Ocean passage, Azoren to lorient

Maak zelf uw zeilplan

Er staan nog geen reizen in uw zeilplan

Voeg toe aan zeilplan

« Terug naar overzicht

Reisnummer 9457
Startdatum Zon 23 Jun 17:00
Einddatum Zon 07 Jul 10:00
Prijs € 595,00
Havens

Azoren (Ponto Delgado) tot L Orient. Van €1195 voor

Deze zeiltrip heeft verschillende kanten. Het verblijf op de Azoren met Horta, Ponta Delgado. De oversteek, en aankomst bij de 'L Orient aan de Bretonse Zuidkust, Frankrijk. Indien mogelijk en als het weer het toestaat La Coruna aan als tussenstop.

Qua deelnemers kan je denken mensen die een oceaantocht willen maken maar ook niet een te lange tocht. We zullen ongeveer twee dagen in de buurt van de Azoren verblijven. Trainen en actief zeilen van eiland naar eiland en wal verkenning om in te slingeren. Je vaart direct op de oceaan. Dat voel je wel aan de zeegang. Zodra we aan de overtocht gaan beginnen komt het aan op goed sturen op golven of liever gezegd zo weinig mogelijk want dat kost snelheid. Qua weer is het over het algemeen een gunstige periode voor een oversteek. We houden het weer bij met de gribfiles van de sataliet telefoon. Soms moeten we actief anticiperen om zwaar weer te vermijden. De 1e overtocht duurt ongeveer 5 dagen onder de sterrenhemel

De Azoren:
Het is de moeite een paar dagen eerder te gaan. Veel jachten en zeilschepen op de Atlantische Oceaan houden een tussenstop op de Azoren. Ponta Delgada op Sao Miguel is de opstapplaats. Er gaat een wereld aan bijzondere natuurverschijnselen voor u open: kratermeren, warmwaterbronnen en een rotsachtige kust. Bovendien is deze Portugese eilandengroep ideaal voor wie altijd al een keer een walvisexcursie heeft willen maken. Het lenteachtige klimaat op de eilandengroep de Azoren maakt deze prachtige groene juweeltjes tot heerlijke vakantiebestemmingen. De vulkanische landschappen zorgen voor veel mooie bezienswaardigheden en ook de ligging in de Atlantische Oceaan heeft voordelen. De meeste eilanden zijn ca. 11 tot 16 kilometer breed en onregelmatig in vorm. Met het grootste deel van het land dat omhoog naar de vulkanische pieken helt. De kust heeft klippen die tot honderden meters hoog kunnen zijn.

Afspraken mbt vliegen:
Heen vliegen op Sao Miguel, Ponto Delgada.
Kijk op sites als Transavia KLM, Air France, Delta airlines, American airlines en British Airways.
Vliegticket.nl en vooral ook Google.nl/flights/ heeft goede deals met soms verrassende tussenstops zoals Londen of Portugal, en met soms zeer voordelige vluchten. Laat op het forum weten welke vlucht je hebt geboekt.

Terug vanaf 'L Orient of Pornichet: rijden we met een huurbusje. Jouw bijdrage in onkosten zijn dan 95 euro.

Algemene informatie met details voor deze avontuurlijke actieve zeiltocht en mijlenmaker
Welke ervaring verwachten wij?  We verwachten dat je liefhebber bent van actief zeilen en een min of meer ervaren bemanningslid bent voor een langere tijd op zee. Aan de hand van jouw ervaring verdelen we taken aan boord. Zodat je met elkaar een team vormt onder leiding van de schipper. 
Impressie programma & Activiteiten  Deze zeiltocht is een balans tussen gepaste instructie, mijlen maken en een actieve zeilvakantie met andere enthousiaste zeilers. Je zal veel plezier beleven aan de diversiteit van deze zeiltrip.
De eerste dag besteden we aandacht aan de veiligheid, inkoop, en misschien een eerste zeiltocht. Al na 1 dag ben je samen al een team. Met het team plannen jullie de zeil route over de week en de volgende dag. Er zullen vooral in het begin flink wat mijlen gemaakt worden. In ieder geval direct zodra het weer gunstig. De tocht kan uitdagend zijn en je zult zeker enkele nachten onder de sterrenhemel door zeilen. Uiteraard is er met de juiste planning tijd voor verkenning op de wal.
Taken aan boord 

