Avontuur en mijlen Caribisch gebied in 2022

« Terug naar het overzicht

Maak zelf uw zeilplan

Er staan nog geen reizen in uw zeilplan

Deze reis is een echte "Adventure" Zeiltocht ook voor beginnende zeilers. De balans tussen een actieve vakantie, leuke zeilers ontmoeten en ook iets opsteken van het zeilen op niveau. Het is een interessante reis als je aleen komt.

Programma
Vanaf St Maarten (een Nederlands Eiland) zeilen we langs veel Caribische eilanden naar de Britisch Virging Islands. Een eilanden groep noord van St Maarten. Op de Britse Maagdeneilanden kun je tientallen eilandjes bezeilen en vind je nog perfecte rust en privacy. Naast de hoofdeilanden Tortola, Virgin Gorda, Anegada en Jost Van Dyke, bestaan de Britse Maagdeneilanden uit ongeveer 50 kleine eilandjes. Op vele daarvan waan je je even alleen op de wereld. Je kunt hier snorkelen en duiken bij prachtige koraalriffen. We zullen zeker ook de intieme baaien vinden en met de bijboot de wal op gaan om de Caribische sferen in al haar schoonheid te ervaren. Elke ochtend een vers ontbijt en 's avonds maken we de keuze voor eten aan boord, een leuk restaurant of BBQ op het strand. De Caribbean is een ideale bestemming voor een zeilvakantie. De omstandigheden zijn er perfect: een constante passaatwind, heerlijke zon en azuurblauwe zee waar je wordt omringd door tropische vissen, dolfijnen, witte zandstranden met wuivende palmen en prachtige koraalriffen. Het summum van actief relaxen in tropische sferen en spectaculaire zonsondergang en opgang.

Actief zeilen en les
Iedereen werkt mee om de boot te zeilen. Als team varen we in een wachtschema. De eerste dag(en) staat in het teken van het opfrissen van zeilhandelingen, navigatie. We zeilen afwisselend 4-8 uur per dag zeilen en eventueel ook onder een nachtelijk sterrenhemel :-). Als je meer ervaring hebt, zul je een actieve rol spelen in de passage planning. De WestWind heeft alle mogelijkheden om de zeilen goed te trimmen en ook echt hard te gaan. We houden uw mijlen bij voor het CWO of RYA. Boekt je twee reizen (korting 10%) dan houden we daar rekening mee.

Afspraken mbt vliegen:
We kiezen ervoor om te vliegen op St Maarten om dat vanuit Nederland het makkelijks is om aan te vliegen, momenteel rond de 600-850 euro.

Kies voor KLM of Air France. of boekingsbureaus als Google Flights, skyscanner etc. Kijk op een van beide sites of Vliegtickets.nl. en zeker heeft soms goede gecombineerde vluchten die soms voordeliger kunnen uitpakken. Soms via Curacao en dan door naar St Maarten. Wellicht zijn er meer aanbieders via londen of Parijs. Lokale vlucht tussen de eilanden.

Je kan dus kiezen om via Parijs of Londen te vliegen
Boek via Parijs
<> Parijs lukt altijd wel, evt trein). Zorg wel voor voldoende overstap tijd (minimaal 4 uur uit- en inchecken. en 1-2 uur van het ene vliegveld naar het andere ) Hou ook rekening met extra tijd om van vliegveld of train station naar vliegveld te gaan. ( 2 - 4 uur)

Detailinformatie voor deze avontuurtocht

Welke ervaring verwachten wij voor deze zeiltocht?

We verwachten dat je liefhebber bent van actief zeilen. De taken aan boord worden verdeeld aan de hand van ieders ervaring. Zo is er plek voor meerdere ervaringen aan boord.
• V
olwaardig bemanningslid.
• Gevorderde Zeiler
• Ervaren zeiler
Als je twijfelt, kun je altijd met het kantoor overleggen of dit de juiste reis voor je is.

Corona afspraken en maatregelen

Maar we nemen contact op als daar aanleiding toe is. De gezondheid van onze deelnemers en instructeurs staat immers voorop. We houden de geldende maatregelen en veranderingen (internationaal) nauwlettend in de gaten. Belangrijk zijn hygiëne en veiligheid aan boord.

Programma & Activiteiten

Afhankelijk van het vaargebied en de weersomstandigheden wordt de route bepaald. In het begin korte afstanden gecombineerd met lessen en later wat langere tochten. Je beleeft sowieso een actieve zeilvakantie met andere enthousiaste zeilers. Er is ruim voldoende tijd om de wal op te gaan of een excursie te volgen. Dat proberen we wel af te spreken met elkaar. Want we willen ook graag zeilen.

Leselementen

Op deze avontuurtocht werken we de eerste dagen aan het team. Geven we de eerste dagen les en oefenen we het zeilen, sturen op golven, zeiltrim, Man-Over-Boord, ankeren en de principes van de navigatie en de planning van in vaargebied. De schipper zal je daarin begeleiden. Daarna zullen we actief zeilen en nieuwe gebieden verkennen. Je hebt een actieve rol aan boord, dit is meer dan een actieve meezeilvakantie!

Als je meer ervaring hebt kun je je bezig houden met de schipperstaken onder coaching en begeleiding van de instructeur. Denk aan reisvoorbereiding en navigatie. Er is ruimte voor lessen maar dit is niet te vergelijken met een cursus of training vanuit Nederland gericht op de hele range aan vaardigheden en lessen. Er is geen gelegenheid en tijd voor havenmanoeuvres.

