Nieuws

De eerste keer zeilen

 

Mijn vrees voor water zou mij niet helpen. Toch was ik vastberaden om deze zomer met vrienden op zeilvakantie te gaan op de Middellandse Zee. Ik werd al zeeziek bij de gedachte, maar ik zou me er overheen zetten. Ik meldde me aan voor een cursus bij de kajuitjacht/zeezeilschool De Zeezeilers. Het werd mij aangeraden om te kiezen voor de instapcursus. Het gaf me een goed gevoel om met gelijkgestemden te zijn die evenveel ervaring hadden als ik.

CWO Zeezeilen wordt CWO Jachtzeilen tidal!

 
CWO Zeezeilen wordt CWO Jachtzeilen "tidal" !   De Commissie Watersport Opleidingen hanteert vanaf volgend jaar de nieuwe termen Jachtzeilen "non tidal" en Jachtzeilen "tidal". 
Daarmee ontstaat er een beter onderscheid tussen het oude Kajuitjachtzeilen en Zeezeilen. 
De toevoeging Tidal maakt het onderscheid! Dat betekent dat u uw vaardigheden behaalt op zee, het meer uitdagende getijde water, nachtzeilen en de meer ingewikkelde havenaanlopen.

Lees de Westwind blog verslagen

12-12-2015
Ze zijn aangekomen in St Lucia !!!! 
Goed mensen


10 dec 17:00 Laatste Loodjes, Nog een kleine 300 zm  
Na 2900 mijlen is het bijna zo ver. Er wordt aan boord gesproken en gedroomd over een frisse douche, koude biertjes op het terras en een toilet zonder te pompen. Nog iets meer dan 300 mijl, ongeveer 2 dagen varen, en dan komen we aan op St.

Westwind on route, Atlantische Oversteek

We varen mee met de Arc, De Atlantic Rally for Cruisers. Waarom varen we mee met deze grote organisatie? De Westwind voldoet aan alle veiligheidseisen? Voor het evenement, natuurlijk zijn er de party's. Het hebben van een startdatum. De veiligheid van andere schepen in de buurt. Al zie je ze al na een dag niet meer. De seminaars met zeer interessante onderwerpen in de week voor vertrek. De Checks, De verhalen van anderen en bovenal de zinderende energie van iedereen die met elkaar bezig de zaken voor te bereiden.

Welk CWO Certificaat past bij jou? (deel2)

Dit is het vervolg op de eerdere blog op Zeezeilers.nl over de CWO certificaten. In het eerste deel werden het eerste en tweede certificaat, respectievelijk voor de beginner en de gevorderde zeiler, uiteengezet.

Welk CWO Certificaat past bij jou? (deel 1)

  De Zeezeilers van Marken zijn gespecialiseerd in getijde wateren, het CWO Jachtzeilen "tidal", en geven instructie voor CWO I tot IV. Elk niveau bereid je voor op het volgende. Lees meer

Iets van het mysterie ontrafelt met de basis van meteorologie

Het weer is iets wat voor velen toch een raar begrip blijft. Het ene moment vaar je onder een strakblauwe lucht en vervolgens valt de regen met bakken uit de hemel. Er kan opeens een onwijs harde wind op komen zetten of de wilde storm kan juist opeens als sneeuw voor de zon verdwenen zijn.

31 oktober terugkomdag Vinkeveen

Een gezellige ontmoeting voor alle mensen die dit jaar of vorig jaar een cursus hebben gevolgd. We hebben een inspirerende bijeenkomst op zaterdag 31 oktober in Vinkeveen. Elkaar weer treffen, reisverhalen, een lezing en lekker eten.

HISWA te water 1-6 sep

De Zeezeilers zijn aanwezig tijdens de Hiswa te water in Amsterdam. Di 1 t/m zo 6 sep 2015, 11.00-19.

RYA Yachtmaster examens

  RYA Yachtmaster examen
  Afgelopen week hebben 2 deelnemers, Mark en Jolanda  het examen voor de titel ” Yachtmaster Offshore” afgelegd. Samen met drie bemanningsleden die assisteerden bij de tocht.     Het examen De dag begon met boodschappen inslaan en voorbereiding van het schip.
Getoond 1–10 van 22123