Caribbean adventure martinique & Grenadines

« Terug naar het overzicht

Maak zelf uw zeilplan

Er staan nog geen reizen in uw zeilplan

Deze zeiltocht is de balans tussen uw actieve zeilvakantie, leuke zeilers te ontmoeten en het aanleren van vaardigheden. Als Gevorderde zeiler zal je die volledig kunnen toepassen. De route zal zeer gevarieerd en uitdagend zijn. Het hele zuidelijke deel van de Carieb: Martinique, St Lucia en Mistique, Bequa is eigenlijk het mooiste gebied waar de Carribbean bekend om is.

oude vulkaan

le salines

St Anne

Onze opstaphaven is gelegen in het dorp Le Marin in het meest zuidelijke gebied van het eiland, een zeer belangrijke plaats. Het is een van de belangrijkste havens in het Caribisch gebied en wereldwijd bekend om zijn bijzondere charme. Op een uur zeilen ligt Sainte-Anne. Bijzonder fijne dorpje naast de paradijselijke stranden. Een stukje verder ligt het Salines strand waar vooral de lokale fransen komen met kleine eet gelegenheden.
Martinique heeft als hoofdstad Ford de France een zeer fjne stad met oude cultuur winkels en koloniale invloeden.

Ford De France

De Caribbean is een ideale bestemming voor een actieve zeilvakantie. De omstandigheden zijn er perfect: een constante passaatwind, heerlijke zon en azuurblauwe zee waar u wordt omringd door tropische vissen, dolfijnen, witte zandstranden met wuivende palmen en prachtige koraalriffen. Het summum van actief relaxen in tropische sferen en spectaculaire zonsondergang en opgang. We zullen rustige baaien vinden en met de bijboot de wal op gaan om de Caribische sferen in al haar schoonheid te ervaren.
Het dagprogramma bestaat uit bijvoorbeeld 's ochtends een frisse duik in het water en een heerlijk vers ontbijt die door iemand wordt verzorgd. Zodra het schip vaarklaar is gaan we zeilen. Avonds maken we de keuze voor eten aan boord, een leuk restaurant of BBQ op het strand. Boekt u twee reizen (korting 10%) dan zullen we met de routes rekening houden met uw wensen.

Actief zeilen Iedereen werkt mee om de boot te zeilen. Als team varen we in een wachtschema. De eerste dag(en) staat in het teken van het opfrissen van zeilhandelingen, navigatie. We zeilen afwisselend 4-8 uur per dag zeilen en eventueel ook onder een nachtelijk sterrenhemel :-). Als u meer ervaring heeft zult u een actieve rol spelen in de passage planning. De WestWind heeft alle mogelijkheden om de zeilen goed te trimmen en ook echt hard te gaan. We houden uw mijlen bij voor het CWO of RYA.

Marigot Bay, St Lucia

Afspraken mbt vliegen:
Heen en terug op Martinique "Ford de France". Vliegen gaat het makkelijkst met KLM of Air France (12u via Parijs) met KLM of Air France. Kijk op een van beide sites. Neem een bus of taxi naar Le Marin. Of maak een afspraak met de afstappende ploeg ivm autohuur. Hou de werelddeal weken in de gaten

Alternatieven?
Vliegtickets.nl of Jetcost.nl of Google Flights heeft soms goede gecombineerde vluchten die soms veel voordeliger kunnen uitpakken. Wellicht zijn er meer aanbieders. Rechtstreeks of je vliegt via londen of Parijs of NewYork, etc. (neem de thalis naar Parijs). Zorg wel voor voldoende overstap tijd inclusief uit-en inchecken (minimaal 4 uur voor Charles de Gaule < > Orly).

Algemene informatie met details voor deze avontuurlijke actieve zeiltocht

Welke zeilervaring verwachten wij?

We verwachten dat je liefhebber bent van actief zeilen. Het is niet een meezeilvakantie. Je hebt al minimaal 5 dagen of 100 zm met een kajuitjacht gezeild als volwaardig bemanningslid of je bent een handige zeiler met een open boot. Zeilstanden, koersen en windrichting zijn je niet vreemd. evenals sturen, zeilmanoeuvres, overstag en gijpen. Je begrijpt waarom een boot zeilt. Uiteraard gaat de instructeur uit van jouw ervaring en wensen. Ben je een ervaren zeiler, dan zal je meer schipperstaken op je nemen. Als je twijfelt, kun je altijd met het kantoor overleggen of dit de juiste reis voor je is.

