(2020!) Avontuurlijk zeilen in de Carribean, Martinique

Maak zelf uw zeilplan

Er staan nog geen reizen in uw zeilplan

Niet meer beschikbaar

« Terug naar overzicht

Reisnummer 2401
Startdatum Vri 03 Jan 19:00
Einddatum Man 13 Jan 12:00
Prijs € 1.195,00
Havens

Martinique, Fort de France

Deze zeiltocht is de balans tussen uw actieve zeilvakantie, leuke zeilers te ontmoeten en het aanleren van vaardigheden. Je hebt geen zeilervaring nodig. Maar als je die wel hebt kan je die volledig toepassen. De route zal zeer gevarieerd en uitdagend zijn. Het hele zuidelijke deel van de Carieb: Martinique, St Lucia en Bequa is eigenlijk het mooiste gebied waar de Carribbean bekend om is.

Wie gaan ermee? Meestal zeilers van gevorderd niveau die actief willen zeilen in een warm gebied waar het altijd waait. een halve tot en dag en het bezoeken van

oude vulkaan

le salines

St Anne

Onze opstaphaven is gelegen in het dorp Le Marin in het meest zuidelijke gebied van het eiland, een zeer belangrijke plaats. Het is een van de belangrijkste havens in het Caribisch gebied en wereldwijd bekend om zijn bijzondere charme. Op een uur zeilen ligt Sainte-Anne. Bijzonder fijne dorpje naast de paradijselijke stranden. Een stukje verder ligt het Salines strand waar vooral de lokale Fransen komen met kleine eet gelegenheden.
Martinique heeft als hoofdstad Ford de France een zeer fjne stad met oude cultuur winkels en koloniale invloeden.

Grenada, met natuurpark, waterval. St Vincent bezoek aan de lokaties van Pirates of the caribben, Tobago Keys om te zwemmen met turtles, St Lucia met zwavelbaden en bloemen park

Ford De France

De Caribbean is een ideale bestemming voor een actieve zeilvakantie. De omstandigheden zijn er perfect: een constante passaatwind, heerlijke zon en azuurblauwe zee waar u wordt omringd door tropische vissen, dolfijnen, witte zandstranden met wuivende palmen en prachtige koraalriffen. Het summum van actief relaxen in tropische sferen en spectaculaire zonsondergang en opgang. We zullen rustige baaien vinden en met de bijboot de wal op gaan om de Caribische sferen in al haar schoonheid te ervaren.
Het dagprogramma bestaat uit bijvoorbeeld 's ochtends een frisse duik in het water en een heerlijk vers ontbijt die door iemand wordt verzorgd. Zodra het schip vaarklaar is gaan we zeilen. Avonds maken we de keuze voor eten aan boord, een leuk restaurant of BBQ op het strand.

Boekt u twee reizen (korting 10%) dan zullen we met de routes rekening houden met uw wensen.

Actief zeilen Iedereen werkt mee om de boot te zeilen. Als team varen we in een wachtschema. De eerste dag(en) staat in het teken van het opfrissen van zeilhandelingen, navigatie. We zeilen afwisselend 4-8 uur per dag en eventueel ook onder een nachtelijk sterrenhemel :-). Als u meer ervaring heeft zult u een actieve rol spelen in de passage planning. De WestWind heeft alle mogelijkheden om de zeilen goed te trimmen en ook echt hard te gaan. We houden uw mijlen bij voor het CWO of RYA.

Marigot Bay, St Lucia

Afspraken mbt vliegen:
Heen en terug op Martinique "Ford de France". Vliegen gaat het makkelijkst met KLM of Air France (12u via Parijs) met KLM of Air France. Kijk op een van beide sites. Neem een bus of taxi naar Le Marin. Of maak een afspraak met de afstappende ploeg ivm autohuur. Hou de werelddeal weken in de gaten

Alternatieven?
Vliegtickets.nl of Jetcost.nl of Google Flights heeft soms goede gecombineerde vluchten die soms veel voordeliger kunnen uitpakken. Wellicht zijn er meer aanbieders. Rechtstreeks of je vliegt via londen of Parijs of NewYork, etc. (neem de thalis naar Parijs). Zorg wel voor voldoende overstap tijd inclusief uit-en inchecken (minimaal 4 uur voor Charles de Gaule < > Orly).

Algemene informatie met details voor deze avontuurlijke actieve zeiltocht
Heb je ervaring nodig? We verwachten in ieder geval dat je liefhebber bent van actief zeilen. Aan de hand van jouw ervaring verdelen we onderstaande taken zodat je met elkaar een team vormt onder leiding van de schipper.
Impressie programma & Activiteiten

Deze zeiltocht is avonturentocht. een balans tussen een gepaste instructie, mijlen maken en een actieve zeilvakantie met andere enthousiaste zeilers. Je zal veel plezier beleven aan de diversiteit van deze zeiltrip.
De eerste dag besteden we aandacht aan de veiligheid, inkoop, en misschien een eerste zeiltocht. Al na 1 dag ben je samen al een team. Met het team plannen jullie de zeil route over de week en de volgende dag. Vervolgens zeilen we al navigerend naar een nieuwe haven of baai.

