Avontuurlijk zeilen voor beginnende zeilers, Canary Islands

« Terug naar het overzicht

Maak zelf uw zeilplan

Er staan nog geen reizen in uw zeilplan

Avontuurlijk eiland hoppen tussen de Canarische eilanden. Ben jij er klaar voor om de wereld te ontdekken? Je horizon te verbreden en je grenzen te verleggen? Deze avontuurlijk reis is de balans tussen actief kust- en offshore-zeilen in de Canarische najaarszon, Leren zeilen, mijlen maken, verkennen van de mooie kusten, ontspannen, heerlijk eten en een typische Spaanse cultuur.

De route zal dan ook zeer gevarieerd en uitdagend zijn. Natuurlijk hoort in deze wateren ook af en toe een frisse ochtend duik, vers ontbijt, snorkelen, excursie of hikingtocht aan de wal om ongebaande paden te verkennen.

Wie gaan ermee?
Ben jij de zeiler die actief wil zeilen in een gebied waar het altijd waait? Men boekt vaak individueel. Iedereen werkt mee om de boot te zeilen. Je hebt een taak in het team en we wisselen de taken in een wachtschema. Je hebt zeilers met veel al gevaren mijlen die passen deze ervaring toe met passageplanning, navigatie en zien deze trip dan ook als een training en milebuilder. Als je minder ervaring hebt leren we alle de stappen om een betere zeiler te worden. We zeilen afwisselend 4-12 uur per dag en misschien ook onder een nachtelijk sterrenhemel :-). De WestWind heeft alle mogelijkheden om de zeilen goed te trimmen en ook echt hard te gaan. In totaal leg je zo'n 250 zeemijlen af in 7 dagen. We houden uw mijlen bij voor het CWO of RYA. Vaargebied.

Vaargebied
De Canarische eilanden bestaan uit vier grote eilanden: Lanzarote, Fuerteventura, Gran Canaria ( Hoofdstad Las Palmas. Een mooie stad en stadscentrum). en Tenerife (We huren dan bijvoorbeeld een auto voor een middag, voor een bezoek aan de 3000 m hoge Teide), en een paar kleinere eilanden, zoals La Palma, El Hierro (ook hier met mooie vergezichten) en La Gomera (is een echt groen eiland met verrassende "secret" places).

Jouw zeilreis start op het eiland Gran Canaria. De eerste dag verzamelen we aan boord. Waarschijnlijk de Marina van Las Palmas. De eerste en tweede dag staat in het teken van het vaarklaar maken van de Westwind, inslingeren, opfrissen van zeilhandelingen en de navigatie. Aan de hand van de wensen bepalen het vaarplan. Bijvoorbeeld eilandhoppen naar Tenerife Gomera of misschien wel Hierro. De Canarische Eilanden staan bekend als zonnige vakantiebestemming. De temperatuur in het gebied van de Canarische Eilanden ligt in het najaar rond de 24-26°C overdag.

Boeken
Terwijl het in Nederland al weer winter wordt kun je hier een avontuurlijke zeilweek met cursus volgen. De Vliegtickets zijn nu nog relatief goedkoop en samen met een lagere prijs is een hele week zeilen hier een mooi avontuur. Als je 2 reizen boekt (korting vanaf -10%) dan houden we rekening met de route en vaarplannen. We hebben met de prijs van de reis rekening gehouden met vliegprijzen.

Praktische info
Je vliegt op Gran Canaria. Het schip ligt in Las Palmas. Oriënteer je voor vliegtickets o.a. bij Arke of Transavia voor vluchten. De op en afstap tijden zijn een indicatie. Jouw schipper neemt vooraf nog contact met je op via het forum. Je kan je vluchtgegevens vast hier delen met mede cursisten. Ook kun je na het boeken op het forum je zeil-CV bijwerken en invullen. Zo kunnen we bij de indeling en voorbereiding rekening houden met je niveau en wensen.

