Adventure Islands Azoren and Instruction

« Terug naar het overzicht

Maak zelf uw zeilplan

Er staan nog geen reizen in uw zeilplan

Avonturentocht, eiland-hoppen en gepaste instructie waarin we ongeveer 250 zeemijlen maken in 7 dagen. De balans tussen actief zeilen van eiland naar eiland en wal verkenning.

Veel jachten en zeilschepen op de Atlantische Oceaan houden een tussenstop op de Azoren. De eilanden met hun afgezonderde baaien, rustige ankerplaatsen en beschermde havens zijn echter nog pril. Zeil- en jachtfaciliteiten zijn geconcentreerd in de 4 belangrijke havens: Horta, Ponta Delgada, Angra do Heroismo en Praia da Vitoria.

Maar natuurlijk zijn er er ook mooie baaien en kleinere vissershavens. Op de Azoren gaat een wereld aan bijzondere natuurverschijnselen voor u open: kratermeren, warmwaterbronnen en een rotsachtige kust. Bovendien is deze Portugese eilandengroep ideaal voor wie altijd al een keer een walvisexcursie heeft willen maken. Het lenteachtige klimaat op de eilandengroep de Azoren maakt deze prachtige groene juweeltjes tot heerlijke vakantiebestemmingen. De vulkanische landschappen zorgen voor veel mooie bezienswaardigheden en ook de ligging in de Atlantische Oceaan heeft voordelen.

São Miguel is het grootste eiland en Corvo het kleinst met slechts 6,5 vierkante kilometer in oppervlakte. São Miguel, São Jorge, en Pico zijn de langste eilanden met een gemiddelde lengte van ongeveer ca. 56 kilometer. De meeste eilanden zijn ca. 11 tot 16 kilometer breed. De eilanden zijn onregelmatig in vorm met het grootste deel van het land dat omhoog naar de vulkanische pieken helt. De kust heeft klippen die tot honderden meters hoog kunnen zijn. De lagere delen hebben inhammen die als havens dienen. Horta op het eiland Faial heeft de mooiste natuurlijke haven van de eilanden.

Op Sao Miguel, Ponto Delgado is meestal rechtstreeks te vliegen. Dat kan ook soms met 1 tussenstop in Lissabon. Oriënteer u zich o.a. bij Arke, cheaptickets.nl of Transavia voor goedkope vluchten.

Algemene informatie met details voor deze avontuurlijke actieve zeiltocht
Heb je ervaring nodig? We verwachten in ieder geval dat je liefhebber bent van actief zeilen. Aan de hand van jouw ervaring verdelen we onderstaande taken zodat je met elkaar een team vormt onder leiding van de schipper.
Impressie programma & Activiteiten

Deze zeiltocht is avonturentocht. een balans tussen een gepaste instructie, mijlen maken en een actieve zeilvakantie met andere enthousiaste zeilers. Je zal veel plezier beleven aan de diversiteit van deze zeiltrip.
De eerste dag besteden we aandacht aan de veiligheid, inkoop, en misschien een eerste zeiltocht. Al na 1 dag ben je samen al een team. Met het team plannen jullie de zeil route over de week en de volgende dag. Vervolgens zeilen we al navigerend naar een nieuwe haven of baai.

Taken aan boord

1) Als bemanningslid: Actief zeilen • Sturen op de diverse koersen.• Taken vervullen bij het leven aan boord Je leert ook deze taken goed te vervullen. CWO 1 of Competent Crew.
2) Bij meer ervaring een taak in: Zeiltrim • Navigeren • Toepassen van de aanvaringsregels. Je kan werken aan onderdelen van het CWO II of Dayskipper.
3) Bij nog meer ervaring: • Opstellen Reisvoorbereiding en zeilplan • eventueel Coschippertaken. Je kan werken aan onderdelen van het CWO III of Coastal skipper.

Er is geen gelegenheid voor uitgebreide oefeningen en motormanoeuvres.
• We kunnen de route die we gevaren hebben terugkijken op de computer met WinGPS Voyager.

Skipper academie

Jouw ervaring telt ! Als je wilt is deze tocht is een voorbereiding voor jou als schipper en houden we jouw zeemijlen en vorderingen voor je bij voor het CWO of RYA kaart. Je kan het zien als een milebuilder. De schipper is een goede gesprekspartner en zal je adviseren.

Afstemming voor CWO 1 bemanning of RYA Competent Crew is mogelijk. Voor de andere CWO of RYA niveaus kan je alleen onderdelen aftekenen en zeemijlen bijschrijven. Overleg met kantoor. Lees meer over de CWO-certificaten. of RYA certificaten.

Voorbereiding thuis Je kan je voorbereiden als je dat wilt. Het is niet noodzakelijk. Als bemanning kan dat met het boek "Leidraad voor kajuitjachzeilers". Als navigator met inlezen in het boek "kustnavigatie".
Meenemen
  • Een kussensloop, een hoeslaken of een dunne slaapzak. Kussens zijn aanwezig. Verder vooral zonnige kleding en handdoeken.
  • Zonnebril, pet of hoed, zonnebrandmiddel, lippenbalsem, gymschoenen met zachte lichte zool. Dit alles verpakt in een opvouwbare reistas of plunjezak (geen koffer!).
  • Zeilpak wellicht handig voor als het iets kouder wordt af en toe een regenbui of opspattend water. Het hoeft slechts een lichte kwaliteit te zijn. Zeilpakken zijn op deze verdere bestemming niet te huur. Huren is helaas op deze trip niet mogelijk!
  • Als je het een en ander wilt vastleggen mag het foto/film-toestel niet ontbreken. We vinden het erg leuk om jouw verhaal te lezen en op de site te plaatsen.
    • Zorg zelf voor een goede bescherming van meegebrachte elektronische apparatuur ook in kasten aan boord. Denk daarbij ook aan laptob of Ipad etc.
    • Op een boot is altijd een min of meer vochtige omgeving! Wij zijn niet aansprakelijk voor deze schade.

    Eventueel een anti-zeeziektemiddel (bv Primatour). Oordopjes zullen uitkomst bieden als je licht slaapt. Verdovende middelen of drugs zijn niet toegestaan aan boord! Als je medicijnen gebruikt die je moet innemen, of in noodgevallen moet je dat van te voren opgeven bij de instructeur. Dat kan in een gesloten enveloppe. Je bent verplicht medische zaken die van belang zijn voor langer verblijf op zee van te voren te melden aan kantoor. Informatie blijft vertrouwelijk.

Deelnemers De meeste deelnemers komen individueel. De gemiddelde verhouding man vrouw is 60/40. Uiteraard is iedereen geïnteresseerd in actief zeezeilen.
Inclusief Instructie, verblijf en overnachting aan boord, BTW, aansprakelijkheids-verzekering, boekingskosten. Zie hiervoor ook de algemene voorwaarden.
Exclusief Vervoer naar en van de op- afstapplaats. evt (douane) belastingen, wedstrijdfees etc., reis- en annuleringsverzekering. Boordkas voor het eten aan boord, havengelden ( varieert door gebruik € 20-30 pd) en brandstofkosten (€ 4,00/per motor uur). Na afloop wordt elke week een nieuwe gasfles gewisseld. De schipper wordt hiervan vrijgehouden.
Verzamelen Je verzamelt op de afgesproken tijd bij de boot. Je hoeft dus niet eerder te komen. Jouw instructeur stuurt vooraf eventueel aanvullende info.
Einde cursus De tocht is over het algemeen, na schoonmaken en ontruimen, op de aangegeven tijd afgelopen.