(2020!) Avontuurlijk zeilen in de Carribean, Martinique

Maak zelf uw zeilplan

Er staan nog geen reizen in uw zeilplan

Niet meer beschikbaar

« Terug naar overzicht

Reisnummer 2401
Startdatum Vri 03 Jan 19:00
Einddatum Man 13 Jan 12:00
Prijs € 1.195,00
Havens

Uit & thuis: Martinique Le Marin

Avontuurlijk eilandhoppen onder de Caribische zon. Ben jij er klaar voor om de wereld te ontdekken? Je horizon te verbreden en je grenzen te verleggen?

Deze reis is de balans tussen actief leren zeilen, zeemijlen maken, ontspanning en het verkennen van de meest ontzagwekkende gebieden ter wereld. Zeilen in een warm klimaat op een azuurblauw zee waarin je wordt omringd door tropische vissen, prachtige koraalriffen en witte zandstranden met wuivende palmen en de constante passaatwind maken dit een perfect zeilgebied.

Ervaar onder zeil een spectaculaire verschuiving in cultuur en natuur tussen de eilanden van de reggae en specerijen naar de zwavelbaden en watervallen. Natuurlijk hoort in deze wateren ook een ochtend duik, vers fruit ontbijt, snorkelen, excursie of hiking tocht aan de wal om ongebaande paden te verkennen. Deze reis is het summum van actief zeilen en relaxen in tropische sferen.

Wie gaan ermee?
Uiteraard ben je geïnteresseerd in actief zeilen? 70% boekt deze reis individueel. Je sluit aan in het team van 3 tot 7 bemanningsleden op eigen zeilniveau en taak. Die we vervolgens wisselen in een wachtschema. Heb je veel zeilervaring? Dan kun je die volledig toepassen in taken als routeplanning, navigatie en zeiltrim. Heb je minder ervaring dan leren we het je bij. Sommigen zien deze trips als Milebuilder. Samen gaan we op avontuur en maken we er een onvergetelijke reis van.

Het programma maken we zelf aan de hand van de wensen.
De dag begint misschien wel met een duik in zee, even afspoelen onder de buitendouche en een heerlijk vers fruit ontbijt. We bekijken de routemogelijkheden en zodra het schip vaarklaar is gaan we zeilen. De eerste dagen staan in het teken van het opfrissen van de zeilhandelingen en navigatie. We zeilen afwisselend 4-8 uur per dag en misschien ook een langere tocht onder de nachtelijk sterrenhemel. Eenmaal in een rustige baai maken we samen de keuze voor eten aan boord, een leuk restaurant of misschien wel een BBQ op het strand. De WestWind heeft alle mogelijkheden om de zeilen goed te trimmen en ook echt hard te gaan. We houden uw mijlen bij voor het CWO of RYA.

Het vaargebied
Martinique heeft als hoofdstad Ford de France een stad met oude cultuur winkels en koloniale invloeden. Onze opstaphaven is de marina in het dorp "Le Marin" in het zuiden van het eiland. Het is een van de belangrijkste havens in het Caribisch gebied en wereldwijd bekend om zijn bijzondere charme.
Op een uur zeilen ligt Saint-Anne. We gaan voor anker en met het bijbootje naar de wal om de Caribische sferen in al haar schoonheid te ervaren. Bijzonder fijn dorpje, leuke winkeltjes, naast de paradijselijke stranden. Een stukje verder ligt na een bijzondere wandeling, het strand Le Salines waar vooral de lokale Fransen komen met kleine eetgelegenheden.

De toon is al gezet voor de vervolgdagen. We hoppen naar de andere eilanden zoals: St Lucia: met zwavelbaden, watervallen en bloemen park. St Vincent: bezoek aan de locaties van Pirates of the Caribben, Beque: Ook met filmlocaties en cultuur aan de wal. Tobago Keys: een lagoon met witte stranden en zwemmen met turtles. En als je echt wat verder wilt zeilen Grenada: Natuurpark, waterval.

Boeken:
Terwijl het in Nederland winter is kun je hier een avontuurlijke zonnig zeilweek met cursus volgen. De vliegtickets zijn nu nog relatief goedkoop. Boek je twee reizen (korting 10%) dan zal er op de reis rekening worden gehouden met de route en je wensen. We hebben met de prijs van de reis rekening gehouden met vliegprijzen.

Afspraken mbt vliegen:
Heen en terug op Martinique "Ford de France". Vliegen gaat het makkelijkst met KLM of Air France (12u via Parijs) met KLM of Air France. Het is soms even zoeken welke het goedkoopste is. Vanaf de luchthaven neem je een bus of taxi naar "Le Marin". Of maak een afspraak met de afstappende ploeg ivm autohuur. Hou de werelddeal weken in de gaten

Alternatieven? Vliegtickets.nl of Jetcost.nl of Google Flights heeft soms goede gecombineerde vluchten die soms veel voordeliger kunnen uitpakken. Denk aan de keuze rechtstreeks of vliegen via Londen of Parijs of zelfs NewYork. (Neem bijvoorbeeld de Thalis naar Parijs). Zorg wel voor voldoende overstap tijd inclusief uit-en inchecken (minimaal 4 uur voor Charles de Gaule < > Orly).

