Colin Archer Race Noorwegen

« Terug naar het overzicht

Maak zelf uw zeilplan

Er staan nog geen reizen in uw zeilplan

II-III,Wedstrijd en zeilen naar Noorwegen Colin Archer Race,

 

Deelname aan de Colin Archer Race naar Noorwegen Tijdens deze training neemt u deel aan de CAM Race die start in Lauwersoog en finisht in Larvik, Noorwegen.

 

De reisvoorbereiding en het bepalen van de wedstrijdstategie met de daarin aangebrachte beslismomenten is essentieel op deze reis. Anticiperen op het weer, de scheepvaart en gevaren onderweg en tegelijk de positie in de wedstrijd bewaken, is een spannende uitdaging.

 

Na de wedstrijd heeft u nog een aantal dagen voor het verkennen van de Noorse kust of de Zweedse Scheren met de oversteek naar Denemarken, Frederikshaven. Daar vandaan reist u met een busje weer terug naar Nederland, Harlingen.

 

Tijdens het wachtlopen rouleren de taken, waarbij u traint op uw eigen niveau. Leerdoelen liggen in eerste instantie bij het wedstrijdzeilen. De zeiltocht betekent veel mijlen maken en intensief (wedstrijd-)zeilen. Tegelijk biedt de reis het natuurschoon van de Noorse fjorden en een ontspannen terugtocht naar Denemarken.

Aanvang:

U komt op eigen gelegenheid. Dat kan openbaar vervoer of met de auto. De instructeur verwelkomt u op de aanvangstijd in het zee-zeilcentrum aan de Zuiderhaven 57, 8861 CK Harlingen. Na de eerste kennismaking, doornemen van het programma deze cursus of een theorieles stelt u de boodschappenlijst op. De schepen liggen thv Zuiderhaven 75 en worden nog klaargemaakt. U laat de bagage nog even in de auto of u zet het binnen in de hal. Parkeren is €0,50 per 2 uur. Pas later parkeert u (met elkaar) de auto, zie P bij algemene info.

 

Einde van de zeiltocht

De cursus is over het algemeen, na schoonmaken en ontruimen, op de afgesproken tijd afgelopen. We rijden met een huur bus terug naar Nederland. Dat geeft op meerdere kanten de meeste zekerheid op een vervoer. Het busje rijdt in een rechte lijn en kan stoppen op een aantal plaatsen. Alle onkosten voor het busje zijn €90,- p.p.(zorg dat je dat ook contant reserveert voor jullie gaan rijden )

.

Gewenste ervaring voor de CAM-R

Deze kan gemengd zijn maar minimaal een goed bemanningslid en zelfstandig wachtlopen Bijvoorbeeld  CWO II zz met ruimere zee-ervaring

 

Ervaring uitbreiden en wedstrijd ervaring opdoen

Onder leiding van een ervaren schipper zult u actief zeilen en al uw kennis en ervaring toepassen. In het begin is er ruimte voor opfrissen van de zeilvaardigheden en de wedstrijdtactiek.

U zult meedoen met de meeste rollen aan boord waarvan u vaardigheden beheerst. U maakt adequate zeemijlen, doet ervaring op met wedstrijdzeilen Dit zijn ook oefeningen voor Jachtschipper, CWO III en IV zz. Voor een examen adviseren we de aparte examens. Er is op deze trip geen gelegenheid voor manoeuvreer oefeningen.

Omdat het een wedstrijd is wordt er gevaren met 8 deelnemers.

Dat heeft ook voordeel voor  de prijs.