(2020!) Avontuurlijk zeilen & Heineken Regatta

Maak zelf uw zeilplan

Er staan nog geen reizen in uw zeilplan

Niet meer beschikbaar

« Terug naar overzicht

Reisnummer 2406
Startdatum Vri 28 Feb 18:00
Einddatum Man 09 Mar 12:00
Prijs € 1.445,00
Havens

St Maarten- St Maarten

Avonturen en gepaste instructie: Heineken Regatta, waarin we ongeveer 300 zeemijlen maken in 9 dagen.

Deze trip is voor actieve zeilers en is de balans tussen de wedstrijd, een actieve vakantie, leuke zeilers ontmoeten en kennis maken met wedstrijd zeilen. Er is niet voor iedereen zeilervaring nodig, En als je dat wel hebt kan je dat geheel uitleven. We zullen we actief zeilen van eiland naar eiland.
St Maarten heeft een Nederlands deel en een Frans deel. Van beide culturen maken we het een en ander mee.

Dag 1-4 Zullen we actief zeilen rond st Maarten en naar St Barth, St Eustaius en Anquila. Zodra u van uw vliegreis aan boord stapt zullen we acclimatiseren en het zeilgeheugen even opfrissen en trainen voor de Regatta. Natuurlijk zeilen we intussen de andere dagen in dit mooie gebied naar St Barth of St Eustatius.

Dag 5-8 Heineken Regatta. http://www.heinekenregatta.com/index.php.
De Heineken Regatta trekt internationale aandacht. Boten in alle soorten en maten komen naar dit kleine eiland om te racen en feesten. Simpson Bay is waar de races beginnen en eindigen. In 4 dagen wordt er elke dag een ander traject afgelegd langs het eiland St. Maarten. Aan dit populaire Caribische zeilevenement doen internationale teams mee, van bedrijven, clubs en verenigingen. Er wordt in meerdere klassen gezeild. We doen mee in de Bareboatklasse en gaan voor goed zeilen. We zijn welkom op de feesten in de avond.

Dag 8 zeilen we naar de meer rustige plekken, een leuke ankerbaai om te genieten van de rust en natuur voor we de volgende dag weer huiswaarts vertrekken.

Afspraken mbt vliegen: S.v.p. overleg eerst met kantoor vóór boeking, van het vliegticket, naar de laatste vluchtinformatie details van op en afstaphavens. Vliegen gaat het makkelijkst met KLM of Air France (12u via Parijs). Kijk op een van beide sites of Vliegtickets.nl. en zeker Google Flights heeft soms goede gecombineerde vluchten die soms voordeliger kunnen uitpakken. Als je de 23 ste februari al komt is misschien beperkt mogelijk aan boord te slapen (€30). Anders zijn er budgetvoorzieningen aan de wal.

Algemene informatie met details voor deze avontuurlijke actieve zeiltocht en mijlenmaker
Welke ervaring verwachten wij?  We verwachten dat je liefhebber bent van actief zeilen en een min of meer ervaren bemanningslid bent voor een langere tijd op zee. Aan de hand van jouw ervaring verdelen we taken aan boord. Zodat je met elkaar een team vormt onder leiding van de schipper. 
Impressie programma & Activiteiten  Deze zeiltocht is een balans tussen gepaste instructie, mijlen maken en een actieve zeilvakantie met andere enthousiaste zeilers. Je zal veel plezier beleven aan de diversiteit van deze zeiltrip.
De eerste dag besteden we aandacht aan de veiligheid, inkoop, en misschien een eerste zeiltocht. Al na 1 dag ben je samen al een team. Met het team plannen jullie de zeil route over de week en de volgende dag. Er zullen vooral in het begin flink wat mijlen gemaakt worden. In ieder geval direct zodra het weer gunstig. De tocht kan uitdagend zijn en je zult zeker enkele nachten onder de sterrenhemel door zeilen. Uiteraard is er met de juiste planning tijd voor verkenning op de wal.
Taken aan boord 