Taken aan boord

1) Als bemanningslid: Actief zeilen • Sturen op de diverse koersen.• Taken vervullen bij het leven aan boord Je leert ook deze taken goed te vervullen. CWO 1 of Competent Crew.
2) Bij meer ervaring een taak in: Zeiltrim • Navigeren • Toepassen van de aanvaringsregels. Je kan werken aan onderdelen van het CWO II of Dayskipper.
3) Bij nog meer ervaring: • Opstellen Reisvoorbereiding en zeilplan • eventueel Coschippertaken. Je kan werken aan onderdelen van het CWO III of Coastal skipper.

Er is geen gelegenheid voor uitgebreide oefeningen en motormanoeuvres.
• We kunnen de route die we gevaren hebben terugkijken op de computer met WinGPS Voyager.

Skipper academie

Jouw ervaring telt ! Als je wilt is deze tocht is een voorbereiding voor jou als schipper en houden we jouw zeemijlen en vorderingen voor je bij voor het CWO of RYA kaart. Je kan het zien als een milebuilder. De schipper is een goede gesprekspartner en zal je adviseren.

Afstemming voor CWO 1 bemanning of RYA Competent Crew is mogelijk. Voor de andere CWO of RYA niveaus kan je alleen onderdelen aftekenen en zeemijlen bijschrijven. Overleg met kantoor. Lees meer over de CWO-certificaten. of RYA certificaten.

Voorbereiding thuis Je kan je voorbereiden als je dat wilt. Het is niet noodzakelijk. Als bemanning kan dat met het boek "Leidraad voor kajuitjachzeilers". Als navigator met inlezen in het boek "kustnavigatie".
Meenemen
  • Een kussensloop, een hoeslaken of een dunne slaapzak. Kussens zijn aanwezig. Verder vooral zonnige kleding en handdoeken.
  • Zonnebril, pet of hoed, zonnebrandmiddel, lippenbalsem, gymschoenen met zachte lichte zool. Dit alles verpakt in een opvouwbare reistas of plunjezak (geen koffer!).
  • Zeilpak wellicht handig voor als het iets kouder wordt af en toe een regenbui of opspattend water. Het hoeft slechts een lichte kwaliteit te zijn. Zeilpakken zijn op deze verdere bestemming niet te huur. Huren is helaas op deze trip niet mogelijk!
  • Als je het een en ander wilt vastleggen mag het foto/film-toestel niet ontbreken. We vinden het erg leuk om jouw verhaal te lezen en op de site te plaatsen.
    • Zorg zelf voor een goede bescherming van meegebrachte elektronische apparatuur ook in kasten aan boord. Denk daarbij ook aan laptob of Ipad etc.
    • Op een boot is altijd een min of meer vochtige omgeving! Wij zijn niet aansprakelijk voor deze schade.

    Eventueel een anti-zeeziektemiddel (bv Primatour). Oordopjes zullen uitkomst bieden als je licht slaapt. Verdovende middelen of drugs zijn niet toegestaan aan boord! Als je medicijnen gebruikt die je moet innemen, of in noodgevallen moet je dat van te voren opgeven bij de instructeur. Dat kan in een gesloten enveloppe. Je bent verplicht medische zaken die van belang zijn voor langer verblijf op zee van te voren te melden aan kantoor. Informatie blijft vertrouwelijk.

Deelnemers De meeste deelnemers komen individueel. De gemiddelde verhouding man vrouw is 60/40. Uiteraard is iedereen geïnteresseerd in actief zeezeilen.
Inclusief Instructie, verblijf en overnachting aan boord, BTW, aansprakelijkheids-verzekering, boekingskosten. Zie hiervoor ook de algemene voorwaarden.
Exclusief Vervoer naar en van de op- afstapplaats. evt (douane) belastingen, wedstrijdfees etc., reis- en annuleringsverzekering. Boordkas voor het eten aan boord, havengelden ( varieert door gebruik € 20-30 pd) en brandstofkosten (€ 4,00/per motor uur). Na afloop wordt elke week een nieuwe gasfles gewisseld. De schipper wordt hiervan vrijgehouden.
Verzamelen Je verzamelt op de afgesproken tijd bij de boot. Je hoeft dus niet eerder te komen. Jouw instructeur stuurt vooraf eventueel aanvullende info.
Einde cursus De tocht is over het algemeen, na schoonmaken en ontruimen, op de aangegeven tijd afgelopen.