oude vulkaan

le salines

St Anne

Ford De France

St Lucia

Marigot Bay, St Lucia

Algemene informatie met details voor deze avontuurlijke actieve zeiltocht
Heb je ervaring nodig? We verwachten in ieder geval dat je liefhebber bent van actief zeilen. Aan de hand van jouw ervaring verdelen we onderstaande taken zodat je met elkaar een team vormt onder leiding van de schipper.
Impressie programma & Activiteiten

Deze zeiltocht is avonturentocht. een balans tussen een gepaste instructie, mijlen maken en een actieve zeilvakantie met andere enthousiaste zeilers. Je zal veel plezier beleven aan de diversiteit van deze zeiltrip.
De eerste dag besteden we aandacht aan de veiligheid, inkoop, en misschien een eerste zeiltocht. Al na 1 dag ben je samen al een team. Met het team plannen jullie de zeil route over de week en de volgende dag. Vervolgens zeilen we al navigerend naar een nieuwe haven of baai.

Taken aan boord

1) Als bemanningslid: Actief zeilen • Sturen op de diverse koersen.• Taken vervullen bij het leven aan boord Je leert ook deze taken goed te vervullen. CWO 1 of Competent Crew.
2) Bij meer ervaring een taak in: Zeiltrim • Navigeren • Toepassen van de aanvaringsregels. Je kan werken aan onderdelen van het CWO II of Dayskipper.
3) Bij nog meer ervaring: • Opstellen Reisvoorbereiding en zeilplan • eventueel Coschippertaken. Je kan werken aan onderdelen van het CWO III of Coastal skipper.

Er is geen gelegenheid voor uitgebreide oefeningen en motormanoeuvres.
• We kunnen de route die we gevaren hebben terugkijken op de computer met WinGPS Voyager.

Skipper academie

Jouw ervaring telt ! Als je wilt is deze tocht is een voorbereiding voor jou als schipper en houden we jouw zeemijlen en vorderingen voor je bij voor het CWO of RYA kaart. Je kan het zien als een milebuilder. De schipper is een goede gesprekspartner en zal je adviseren.

Afstemming voor CWO 1 bemanning of RYA Competent Crew is mogelijk. Voor de andere CWO of RYA niveaus kan je alleen onderdelen aftekenen en zeemijlen bijschrijven. Overleg met kantoor. Lees meer over de CWO-certificaten. of RYA certificaten.

Voorbereiding thuis Je kan je voorbereiden als je dat wilt. Het is niet noodzakelijk. Als bemanning kan dat met het boek "Leidraad voor kajuitjachzeilers". Als navigator met inlezen in het boek "kustnavigatie".
Meenemen
  • Een kussensloop, een hoeslaken of een dunne slaapzak. Kussens zijn aanwezig. Verder vooral zonnige kleding en handdoeken.
  • Zonnebril, pet of hoed, zonnebrandmiddel, lippenbalsem, gymschoenen met zachte lichte zool. Dit alles verpakt in een opvouwbare reistas of plunjezak (geen koffer!).
  • Zeilpak wellicht handig voor als het iets kouder wordt af en toe een regenbui of opspattend water. Het hoeft slechts een lichte kwaliteit te zijn. Zeilpakken zijn op deze verdere bestemming niet te huur. Huren is helaas op deze trip niet mogelijk!
  • Als je het een en ander wilt vastleggen mag het foto/film-toestel niet ontbreken. We vinden het erg leuk om jouw verhaal te lezen en op de site te plaatsen.
    • Zorg zelf voor een goede bescherming van meegebrachte elektronische apparatuur ook in kasten aan boord. Denk daarbij ook aan laptob of Ipad etc.
    • Op een boot is altijd een min of meer vochtige omgeving! Wij zijn niet aansprakelijk voor deze schade.

    Eventueel een anti-zeeziektemiddel (bv Primatour). Oordopjes zullen uitkomst bieden als je licht slaapt. Verdovende middelen of drugs zijn niet toegestaan aan boord! Als je medicijnen gebruikt die je moet innemen, of in noodgevallen moet je dat van te voren opgeven bij de instructeur. Dat kan in een gesloten enveloppe. Je bent verplicht medische zaken die van belang zijn voor langer verblijf op zee van te voren te melden aan kantoor. Informatie blijft vertrouwelijk.

Deelnemers De meeste deelnemers komen individueel. De gemiddelde verhouding man vrouw is 60/40. Uiteraard is iedereen geïnteresseerd in actief zeezeilen.
Inclusief Instructie, verblijf en overnachting aan boord, BTW, aansprakelijkheids-verzekering, boekingskosten. Zie hiervoor ook de algemene voorwaarden.
Exclusief Vervoer naar en van de op- afstapplaats. evt (douane) belastingen, wedstrijdfees etc., reis- en annuleringsverzekering. Boordkas voor het eten aan boord, havengelden ( varieert door gebruik € 20-30 pd) en brandstofkosten (€ 4,00/per motor uur). Na afloop wordt elke week een nieuwe gasfles gewisseld. De schipper wordt hiervan vrijgehouden.
Verzamelen Je verzamelt op de afgesproken tijd bij de boot. Je hoeft dus niet eerder te komen. Jouw instructeur stuurt vooraf eventueel aanvullende info.
Einde cursus De tocht is over het algemeen, na schoonmaken en ontruimen, op de aangegeven tijd afgelopen.