Avontuurlijk zeilen in de Carribean, Martinique

Maak zelf uw zeilplan

Er staan nog geen reizen in uw zeilplan

Niet meer beschikbaar

« Terug naar overzicht

Reisnummer 9475
Startdatum Vri 20 Dec 20:00
Einddatum Don 02 Jan 15:00
Prijs € 1.195,00
Havens

Martinique tot Martinique

Deze zeiltocht is de balans tussen uw actieve zeilvakantie, leuke zeilers te ontmoeten en het aanleren van vaardigheden. Je hebt geen zeilervaring nodig. Maar als je die wel hebt kan je die volledig toepassen. De route zal zeer gevarieerd en uitdagend zijn. Het hele zuidelijke deel van de Carieb: Martinique, St Lucia en Bequa is eigenlijk het mooiste gebied waar de Carribbean bekend om is.

Wie gaan ermee? Meestal zeilers van gevorderd niveau die actief willen zeilen in een warm gebied waar het altijd waait. een halve tot en dag en het bezoeken van

oude vulkaan

le salines

St Anne

Onze opstaphaven is gelegen in het dorp Le Marin in het meest zuidelijke gebied van het eiland, een zeer belangrijke plaats. Het is een van de belangrijkste havens in het Caribisch gebied en wereldwijd bekend om zijn bijzondere charme. Op een uur zeilen ligt Sainte-Anne. Bijzonder fijne dorpje naast de paradijselijke stranden. Een stukje verder ligt het Salines strand waar vooral de lokale Fransen komen met kleine eet gelegenheden.
Martinique heeft als hoofdstad Ford de France een zeer fjne stad met oude cultuur winkels en koloniale invloeden.

Grenada, met natuurpark, waterval. St Vincent bezoek aan de lokaties van Pirates of the caribben, Tobago Keys om te zwemmen met turtles, St Lucia met zwavelbaden en bloemen park

Ford De France

De Caribbean is een ideale bestemming voor een actieve zeilvakantie. De omstandigheden zijn er perfect: een constante passaatwind, heerlijke zon en azuurblauwe zee waar u wordt omringd door tropische vissen, dolfijnen, witte zandstranden met wuivende palmen en prachtige koraalriffen. Het summum van actief relaxen in tropische sferen en spectaculaire zonsondergang en opgang. We zullen rustige baaien vinden en met de bijboot de wal op gaan om de Caribische sferen in al haar schoonheid te ervaren.
Het dagprogramma bestaat uit bijvoorbeeld 's ochtends een frisse duik in het water en een heerlijk vers ontbijt die door iemand wordt verzorgd. Zodra het schip vaarklaar is gaan we zeilen. Avonds maken we de keuze voor eten aan boord, een leuk restaurant of BBQ op het strand.

Boekt u twee reizen (korting 10%) dan zullen we met de routes rekening houden met uw wensen.

Actief zeilen Iedereen werkt mee om de boot te zeilen. Als team varen we in een wachtschema. De eerste dag(en) staat in het teken van het opfrissen van zeilhandelingen, navigatie. We zeilen afwisselend 4-8 uur per dag en eventueel ook onder een nachtelijk sterrenhemel :-). Als u meer ervaring heeft zult u een actieve rol spelen in de passage planning. De WestWind heeft alle mogelijkheden om de zeilen goed te trimmen en ook echt hard te gaan. We houden uw mijlen bij voor het CWO of RYA.

Marigot Bay, St Lucia

Afspraken mbt vliegen:
Heen en terug op Martinique "Ford de France". Vliegen gaat het makkelijkst met KLM of Air France (12u via Parijs) met KLM of Air France. Kijk op een van beide sites. Neem een bus of taxi naar Le Marin. Of maak een afspraak met de afstappende ploeg ivm autohuur. Hou de werelddeal weken in de gaten

Alternatieven?
Vliegtickets.nl of Jetcost.nl of Google Flights heeft soms goede gecombineerde vluchten die soms veel voordeliger kunnen uitpakken. Wellicht zijn er meer aanbieders. Rechtstreeks of je vliegt via londen of Parijs of NewYork, etc. (neem de thalis naar Parijs). Zorg wel voor voldoende overstap tijd inclusief uit-en inchecken (minimaal 4 uur voor Charles de Gaule < > Orly).

Nu de komende week/weken (tot 23 september?) met de KLM wereld dealweken extra voordelig (50%) vliegen op St Maarten en Martinique. Soms al vanaf € 414,-

Detailinformatie voor deze avontuurtoch

Ervaring gewenst

& bijbehorende taken

We verwachten dat u in ieder geval liefhebber bent van actief zeilen verder worden de taken verdeeld aan de hand van uw ervaring.