Corona afspraken en maatregelen Corona heeft steeds minder impact in Nederland. Voor buitenlandse bestemming gaat het om de lokale maatregelen. We houden de geldende maatregelen vooral voor het gebied nauwlettend in de gaten.

Voorbereiding

Je kunt je voorbereiden als je wilt, het is niet noodzakelijk. Als bemanning kan dat met het boek 'Leidraad voor kajuitjachzeilers'. Als navigator met inlezen in het boek 'Kustnavigatie'.

programma en wat kan je leren

Deze tocht is geen volledige cursus. Maar je zult veel vaardigheden leren en het is een boost voor jouw zelfvertrouwen. De eerste dag besteden we aandacht aan de veiligheid, inkoop en misschien maken we al een eerste zeiltocht. Al na 1 dag ben je samen al een team. Met het team plannen jullie de zeilroute over de week en de volgende dag. Vervolgens zeilen we al navigerend naar een nieuwe haven of baai. Aan de hand van jouw ervaring verdelen we onderstaande taken zodat je met elkaar een team vormt onder leiding van de schipper.

1) Als bemanningslid
Actief zeilen • Sturen op de diverse koersen.• Taken vervullen bij het leven aan boord Je kunt werken aan de onderdelen tbv CWO 1 of Competent Crew.

2) Bij meer ervaring 
een taak in Zeiltrim • Navigeren • Toepassen van de aanvaringsregels. Je kunt werken aan onderdelen van het CWO II of Dayskipper.

3) Bij nog meer ervaring
• Opstellen Reisvoorbereiding en zeilplan • eventueel Coschippertaken. Je kunt werken aan onderdelen van het CWO III of Coastal skipper.

Er is geen gelegenheid voor uitgebreide oefeningen en motormanoeuvres. We kunnen de route die we gevaren hebben terugkijken op de computer met WinGPS Voyager.

Certificaat

Jouw ervaring telt ! Als je wilt, is deze tocht is een voorbereiding voor jou als schipper en houden we jouw zeemijlen en vorderingen voor je bij voor het CWO of RYA. Je kan deze reis inzetten als milesbuilder. De schipper is een goede gesprekspartner en zal je adviseren.

Afstemming voor CWO 1 bemanning of RYA Competent Crew is mogelijk. Voor de andere CWO- of RYA- niveaus kun je alleen onderdelen aftekenen en zeemijlen bijschrijven. Overleg met kantoor. Lees meer over de CWO-certificaten. of RYA certificaten.

Adventure en actieve vakantie

Deze zeiltocht is een avonturentocht. een balans tussen een gepaste instructie, mijlen maken en een actieve zeilvakantie met andere enthousiaste zeilers.

Wat neem je mee?

Overzicht met wat je meeneemt aan boord vind je bij: Wat neem je mee?

Specifiek voor verdere bestemmingen
Een kussensloop, een hoeslaken of een dunne slaapzak. Kussens zijn aanwezig. Evenals reddingsvesten. Verder vooral zonnige kleding en handdoeken. Denk ook aan een zonnebril, pet of hoed, zonnebrandmiddel, lippenbalsem, gymschoenen met zachte lichte zool. Dit alles verpakt in een opvouwbare reistas of plunjezak (geen koffer!). Zeilpak is handig voor als we wat langer doorzeilen, regent of voor opspattend water.

Als je het een en ander wilt vastleggen, mag het foto/filmtoestel niet ontbreken. We vinden het erg leuk om je foto's, filmpjes of verhaal te zien op onze Facebook-pagina of website. Zorg zelf voor een goede bescherming van je elektronische apparatuur, ook in kasten aan boord. Denk daarbij ook aan je laptop of i-Pad etc. Aan boord moet je altijd rekenen op een min of meer vochtige omgeving! Wij zijn niet aansprakelijk voor schade. Eventueel een anti-zeeziektemiddel (bv Primatour). Oordopjes zijn handig als je licht slaapt. Als je medicijnen gebruikt die je moet innemen (of voor noodgevallen) geef dit dan van tevoren aan bij de instructeur. Informatie blijft vanzelfsprekend vertrouwelijk. We verzoeken je medische zaken die van belang zijn voor langer verblijf op zee van te voren te melden aan kantoor.

Wie zijn jouw mede cursisten?