1) Als bemanningslid: Actief zeilen • Sturen op de diverse koersen.• Taken vervullen bij het leven aan boord en als je zin hebt om te leren kan je dat doen. Je kan werken aan CWO 1 of Competent Crew.
2) Bij meer ervaring een taak in: zeiltrim • Navigeren • toepassen van de aanvaringsregels. Je kan werken aan onderdelen van het CWO II of Dayskipper.
3) Bij nog meer ervaring: •een proactieve rol in de Reisvoorbereiding, passageplanning en eventueel de strategie. Eventueel Coschippertaken. Je kan werken aan onderdelen van het CWO III "tidal"of Coastal skipper. .(Bekijk de theoriecursus RYA Ocean 21-24 maart)

• Er moeten veel mijlen worden gemaakt. Dat betekend veel tijd voor planning en navigatie. Maar geen tijd voor noodzakelijke oefeningen en geen tijd voor motormanoeuvres voor certificering
• Bij het evalueren kunnen we de route die we gevaren hebben terugkijken op de computer. We gebruiken als hulpmiddel bij de reisplanning, navigatie en het implementeren van gribfiles, de boordcomputer met WinGPS Voyager.

Skipper academie

Jouw ervaring telt ! Deze tocht is een voorbereiding voor je als schipper.
De schipper zal je adviseren. Als je het wilt houden we jouw  zeemijlen en vorderingen bij op jouw CWO of RYA trainingskaart.

Het is niet mogelijk een eindafstemming of examen af te nemen. We trainen en oefenen niet alle onderdelen en ook de route is er niet op ingericht.
Informatie over CWO-certificaten. of  RYA certificaten.

Voorbereiding thuis 

Als u graag kustnavigatie wilt oefenen adviseren we de kustnavigatie te bestuderen. 
• Bekijk ook de reisvoorbereidingsdag voor het juist toepassen van de strategieën en het juist werken met de REEDS Almanac & getijden.  Lees meer
• We bieden een uitgebreide voorbereiding voor hen die al snel met Yachtmaster Ocean aan de slag willen met een theorie RYA Ocean.
Lees verder op RYA Ocean 21-24 maart 2019

Adventure Deze zeiltocht is een balans tussen gepaste instructie, mijlen maken en een actieve zeilvakantie met andere enthousiaste zeilers.
Meenemen
Overzicht met wat u meeneemt aan boord vindt u bij: Wat neemt u mee?  Verdovende middelen of drugs zijn aan boord niet toegestaan. Als u zeilt in warmere gebieden kan het allemaal lichter tot een regenjack en laken ipv een slaapzak. Zeilpakken zijn soms te huur. Informeer of dat mogelijk is op kantoor (€ 10 / dag)!
Deelnemers De meeste deelnemers komen individueel. De gemiddelde verhouding man vrouw is 60/40. Uiteraard is iedereen geïnteresseerd in actief zeezeilen.
Inclusief Instructie, verblijf en overnachting aan boord, BTW, aansprakelijkheids-verzekering, boekingskosten en fondsen
Exclusief Vervoer naar en van de op- afstapplaats. evt (douane) belastingen, wedstrijdfees etc. Een reis- en annuleringsverzekering regel je zelf. Boordkas voor het eten aan boord, havengelden ( varieert door gebruik € 15-25 pd) en brandstofkosten (€ 4,00/uur). Na afloop wordt elke week een nieuwe gasfles gewisseld.
De schipper wordt hiervan vrijgehouden. 
Verzamelen Je verzamelt op de afgesproken tijd bij de boot. Je hoeft dus niet eerder te komen. Jouw instructeur stuurt vooraf eventueel aanvullende info. 
Einde cursus De tocht is over het algemeen, na schoonmaken en ontruimen, op de aangegeven tijd afgelopen.

.