Certificering

Jouw ervaring telt!  Maar er wordt geen examen afgenomen. Je kunt de gemaakte zeemijlen bijhouden in je persoonlijk logboek voor CWO of RYA. De schipper adviseert en draagt dat over. Zodat je eventueel op een adequate training verder kunt om vervolgstappen te maken.

Deze reis heeft in principe niet het afronden van een niveau tot doel. Wil je dat wel graag? Neem voor boeking contact op om jouw eigen situatie te bespreken.

Voorbereiding

Je kan je inlezen in de
• Leidraad voor kajuitjachtzeilen van Richard Vooren.
• Een studieboek voor Vaarbewijs 2
• Theoretische Kustnavigatie Pilots en kaarten met details van de havens zijn aan boord.

Andere deelnemers

• actieve en avontuurlijke zeilers
• zeilers die nieuw vaargebied willen verkennen
• zeilers die zich willen verdiepen in de vaardigheden.
• inschrijvingen zijn meestal individueel.
• leeftijden variëren, gemiddeld 25- 50
• gemiddeld man/vrouw 60/40

Meenemen

Het is mogelijk om light te travelen. 10 kg max ( alleen handbagage).
Neem een kussensloop, een hoeslaken en evt dunne slaapzak. Kussens zijn aanwezig. Verder vooral zonnige kleding kort en dun en dunne handdoek, zonnebril, pet of hoed, zonnebrandmiddel, lippenbalsem, gymschoenen met zachte lichte zool. ook om soms een langere afstand te lopen. Dit alles verpakt in een opvouwbare reistas of plunjezak (geen koffer!). Zeilpak behalve een dun jackje, is niet nodig.

Als je een en ander wilt vastleggen mag het foto/film-toestel niet ontbreken. We vinden het erg leuk om jouw verhaal te lezen en op de site te plaatsen. Zorg zelf voor een goede bescherming van meegebrachte electronica. Op een boot is altijd een min of meer vochtige omgeving! Wij zijn niet aansprakelijk voor schade. Eventueel een anti-zeeziektemiddel (bv Primatour). Oordopjes zullen uitkomst bieden als je licht slaapt.

Als je bijzondere of noodzakelijke medicijnen gebruikt of andere relevante gezondheidszaken hebt, geef je dit van tevoren door aan de instructeur. Deze informatie blijft vertrouwelijk. We verzoeken je medische zaken die van belang zijn voor langer verblijf op zee van te voren te melden aan kantoor. Verdovende middelen of drugs zijn vanzelfsprekend aan boord niet toegestaan.

Communicatie na boeken

Je ontvangt de bevestiging van je boeking via mail. Hierna ontvang je geen mails meer van kantoor: alle informatie over je reis kun je namelijk op de website vinden onder Mijn gegevens:

• reis, hier zie je jouw medeopvarenden.
• zodra de instructeur bekend is, zie je ook de instructeur.
• je kunt berichten sturen. Bijvoorbeeld voor samen reizen.
• Vaak stuurt de instructeur enkele weken van tevoren een welkomstmail. Eventueel met bijzonderheden, voorbereiding etc.

Met kantoor kan je mailen voor
• Administratieve vragen en natuurlijk beantwoorden we ook graag je andere vragen.
• Afmelding. Deze moeten direct en tijdig worden gemeld.
• Er gelden namelijk Annuleringsvoorwaarden.

Het schip

We varen met de Westwind een V44 een kajuitjacht van ruim 44 ft. Vijjf hutten en een dag verblijf. Ruimte voor 10 mensen maar we zeilen met maximaal 7 deelnemers.
Meer over de schepen

Prijs Inclusief

Instructie, verblijf en overnachting aan boord, verzekeringen, watersportpaspoort met certificaten, BTW.

Prijs Exclusief

 

Vervoer van en naar de op- af-stapplaats.
De boordkas bestaande:
• gas (1 fles per week)
• diesel ( €6/motoruur)
• eten aan boord
• havengelden.

(gemiddeld, zijn deze kosten vanaf 25 euro pppd. Maar het team heeft er zelf invloed op door meer te ankeren, minder te motoren, eten en drinken. De schipper wordt vrijgehouden. van de boordkas.(PS Boordkas is zonder rekening houden met uit eten).

Aanvang

Je meldt je voor deze reis op de aangegeven datum aan boord De starttijd is een richtlijn. Ivm met vliegen komen de verschillende mensen op andere tijden. Gelieve niet daarvoor te komen, omdat we een nauwe doorloop van cursussen hebben en er zijn altijd nog wat handelingen. Volg dus de instructies van de schipper.
PS Kom je een dag of enkele dagen regel dan een (budget) hotel. Dat is fijn want je zal merken dat je de eerste dagen erg moe bent door de temperatuur en het tijdsverschil. (4uur). gedurende de hele periode wordt het zes uur licht en 6 uur donker. Je wordt dan ook rond 6-7 uur wakker. Dat bepaald dan ook een beetje ons ritme.   
Ps de exacte plek waar het schip ligt is nog niet duidelijk. Maar de schipper weet dat tegen die tijd wel.

Einde cursus

De cursus is over het algemeen, na schoonmaken en ontruimen, op de aangegeven tijd afgelopen. De tijd is een indicatie Maar als een vlucht slechts enkele uren eerder gaat kan het ook in overleg.