Avontuurlijk zeilen voor beginnende zeilers, Canary Islands

Maak zelf uw zeilplan

Er staan nog geen reizen in uw zeilplan

Voeg toe aan zeilplan

« Terug naar overzicht

Reisnummer 9083
Startdatum Zat 09 Nov 16:00
Einddatum Zon 17 Nov 16:00
Prijs € 895,00
Havens

Vanaf Las Palmas Gran Canaria

cursus

Ervaring verwacht

Wij zullen vooral actief zeilen en er zijn verschillende rollen aan boord. Uw instructeur uit van uw ervaring en wensen. Voor bemanning: Ervaring met zeilen op een open zeilboot. Voor gevorderden & schippers: Ruime ervaring op lange tochten en navigatie

De lessen

Als actieve bemanning houdt u zich bezig met het reilen en zeilen.
Als Wachtleider met het bijhouden van positie en koersen.
Als Schipper een actieve rol in de tochtplanning. We zullen actief zeilen en wellicht meer zeemijlen maken dan bij een meezeilvakantie. Prima dus om ervaring op te doen in dit gebied. De lessen zijn door het vaargebied relaxed en minder intensief dan lessen die we vanuit Nederland organiseren.

Afstemming

Uw ervaring telt en we houden eventueel uw zeemijlen en de CWO of RYA trainingskaart bij.
U kunt CWO I zz afronden. Als u klaar bent voor het CWO II of III zz (trainingskaart) kunt u deze met een aanvullende module in Nederland afronden. CWO-certificaten

Het RYA-"Competent Crew, "Dayskipper" of "Coastalskipper" course completion afronden kan met een aanvullende module vanuit Nederland. Voor Yachtmaster doet u ruime ervaring op: RYA certificaten.

Voorbereiding

Eventueel het bestuderen van het veilig nemen van peilingen en bijhouden positie.
U volgt in het najaar, ± november een Caribbean reisvoorbereidingsdag

dventure

U heeft een actieve zeilvakantie met andere enthousiaste zeilers. Inschrijvingen zijn meestal individueel.

Meenemen
  • Een kussensloop, een hoeslaken of een dunne slaapzak. Kussens zijn aanwezig. Verder vooral zonnige kleding en handdoeken.
  • Verder zonnebril, petof hoed, zonnebrandmiddel, lippenbalsem, gymschoenen met zachte lichte zool. Dit alles verpakt in een opvouwbare reistas of plunjezak (geen koffer!). Zeilpak wellicht handig voor als het iets kouder wordt of opspattend water omdat jullie flink doorvaren. Het hoeft geen superzware kwaliteit te zijn.

    • Als u het een en ander wilt vastleggen mag het foto/film-toestel niet ontbreken. We vinden het erg leuk om uw verhaal te lezen en op de site te plaatsen.
    • Zorg zelf voor een goede bescherming van meegebrachte elektronische apparatuur ook in kasten aan boord. Denk daarbij ook aan laptob of Ipad etc. Op een boot is altijd een min of meer vochtige omgeving! Wij zijn niet aansprakelijk voor schade.

    Eventueel een anti-zeeziektemiddel (bv Primatour). Oordopjes zullen uitkomst bieden als u licht slaapt. Als u medicijnen gebruikt die u moet innemen of in noodgevallen moet u dat van te voren opgeven bij de instructeur. Informatie blijft vertrouwelijk. Dat kan in een gesloten enveloppe. We verzoeken u medische zaken die van belang zijn voor langer verblijf op zee van te voren te melden aan kantoor.


Het schip

We varen met de Westwind een V44 een kajuitjacht van ruim 44 ft. Meer over dit schip

Prijs Inclusief

Instructie, verblijf en overnachting aan boord, verzekeringen, watersportpaspoort met certificaten, BTW

Prijs Exclusief

Vervoer naar en van de op- en afstapplaatsen, Voor alle kosten aan boord wordt er een boordkas opgezet. Voor eten, diesel/uur, 1 gasfles, eventuele havengelden. Gemiddeld 20-35 euro/dag. De bemanning heeft hier grote invloed op afhankelijk wat jullie eten, uit eten gaan, walbezoekjes e.d. motoren en of jullie voor anker willen of niet. De schipper wordt gedurende de tocht vrijgehouden van de boordkas.

Aanvang

U verzamelt voor deze reis op de aangegeven tijd bij de boot. U hoeft dus niet eerder aan te melden.

Einde cursus

De cursus is over het algemeen, na schoonmaken en ontruimen, op de aangegeven tijd afgelopen. De tijd is een indicatie Maar als een vlucht op een dag eerder is neemt u ook eerder afscheid.