1) Als bemanningslid: Actief zeilen • Sturen op de diverse koersen.• Taken vervullen bij het leven aan boord en als je zin hebt om te leren kan je dat doen. Je kan werken aan CWO 1 of Competent Crew.
2) Bij meer ervaring een taak in: zeiltrim • Navigeren • toepassen van de aanvaringsregels. Je kan werken aan onderdelen van het CWO II of Dayskipper.
3) Bij nog meer ervaring: •een proactieve rol in de Reisvoorbereiding, passageplanning en eventueel de strategie. Eventueel Coschippertaken. Je kan werken aan onderdelen van het CWO III "tidal"of Coastal skipper. .(Bekijk de theoriecursus RYA Ocean 21-24 maart)

• Er moeten veel mijlen worden gemaakt. Dat betekend veel tijd voor planning en navigatie. Maar geen tijd voor noodzakelijke oefeningen en geen tijd voor motormanoeuvres voor certificering
• Bij het evalueren kunnen we de route die we gevaren hebben terugkijken op de computer. We gebruiken als hulpmiddel bij de reisplanning, navigatie en het implementeren van gribfiles, de boordcomputer met WinGPS Voyager.

Skipper academie

Jouw ervaring telt ! Deze tocht is een voorbereiding voor je als schipper.
De schipper zal je adviseren. Als je het wilt houden we jouw  zeemijlen en vorderingen bij op jouw CWO of RYA trainingskaart.

Het is niet mogelijk een eindafstemming of examen af te nemen. We trainen en oefenen niet alle onderdelen en ook de route is er niet op ingericht.
Informatie over CWO-certificaten. of  RYA certificaten.

Voorbereiding thuis 

Als u graag kustnavigatie wilt oefenen adviseren we de kustnavigatie te bestuderen. 
• Bekijk ook de reisvoorbereidingsdag voor het juist toepassen van de strategieën en het juist werken met de REEDS Almanac & getijden.  Lees meer
• We bieden een uitgebreide voorbereiding voor hen die al snel met Yachtmaster Ocean aan de slag willen met een theorie RYA Ocean.
Lees verder op RYA Ocean 21-24 maart 2019

Adventure Deze zeiltocht is een balans tussen gepaste instructie, mijlen maken en een actieve zeilvakantie met andere enthousiaste zeilers.
Meenemen
Overzicht met wat u meeneemt aan boord vindt u bij: Wat neemt u mee?  Verdovende middelen of drugs zijn aan boord niet toegestaan. Als u zeilt in warmere gebieden kan het allemaal lichter tot een regenjack en laken ipv een slaapzak. Zeilpakken zijn soms te huur. Informeer of dat mogelijk is op kantoor (€ 10 / dag)!
Deelnemers De meeste deelnemers komen individueel. De gemiddelde verhouding man vrouw is 60/40. Uiteraard is iedereen geïnteresseerd in actief zeezeilen.
Inclusief Instructie, verblijf en overnachting aan boord, BTW, aansprakelijkheids-verzekering, boekingskosten en fondsen
Exclusief Vervoer naar en van de op- afstapplaats. evt (douane) belastingen, wedstrijdfees etc. Een reis- en annuleringsverzekering regel je zelf. Boordkas voor het eten aan boord, havengelden ( varieert door gebruik € 15-25 pd) en brandstofkosten (€ 4,00/uur). Na afloop wordt elke week een nieuwe gasfles gewisseld.
De schipper wordt hiervan vrijgehouden. 
Verzamelen Je verzamelt op de afgesproken tijd bij de boot. Je hoeft dus niet eerder te komen. Jouw instructeur stuurt vooraf eventueel aanvullende info. 
Einde cursus De tocht is over het algemeen, na schoonmaken en ontruimen, op de aangegeven tijd afgelopen.

.