 

Ervaring verwacht

Wij zullen vooral actief zeilen en er zijn verschillende rollen aan boord. Uw instructeur uit van uw ervaring en wensen. Voor bemanning: Ervaring met zeilen op een open zeilboot. Voor gevorderden & schippers: Ruime ervaring op lange tochten en navigatie

De lessen

Als actieve bemanning houdt u zich bezig met het reilen en zeilen.
Als Wachtleider met het bijhouden van positie en koersen.
Als Schipper een actieve rol in de tochtplanning. We zullen actief zeilen en wellicht meer zeemijlen maken dan bij een meezeilvakantie. Prima dus om ervaring op te doen in dit gebied. De lessen zijn door het vaargebied relaxed en minder intensief dan lessen die we vanuit Nederland organiseren.

Afstemming

Uw ervaring telt en we houden eventueel uw zeemijlen en de CWO of RYA trainingskaart bij.
U kunt CWO I zz afronden.

Het RYA-"Competent Crew, "Dayskipper" of "Coastalskipper" course completion afronden kan met een aanvullende module vanuit Nederland. Voor Yachtmaster doet u ruime ervaring op: RYA certificaten.

Voorbereiding

Eventueel het bestuderen van het veilig nemen van peilingen en bijhouden positie.
U volgt in het najaar, ± november een Caribbean reisvoorbereidingsdag

Adventure

U heeft een actieve zeilvakantie met andere enthousiaste zeilers. Inschrijvingen zijn meestal individueel.

Meenemen
  • Een kussensloop, een hoeslaken of een dunne slaapzak. Kussens zijn aanwezig. Verder vooral zonnige kleding en handdoeken.
  • Verder zonnebril, petof hoed, zonnebrandmiddel, lippenbalsem, gymschoenen met zachte lichte zool. Dit alles verpakt in een opvouwbare reistas of plunjezak (geen koffer!). Zeilpak wellicht handig voor als het iets kouder wordt of opspattend water omdat jullie flink doorvaren. Het hoeft geen superzware kwaliteit te zijn.

    • Als u het een en ander wilt vastleggen mag het foto/film-toestel niet ontbreken. We vinden het erg leuk om uw verhaal te lezen en op de site te plaatsen.
    • Zorg zelf voor een goede bescherming van meegebrachte elektronische apparatuur ook in kasten aan boord. Denk daarbij ook aan laptob of Ipad etc. Op een boot is altijd een min of meer vochtige omgeving! Wij zijn niet aansprakelijk voor schade.

    Eventueel een anti-zeeziektemiddel (bv Primatour). Oordopjes zullen uitkomst bieden als u licht slaapt. Als u medicijnen gebruikt die u moet innemen of in noodgevallen moet u dat van te voren opgeven bij de instructeur. Informatie blijft vertrouwelijk. Dat kan in een gesloten enveloppe. We verzoeken u medische zaken die van belang zijn voor langer verblijf op zee van te voren te melden aan kantoor.


Het schip

We varen met de Westwind een V44 een kajuitjacht van ruim 44 ft. Meer over dit schip

Prijs Inclusief

Instructie, verblijf en overnachting aan boord, verzekeringen, watersportpaspoort met certificaten, BTW

Prijs Exclusief

Vervoer naar en van de op- en afstapplaatsen, Voor alle kosten aan boord wordt er een boordkas opgezet. Voor eten, diesel/uur, 1 gasfles, eventuele havengelden. Gemiddeld 20-35 euro/dag. De bemanning heeft hier grote invloed op afhankelijk wat jullie eten, uit eten gaan, walbezoekjes e.d. motoren en of jullie voor anker willen of niet. De schipper wordt gedurende de tocht vrijgehouden van de boordkas.

Aanvang

U verzamelt voor deze reis op de aangegeven tijd bij de boot. U hoeft dus niet eerder aan te melden.

Einde cursus

De cursus is over het algemeen, na schoonmaken en ontruimen, op de aangegeven tijd afgelopen. De tijd is een indicatie Maar als een vlucht op een dag eerder is neemt u ook eerder afscheid.