Nieuws

hiswa te water 30 aug-4 sep

De Zeezeilers zijn aanwezig tijdens de Hiswa te water in Amsterdam. Di 30 augustus t/m zo 4 sep 2015, 11.00-19.

De Zeezeilschool bestaat vandaag 35 jaar

PERSBERICHT, Harlingen – De zeezeilschool ‘Zeezeilers van Marken’ bestaan 35 jaar. Deze eerste volledige zeezeilschool van Nederland, heeft sinds haar oprichting in 1981 de zeezeilerij en het ‘open water’ op een verantwoorde wijze dichter bij een grote groep Nederlanders gebracht. Ter gelegenheid hiervan houden ‘De Zeezeilers’ een mooie onderstaande jubileumactie.

Westwind nog 30 zm van de Azoren

De Westwind is inmiddels op de AIS te zien,  30 zm vanaf de Azoren Horta. Top

WestWind Goes Azoren. Blog 5

Blog 5: dag 11, Maandag 16 mei 2016 Positie: 37o06.956’ N 041o43.846’ W  GMT 1.

Potvissen gezien tijdens oversteek

Potvissen gezien tijdens de oversteek van St Maarten naar de Azoren. Lees het verslag van de bemanning in hun inmiddels 3e blog.   Lees meer

De WestWind terug Europa

St Maarten naar Horta, Azoren   Hieronder volgt het vertrek verslag: Geinterresseerd? Lees dan alle blogs in het logboek van de Westwind

Donderdag 5 mei 2016 Vandaag gaan we vertrekken.

De eerste keer zeilen

 

Mijn vrees voor water zou mij niet helpen. Toch was ik vastberaden om deze zomer met vrienden op zeilvakantie te gaan op de Middellandse Zee. Ik werd al zeeziek bij de gedachte, maar ik zou me er overheen zetten. Ik meldde me aan voor een cursus bij de kajuitjacht/zeezeilschool De Zeezeilers. Het werd mij aangeraden om te kiezen voor de instapcursus. Het gaf me een goed gevoel om met gelijkgestemden te zijn die evenveel ervaring hadden als ik.

CWO Zeezeilen wordt CWO Jachtzeilen tidal!

 
CWO Zeezeilen wordt CWO Jachtzeilen "tidal" !   De Commissie Watersport Opleidingen hanteert vanaf volgend jaar de nieuwe termen Jachtzeilen "non tidal" en Jachtzeilen "tidal". 
Daarmee ontstaat er een beter onderscheid tussen het oude Kajuitjachtzeilen en Zeezeilen. 
De toevoeging Tidal maakt het onderscheid! Dat betekent dat u uw vaardigheden behaalt op zee, het meer uitdagende getijde water, nachtzeilen en de meer ingewikkelde havenaanlopen.

Lees de Westwind blog verslagen

12-12-2015
Ze zijn aangekomen in St Lucia !!!! 
Goed mensen


10 dec 17:00 Laatste Loodjes, Nog een kleine 300 zm  
Na 2900 mijlen is het bijna zo ver. Er wordt aan boord gesproken en gedroomd over een frisse douche, koude biertjes op het terras en een toilet zonder te pompen. Nog iets meer dan 300 mijl, ongeveer 2 dagen varen, en dan komen we aan op St.

Westwind on route, Atlantische Oversteek

We varen mee met de Arc, De Atlantic Rally for Cruisers. Waarom varen we mee met deze grote organisatie? De Westwind voldoet aan alle veiligheidseisen? Voor het evenement, natuurlijk zijn er de party's. Het hebben van een startdatum. De veiligheid van andere schepen in de buurt. Al zie je ze al na een dag niet meer. De seminaars met zeer interessante onderwerpen in de week voor vertrek. De Checks, De verhalen van anderen en bovenal de zinderende energie van iedereen die met elkaar bezig de zaken voor te bereiden.

Getoond 1–10 van 28123