• actieve en avontuurlijke zeilers
• zeilers die nieuw vaargebied willen verkennen
• zeilers die zich willen verdiepen in de vaardigheden
• inschrijvingen zijn meestal individueel
• leeftijden variëren
• man/vrouw verdeling gemiddeld 60/40

Het leven aan boord

Een adventure zeiltocht is anders dan elk andere vakantie. Zeilend van eiland naar eiland of een nieuwe ankerbaai is een ideale manier om de wereld te verkennen, terwijl je leert zeilen en nieuwe vriendschappen opbouwt.

Vanaf het moment dat je aan boord stapt maak je deel uit van een kleine, zij het tijdelijke gemeenschap Iedereen wordt betrokken bij elke taak. We zeilen hebben een taak bij het sturen, de navigatie en voorbereidingen. We koken zelf doen boodschappen en we houden het schip schoon. Uiteraard onder begeleiding van schipper. Als je op zoek bent naar een strandvakantie of een charter met schipper, dan is dit niets voor jou. Je bent een onderdeel van een spannend avontuur 

Het kan soms wel fysiek inspannend zijn. Maar het is teamwerk dus je doet alles met elkaar.

We vinden het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om een taak uit te voeren en dat het niet snel uit handen wordt genomen. Er is niets frusterender dan een   enthousiast bemanningslid jouw taak overneemt. Uiteraard zal een schipper wel bijstaan als het om wille van veiligheid wel snel moet.

Het kost soms enige dagen om alle benamingen te kennen en handelingen goed uit te voeren. De instructeur begrijp dat en je mag altijd vragen stellen.      

Het schip

We varen met een kajuitjacht van ruim 13 meter, een Dehler Hanse 44, met 5 hutten en een dagverblijf. Of we varen deze reis met een Centurion 41'S een kajuitjacht van ruim 12 meterEchte werkpaarden die geschikt zijn voor deze cursus. Door te varen met eigen schepen weet je zeker dat de schepen voldoen aan alle veiligheidseisen. Ze zijn speciaal uitgerust om optimaal te oefenen. 

Communicatie na boeken

Je ontvangt de bevestiging van je boeking via mail. Hierna ontvang je geen mails meer van kantoor: alle informatie over je reis kun je namelijk op de website vinden onder Mijn gegevens.
• reis, hier zie je jouw medeopvarenden.

• zodra de instructeur bekend is, zie je ook de instructeur.
• je kunt berichten sturen. Bijvoorbeeld voor het delen van vluchtgegevens en samen reizen.

• Vaak stuurt de instructeur enkele weken van tevoren een welkomstmail. Eventueel met bijzonderheden, voorbereiding of boodschappen etc.

Met kantoor kan je natuurlijk altijd mailen voor
• Administratieve vragen
• Natuurlijk beantwoorden we ook graag je andere vragen.

• Afmelding. Deze moeten tijdig worden gemeld er gelden namelijk Annuleringsvoorwaarden.

Prijs Inclusief

Instructie, verblijf en overnachting aan boord, gasverbruik en brandstofkosten, verzekeringen, watersportpaspoort met certificaten en btw.

Prijs Exclusief

Vervoer van en naar de op- afstapplaats.

Voor alle kosten aan boord wordt een boordkas opgezet.
Hiervan betalen we het eten, diesel voor motorgebruik (als niet getankt kan worden is dat €4/uur), + 1 gasfles per week, eventuele havengelden. Gemiddeld 25-40 euro/dag. De bemanning heeft hier grote invloed op: afhankelijk van wat jullie eten en drinken, uit eten gaan, walbezoekjes en excursies, veel of weinig motoren en of jullie voor anker willen of niet. De schipper wordt gedurende de tocht vrijgehouden van de boordkas.

Vliegen

Je kan de zeilreis ruim van te voren boeken. Vluchten naar de opstap en afstapplaats regel je zelf. Als je een dag eerder komt of later weggaat kan het zijn dat vliegtickets goedkoper zijn. Dan moet je wel zelf een hotel/overnachting regelen. Als de reis wordt gecanceld, zijn wij niet verantwoordelijk voor reiskosten/tickets. Wel voor de kosten van de zeiltrip. De kans wordt steeds kleiner dat er Coronamaatregelen worden afgekondigd die verhinderen dat we kunnen varen.

Aanvang

De tijd is een richtlijn voor deze bestemming. Je verzamelt voor deze reis op de aangegeven tijd bij de boot. Je hoeft je dus niet eerder aan te melden. Vaak is de vorige bemanning nog aanwezig om schoon te maken etc. Jouw instructeur stuurt vooraf eventueel aanvullende info.

Einde cursus

De cursus is over het algemeen, na schoonmaken en ontruimen, op de afgesproken tijd afgelopen.

.

.