigen in Harlingen. Voeg eerst de reis toe aan uw zeilplan (winkelwagentje) en daarna kunt u boeken.

 

Vaargebied
Het havengebied van Harlingen en bijbehorende sluizen.

 

Inhoud

U traint tijdens deze cursus intensief vaardigheden als het aanleggen aan hogerwal en in boxen, wegvaren van lagerwal en het nemen van (zee-)sluizen. Het resultaat is dat u meer overzicht heeft. U leert het uitgebreide scala aan mogelijkheden te gebruiken. U kiest de juiste procedure om een manoeuvre veilig en met overzicht in te zetten. U zult merken dat u de manoeuvres steeds meer leert beheersen.

 

De Schepen
Deze cursussen worden meestal uitgevoerd op een Centurion 41 S. We varen met eigen schepen. Dat betekend dat u zeker weet dat de schepen speciaal uitgerust zijn om optimaal te oefenen. Ze voldoen aan alle veiligheidseisen en als het wat kouder wordt gaat de kachel aan.


Informatie zodra u de reis heeft geboekt 

 

Ervaring

Kunnen zeilen met een kleine kajuitboot 

Trainingsniveau

Het is een korte cursus dus moeten we een keuze maken welke vaardigheden aan de orde komen.


Examens

Er is geen examen


Vervolg
Voorbereiding

U hoeft zich voor deze cursus niet voor te bereiden.


Meenemen

Overzicht met wat u meeneemt aan boord vindt u bij: Wat neemt u mee?

Lunchpakket. Koffie en Thee zijn aan wezig.


Deelnemers

Inschrijvingen zijn meestal individueel.


Het schip

We varen met een kajuitjacht van ruim 12 meter Centurion 41'S


Prijs Inclusief

Instructie, verblijf en eventueel bij twee dagen de overnachting aan boord, gasverbruik en brandstofkosten, verzekering, BTW


Prijs Exclusief

Vervoer naar en van de op- afstapplaats. Boordkas voor het eten aan boord en de havengelden. De schipper wordt hiervan vrijgehouden.


Aanvang

De schepen ligt aan de steiger van de Zuiderhaven 75, t.o. de kerk. U verzamelt zich op de aangegeven tijd bij de instructeur op boot. Hij weet ook met welk schip wordt gevaren.


Parkeren

 

U komt met openbaar vervoer, NS of met de auto. (carpoolen; u kan als uw inlogt bij de deelnemers zien waar iedereen woont. Stuur een berichtje op het forum).

Betaald parkeren is van 09:00 t/m 18:00 (bij spoorstraat kunt u een dagkaart kopen). Zondag is het gratis.

 

 

 

In geheel Harlingen is er geen gratis parkeren meer te vinden, let op; ze controleren er goed op.

 

 

 

Om lang te parkeren zijn er meerdere autostallingen; de goedkoopste is; All in parkeren €5,- per dag incl pendelbus(telefonisch reserveren) en voor €6,- per dag, wel dicht in de buurt; autostalling BDS, ook telefonisch reserveren.


Einde cursus

De cursus is over het algemeen, na schoonmaken en ontruimen, op de aangegeven tijd afgelopen. Daarna is er ruim de tijd om naar huis te rijden.