Er zijn verschillende taken en rollen aan boord.
Uw instructeur gaat uit van uw ervaring en wensen. 
Bent u een goed bemanningslid (I)? Dan houdt u zich bezig met het reilen en zeilen.
Meer gevorderde zeilers (wachtleider II) met het bijhouden van positie en koersen.
Ervaren zeilers (III) zullen daarnaast een actieve rol spelen in de passageplanning, strategie

Programma & Activiteiten

Met elkaar vormt u een team en onder leiding van een ervaren schipper verdelen we bovenstaande taken aan boord. Afhankelijk van het vaargebied zeilen we van baai naar andere eilanden en genieten we van het gebied kan bieden. In het begin korte afstanden gecombineerd met lessen en later wat langere tochten. Uiteraard weten we niet hoe de tocht qua weer werkelijk uitvalt. Daarom is dit een impressie

Leselementen

Op deze avontuurtocht geven we de eerste dagen les oefenen het zeilen, sturen op golven, zeiltrim, man-over-boord, ankeren en de principes van de navigatie en de planning van in vaargebied. De schipper zal u daarin begeleiden. Daarna zullen we actief zeilen en nieuwe gebieden verkennen. Wellicht meer dan u bij een meezeilvakantie gewend bent.
Heeft u meer ervaring kunt u zich natuurlijk met schipperstaken, zoals route planning en navigatie, bezig houden. Er is ruimte voor lessen maar niet te vergelijken met een training gericht op de hele range aan vaardigheden en lessen. Er is geen tijd voor (motor)oefeningen.

Examens

Uw ervaring telt!  Maar er wordt geen examen afgenomen. Uw zeemijlen houden we bij op uw CWO of RYA trainingskaart. De schipper adviseert en draagt dat over. Zodat u eventueel op een adequate vervolgtraining verder kunt. 
Algemene informatie basis tot Jachtschipper CWO-certificaten.
Algemene informatie RYA Courses and RYA Yachtmaster Offshore  certificaten

Voorbereiding

Eventueel het bestuderen van het veilig nemen van peilingen en bijhouden positie.

Adventure

U heeft een actieve zeilvakantie met andere enthousiaste zeilers. Inschrijvingen zijn meestal individueel.

Meenemen
 • Een kussensloop, een hoeslaken of een dunne slaapzak. Kussens zijn aanwezig. Verder vooral zonnige kleding en handdoeken, zonnebril, pet of hoed, zonnebrandmiddel, lippenbalsem, gymschoenen met zachte lichte zool. Dit alles verpakt in een opvouwbare reistas of plunjezak (geen koffer!). Zeilpak is niet nodig!
  • Als u het een en ander wilt vastleggen mag het foto/film-toestel niet ontbreken. We vinden het erg leuk om uw verhaal te lezen en op de site te plaatsen.
  • Zorg zelf voor een goede bescherming van meegebrachte elektronische apparatuur ook in kasten aan boord. Denk daarbij ook aan laptop of I-pad etc. Op een boot is altijd een min of meer vochtige omgeving! Wij zijn niet aansprakelijk voor schade.

  Eventueel een anti-zeeziektemiddel (bv Primatour). Oordopjes zullen uitkomst bieden als u licht slaapt.
  Als u medicijnen gebruikt die u moet innemen of in noodgevallen moet u dat van te voren opgeven bij de instructeur. Informatie blijft vertrouwelijk. Dat kan in een gesloten enveloppe. We verzoeken u medische zaken die van belang zijn voor langer verblijf op zee van te voren te melden aan kantoor. 

  Verdovende middelen of drugs zijn aan boord niet toegestaan.

Het schip

We varen met de Westwind een V44 een kajuitjacht van ruim 44 ft.
Meer over de schepen

Prijs Inclusief

Instructie, verblijf en overnachting aan boord, verzekeringen, watersportpaspoort met certificaten, BTW

Prijs Exclusief

Vliegen en vervoer met de bus naar en van de op- en afstapplaatsen,
Voor alle kosten aan boord wordt er een boordkas opgezet. 
Gemiddeld € 35 -45 / dag?  
Voor eten, diesel (als niet kan worden getankt € 4 / uur), lege gasflessen, eventuele lokale belastingen of havengelden. De bemanning heeft grote invloed op dit budget afhankelijk van eten, uit eten gaan, walbezoekjes e.d. motorgebruik en of jullie voor anker willen of niet. De schipper wordt gedurende de tocht vrijgehouden van de boordkas  (niet aan de wal).

Aanvang

U meldt zich voor deze reis op de aangegeven tijd bij de boot. U hoeft dus niet eerder aan te melden. Komt u een dag eerder kies dan een hotel. 

Einde cursus

De cursus is over het algemeen, na schoonmaken en ontruimen, op de aangegeven tijd afgelopen. De tijd is een indicatie Maar als een vlucht slechts enkele uren eerder gaat kan het ook en neemt u ook eerder afscheid. Een hele dag eerder kan niet.